Guitar Hero VS Rock Band

Zanima me vase misljenje i stav za ove dve igre, koja je bolja, koja vam se vise svidja, prednosti i mane

Presao sam vise puta Guitar Hero 3 na PC-u i to na tastaturi :frowning: Sad planiram da kupim gitaru za Xbox 360 pa da se izivljavam po kuci :slight_smile:

Koja je razlika u instrumentima izmedju ove dve igre? Kakva je kompatabilnost u odnosu jedne na drugu?

Imam neku ponudu da uzmem Rock Band instrumente ali me brine njihova kompatabilnost s Guitar Hero (navodne ne moze GH2 i GH3 na te instrumente dok su ostali podrzani) Sta vi kazete na to

rade sasvim normalno i na GH i na RB, RB je nekako bolje odradjen bar po meni, profesionalnije, GH mi dodje vise za decuā€¦ u svakom slucaju zabava i sa jednom i sa drugom igrom :slight_smile: jos na JTAG mozes da poskidas sve dodatne pesme :slight_smile:

instrumenti normalno rade i u jednoj i u drugoj igri sve je to kompatibilno

Izgleda da GH2 i GH3 ne rade s gitarom iz Rock Band-a. Zato instrumenti iz Guitar Hero rade na Rock Band ali iz Rock Band-a izgleda da ne za ta 2 naziva osim ako nema neki fix

covece RADE!!!

gh2 i gh3 mi se upravo skidaju za ta dva ti javljam, na ostalim GH sve radi normalno i na RB

Compatibility // Rock Band

idi na Instruments i izaberi Rock Band Stratocaster

jedno cu ti reci, ako mozes da kupis instrumente za rock band 2 onda uzimaj. ako mozes za rock band 1 te zaobidji u sirokom luku. em nisu wireless, em je papuca na bubnjevima ******, meni su bubnjevi riknuli posle tri nedelje, jednostavno je pocelo da trepti svetlo ko kad ti joypad nije sinhronizovan, i to je to, nema mu pomoci. tako da, ili uzmi GH world tour instrumente ili RB2. generalno su isti mozda su RB2 zere bolji. ali RB1 ne uzimaj ni za zivu glavu. ukoliko hoces samo gitaru, GH3 gitara je vrlo kvalitetna i radice na svim gh i rb igrama. to ti kazem iz licnog iskustva.

@Akiris :

Ovu ponudu sto imam mislim da je za Rock Band 1. Uzimam samo gitaru jer mi ostalo ne treba i tu gitaru ocu cisto za svoj ā€œcejfā€ :slight_smile: Ma znam na koju gitaru mislis iz GH3 ali tu ne mogu nigdje naci a ima ona crna iz Warriors of Rock - 110e!!! Tesko je naci to u BiH a kad narucim iz inostranstva skupa dostava ko dzabo jbt

veruj mi bubnjevi su naj, onaj feeling kad na bubnjevima przis solazu na ā€œwont get fooled againā€ od The Who (CSI miami theme za one koji ne znaju) je neopisiv, nijedna solaza na gitari ne moze ni da prismrdi utisku. a o Foreplay/longtime od Boston-a da ne pricam. obe su na RB 1

jos da imas kakvog drekavca na pocetku i jos jednog cisto da stavlja cvike i samo se okrene :slight_smile:

Moram nesta izganjati za gitaruā€¦

hahahahaahahha, skroz dobra fora sa H-om

Stvar ukusa sad da li nesto moze da prismrdi ili neā€¦probaj na expertu Lynard Skinard - Freebird ili slicno nesto pa da vidimo utiske :slight_smile: Sto se tice bubnjeva ne znam jesi probao Disturbed -Down with the sickness na expertu pa da te vidimo tu ā€¦ Mislim da i gitara i bubnjevi imaju sta da ponude i ima pesama gde je gitara daleko boljaā€¦

hehehhehe pazi dozivljaj je kad se to igra sve odjednom i gitara i bubnjevi a i mikrofon, sa drustvom naravnoā€¦ proabli smo vise puta da sviramo neke stavri na expert pa to je lomljenje ruku bre :slight_smile: ali smejanje je priceless i ceo dogadjaj :slight_smile:

Pa u pocetku je smejanje al kad neko konstantno gresi polako se gube zivci i krece pic***nje i svadja ko u pravom bendu :slight_smile:

hahahahah e to jeste ali do duse igramo na normal tj medium kad igramo zavisi u stvari kako ko, ja gitaru mogu na hard ali me ono zadnje dugme u pocetku kidalo kao ludo, prvi put nisam mogao da sviram na 4 dugmeta nikako tek posle sam razvio sposobnost da mi se prst tako savija hehehhe onda sam poceo malic da treniram da ide na ā€œzutoā€ hhehe

bubnjevi su tek prica za sebe, to je lomatanje i zesce ludilo ako se stavi na hard :slight_smile:

odsvirao sam dragonforce na expertu, kao i sve zivo sto je izaslo a da nije dlc. tako da znam uzitak sviranja gitare na expertu, ali nekako mi je feel sa bubnjevima bolji. cak sam wanted dead or alive i otpevao dok sam svirao gitaru :smiley: :smiley:

Ja koristim univerzalnu gitaru ( nisam je kupio ni uz jednu igru) i sve mi radi bez problema , osim gitare drugi instrumenti me ne zanimaju.
Do sad sam svirao :Rock Band 2,3 i AC /DC.
Guitar Hero :3,5 , Van Halen ,Aero Smith,Metallica.
Po meni Guitar Hero je mnogo bolji igrafički i po izboru pesama od Rock Band.
Ubedljivo najbolje Ŕto sam sviro je GH Metallica jednostavno imaju muziku koja bukvalno te tera da izvučeŔ maksimum iz sebe dok sviraŔ .

Koju univerzalnu? Jel za xbox 360 ili PC?

Gitara se zove:Rock Zero wireless guitar 360 kupio sam je u Virtual Å opu u Beogradu pre 2 godine i univerzalna je za oba brenda.