Half-Life 25th Anniversary

https://x.com/valvesoftware/status/1725586211551719463?s=46&t=nrdnHcuQLnrP54cvvGagJg

3 Likes

Sad je vec €0 :smile:

Pogledah sinoć dokumentarac. Kakva eksplozija nostalgije i detaljan uvid u development orginalnog Half-Life-a. :smiling_face_with_tear:

Preporučujem svakom kome je serijal drag. Vratili su i bivše zaposlene da govore o developmentu, pa čak i Laidlawa.

Prelepo. Tipični Valve. :smiling_face_with_three_hearts:

3 Likes

Sa teroristima ne pregovaram. Onako prekinuti najbolju franšizu ikad u najvećem jeku popularnosti mogu da urade samo neki čobani i budale.

Nek se nose i oni i njihov dokumentarac.

1 Like

Razumem sto kaze Son, u pravu je. Dosli su do para, napravili kultnu fransizu, zapoceli multiplejer maniju sa Counterom i modovima, a njihov end game je online prodavnica. Iz aviona se videlo da G zeli samo da uziva u svojim milionima na novom zelandu. Super za njega, steta za sve ostale da se jedan veliki um samo tako povuce. Izleti u VR su zanimljivi ali slabo je to i ne moze da ih iskupi za dve decenije nicega.

Btw citav serijal je ispod 1e po igri. Teroristi ce dobiti moje pare.

Sem Alyxa, naravno, koji je 20e, jer je VR toliko premium…

Valve je atipicna gaming kompanija i jednom sam poduze opisao kako oni drugacije funkcionišu od ostalih i kako se projekti od danas do sutra otkazuju i radjaju u zavisnosti gde je strast ljudi unutar kompanije.

Situacija o kojoj druge kompanije mogu samo da sanjaju.

Najbolji Half-Life ikada smo dobili pre 4 godine. Valve je odlučio da nastavi franšizu u VR jer je to pravi sledeći korak i evolucija za igru po njihovom mišljenju, i još bitnije, kao što sam napisao, nešto za šta imaju strast. Rezultat je bilo remek delo od igre i benchmark za industriju. E sad, ne volite ili vas ne interesije VR? Tja, tough luck buddy. Tako je kako je.

Nastavak je in the making.

Neon Prime dolazi uskoro.

Šuška se od strane insidera da mala grupa unutar studia pokušava Portal 3 projekat da pokrene.

Valve radi i dalje na igrama ali nisu ogromna kompanija i trenutno su fokusirani na Steam Deck.

3 Likes

Malo sutra bi se oni tako ponasali da nemaju Steam. Da moraju da zaradjuju samo od igri koje prave do sad bi imali Half Life 79, Left 4 Dead 67, Portal 99 itd itd.

Ovako Steam puni kasu kompaniji, to im je sad primarni nacin zarade pa sa igrama mogu kako hoce.

2 Likes

Da, jasno. Steam je upravo ono što im omogućava tu poziciju.

Svakako unikatna pozicija na trzištu. Za sve dobro i loše što to donosi sa sobom.

2 Likes

Unikatna = boli ih uvo i ne rade nista posebno korisno za industriju niti za sebe. Izbacuju igracke na trziste i uzimaju pare od servisa. Gabe je u hibernaciji, nema vise nikoga smislenog u toj kompaniji, kontam da se cela kompanija sastoji od HR-a i accountinga i Gabe koji se povremeno javi sa novog zelanda na teams-u u fazonu e de ste ljudi sta ima.

Znate ono cuveno Dzobsovo stay hungry stay foolish, e pa ovaj nije ni jedno od ta dva, bukvalno suprotnost te izjave.

Dobar im je i sajt lol. "Mi nismo tipicna kompanija. Niko ovde u stvari nema konkretan posao. Pravimo servise i hardver (i poneku igru, ako nas bas ne mrzi). Najbolji smo u onome sto radimo, sto je u stvari, apsolutno nista.

2 Likes

Bravo, tako i treba. :rofl: Ima ko će da bude ambiciozan i gura kompaniju napred, nađeš jednog takvog i zaposliš ga, a ti na plažu s koktelom svaki dan.

Drago mi je što valve postoji baš takav kakav je. Ne moraju da slede pravila tržišta, što ih redovno čini daleko zanimljivim od ostatka industrije. Deck oživeo handheld kategoriju, Alyx nikad ne bi bio napravljen da nisu u poziciji u kojoj su, i tako dalje. Samo nek tako nastave.

1 Like

Ajde, videcemo sta nam spremaju sa Deckardom, prica se da je standalone PC koji pusta steam igre.