GTA V for PC "Up for consideration"

Bas cudno, evo nekih vesti i citata Rockstar-a u vezi PC i Wii U verzije GTA V. Mislim da su samo gluposti i opet neka vrsta publiciteta, mada po meni ovo je samo negativan, posto planiram da uzmem najbolje delove za pc pocetkom sledece godine, i kada mi neko tako kaze “mozda ce biti, a mozda i nece” nesto mi se bas i ne igra, razmisljao sam o preorderu za pc, mada sad vidim da ga nesto i nema. :slight_smile:
Isto tako, ne znam sta ce biti sa onom grafikom iz trejlera. :slight_smile:

GTA 5: PC version merely “up for consideration” says Rockstar’s Dan Houser | News | PC Gamer

Ma valjda se sali.

Iskreno ovo me uopste ne cudi Rockstar se vec duze vreme ophodi dosta bezobzirno prema PC platformi i igracima mada verujem da ce biti kao i do sada,odnosno da ce ipak izaci ali sa nekih sedam osam meseci kasnjenja i naravno ocajno optimizovana.

Ja mislim da ovaj put rockstar ipak nece da izbaci GTA V za PC jer budimo realni oni su okrenuli novi list i ne zele izdati igru ako ce se ta igra prodati 5-10% za PC i napraviti los port i onda proci lose kod recenzenata,oni su sami priznali kako ima je najuspjesniji naslov Red Dead Redemption upravo zato jer nije izasao na PC,a oni se nisu morali bacati u dodatan trosak,i uz to jos izgubiti odredjenu svotu:cash:.
P.S Nemam nista protiv PC-a,ali konzole su ipak stvorene za gamining dok na PC jedino sto se vrijedi igrati su igre poput Diablo III,Torchlight II,
MMO,RTS.Sa mnom se nece sloziti prvenstveno klinci jer koliko imam informaciju njih gotovo 85% igra na PC u :stuck_out_tongue:

Naravno da izlazi i za PC kao i svi prethodni delovi samo je pitanje da li ce kasniti mesec dana ili kao gta4 6-7 meseci.

To sto nema RDR-a za PC, treba da upali crveno svetlo. Ipak, mislim da ce izaci, samo je pitanje vremena. Mislim da je pola godine neki minimum koji je potreban da se tolika igretina portuje. Ne bi me cudilo da bude i godinu dana.

Ali, mislim da je aspurdno zbog toga uzimati u razmatranje apgrejd. Prvo ko zna da li i kad ce to biti a drugo kako ce ga optimizovati. Ne bi me cudilo da se vuce na tada aktuelnom hardveru…

Ne znam da li si hteo da napravis neuspelu salu ili stvarno mislis,ne znam ni odakle ti ta “informacija”, ali mislim da daleko vise klinaca dobije konzolu a ne pc. To sto u zadnje vreme ljudi imaju neko pogresno misljenje o njemu to je drugo.
@padawan Pogresno si me shvatio. Ja bih u svakom slucaju uzeo pc, ne zbog jednog gta, vec jednostavno zbog nadmoci te platforme. Tu su mi konzole za ekskluzive, sve je to ok, ali bih radije igrao na pc-ju. Dzojstok svakako mogu povezati za naslove koji su stvoreni za to.
Inace sto se gta v tice mene samo zanima kakvu ce grafiku izvuci iz konzola i da li ce uspeti u tome jer oni traileri odlicno izlgedaju, pa ce nadam se i igra. Pogotovo zato sto je tako veliki svet mada ce biti podeljen u svakom slucaju iako je dostupno sve na pocetku.

Sent from my Samsung Galaxy S3 using Tapatalk 2

Informacija je “tu”.Ja sam znao da ce me cca.2-3 clana komentirati no dobro imas svoje misljenje a ja svoje.:cool:.No Hard Feelings Bro:da:

GTA IV je prodat u 25 miliona kopija, a RDR 13 miliona, pa je jesna razlika (naravno gta 4 je 2 god. vise u prodaji). Al` to po strani, cim je covek rekao:

“O ostalim platformama jos se razmislja. To je sve sto vam mogu reci. Poenta je u tome da nismo Nintendo, Sony ili Microsoft, mi smo third-party izdavac. Volimo sve spomenuta preduzeca na razlicit nacin, a mozemo raditi sto zelimo gde god postoji prigodna poslovna prilika te sansa za pronaci pravo trziste. Ako je to Apple, onda cemo izdati nesto i za Apple.”

PC ne mogu preskociti, drugo je RDR, rekli su da su ga napravili samo za te dve platforme, i kraj, a cim razmisljaju na koje ce jos platforme GTA V, jasno je.

