Half-Life 2: 20th Anniversary (+Documentary)

Fenomenalan dokumentarac u ime proslave 20 godina od izlaska HL2. Brdo brdo dosad nevidjenih priča, scena, ideja, concept art, pa čak i prokleti gejmplej iz nikada izbačenog Episode 3.

Cela stara ekipa je skoro tu.

Inače HL2 je takodje dobio update i besplatan je na Steamu.

Takodje su ubacili “Commentary mode” kao i u Alyxu, gde developeri pričaju dok prolazite kroz igru, zašto i kako su donetw odredjene odluke.

Kratak isečak iz dokumentarca:

6 Likes

Dva sata! :open_mouth:

Ovo će natenane da se gleda, čak i ako HL nema toliki status u mojoj glavi koji je nekad imao. Ipak su to bile mega igretine u svoje vreme, a povratak u taj svet kroz Alyx je isto bio never iskustvo.

Mogu samo da se nadam da zaista krčkaju mitski treći deo. :crossed_fingers:

1 Like

U ovom trenutku zadovoljio bih se i sa nekim remakom/remasterom.

Definitivno rade na HL3. Evo i sada je pre neki dan bio novi update za neku njihovu igru gde se datamine-ingom naslo brdo novih referenci za HL3.

Inace, moze na Steamu od pre par dana skine Demo za Project Borealis. Grupa fanova / developera vec godinama radi na igri koja bi trebala biti “Episode 3”. Rade je u UE5 i radnja iako fan-made je zasnovana na pravom planu sta je trebao biti Episode 3. Pricu je pisao Marc Laidlaw, lik koji je pisao Half-Life 2 i epizode 1 i 2.

Mislim da sam pisao, ali Marc je napustio Valve 2016-te, i nakon toga postavio na netu “fiktivnu” pricu nazvanu “Epistle 3” o liku zvanom “Gertie Fremont” i “Alex Vaunt” :joy: , naravno pseudonim za Gordona Freemana i Alex Vence, i cela prica je grubi plot koji je trebao biti HL2: Episode 3 pre nego sto je otkazano. Tako da, iako nezvanicno, ipak ima duboke korene u stvarnosti, i sta je trebalo biti.

Demo, nazvan “Prologue” jako kratko traje, ali izgleda fenomenalno i isti je osecaj igrati kao stare Half Life igre. Evo par mojih screenshotova:

5 Likes