Edit: I sto neko rece, dok oni razmisle koliko ce ih se njih odluciti kupiti PS3 ili XBOX360 radi GTA V, prave dobru stvar njihovim kompanijama, em sto ce prodati jos neku konzolu i parce kolaca od GTA V, ihaaa…

Ajd malo razmisli Igra je na sve tri platforme to je prvo drugo igra je mnogo duze na trzistu te ima vise nastavak pa je stoga poznatija.Nemam se namjeru prepirati kom se nesvidja jbg zao mi je:hihi.Ovaj put je rockstar okrenuo list nakon jako iznimno loseg GTAIV na PC em zbog uzasno male prodaje em zbog recenzenata em zbog nje same tak da se zato jos premisljaju zele li se oni ponovno bacati u trosak koji nece moci cak ni vratiti a kamoli jos zaraditi.Tak da ak igra izadje bit ce to sa ogromnim zakasnjenjem cca.1 g. Jer svatko onaj tko na forumu GTAV napise da zeli igru za Pc taj igru 99% nece kupit a oni to znaju isto kao i UbiSoft

Evo i razjasnjenja sa koje su platforme oni screenshotovi. :slight_smile:

tako je ipak je u pravu bila bethesda i epic games kad su rekli da se moze izvuci jos vode iz tog kamena i da im konzole nisu ogranicenje u razvoju:tap:

Ajd malo razmisli Igra je na sve tri platforme to je prvo drugo igra je mnogo duze na trzistu te ima vise nastavak pa je stoga poznatija.Nemam se namjeru prepirati kom se nesvidja jbg zao mi je

Pa bas zato i kazem, zato sto je na sve tri platforme, prodala se toliko (naravno za GTA zna skoro svak`). Odlican im je potez sto prodje npr 8 meseci do PC verzije, i onda ce je svako kupiti ko ima konzolu (nece cekati PC verziju radi 50$), ili ce cak neki kupiti konzolu radi GTA V, a PC korisnici ce strpljivo cekati, ali i docekati, jer je R* uvarno i 2 miliona kopija da proda za PC, a prodace ih sigurno vise, i ako nemam podatak koliko je kopija GTA IV prodat za PC, ali pretpostavljam da je za PC verzija prodata duplo manje od jedne konzole…
Svaki dinar ce oni probati uzeti, nije im naravno trka da u startu uzmu sto vise, zato mogu i odgadjati PC verziju, ali da im je novac bitan, bitan im je, radi njega sve ovo i rade.

posle GTA 2 nijedan gta nije izasao paralelno za PC. koji vam je ljudi, nece oni odbaciti pc masu, tako da ne morate da ocajavate. od San Andreasa se prica da GTA nece izaci za PC, pa eto, dva nastavka i dve ekspanzije su tu. tako ce biti i sa peticom. a i ovi traileri i screenovi mi sve smrde ko da su sa nekog high end pc-ja nego sa nasih jadnih matorih konzola.

i naravno da je GTA 5 up for consideration. Nisu budale da je odmah najave i za pc. 70% gejming populacije u USA (da to je ciljna grupa svih developera) ima kuci PC i neku od konzola ako ne i sve. Samim tim da su igre za PC jeftinije od konzolaskih igara za 10$, pisljivih 10 $ na prodatu kolicinu od par miliona primeraka je ohoho. A i dalje se svi drze toga da je PC softver najpiratizovaniji pa teraju ljude koji imaju gore navedeni setup da se ipak opredele za konzolni original.

A ja i dalje ne verujem da ce igra izgledati ovako za konzole. bice losija sigurno.

Ni ja to ne mogu da poverujem, moze neko vuci halo 4 i koju god igru koliko hoce u odbranu, open world i pucacina u putanji nije sroz isto, niti je razvojni tim isti. Ono preterano izgleda za kutiju, mislim nisam lepo zagledao tad uopste a mrzi me sad da gledam, ali normalno kad sam prvi put gledao prikaze igre ja sam razmisljao ovo je normalno na pc-ju.
Inace ja sam s tim u vidu otvorio temu, bas zato sto ono dobro izgleda a oni vec osporavaju pc verziju. Ali sve je to da bi se igra bolje prodala na konzoli verovatno.

Sent from my Samsung Galaxy S3 using Tapatalk 2

Nema sanse da ce bataliti GTA 5 za PC. Izaci ce, samo mozda, dva, tri meseca kasnije, kao sto je to bio slucaj sa GTA 4-om. Ljudi su oduvek bili ludi za GTA serijalom (ukljucujuci mene prvog), tako da Rockstar, sigurno, zna sta radi.

Upravo ovako, kao i GTA4 PC verzija ce biti uzasno optimizovana, bagovita ili uopste nece izaci, tuzno je s obzirom da sam ja PC gamer a xbox koristim kao sekundarnu platformu

Grand Theft Auto V PC Petition Hits 40,000 Signatures - IGN

Krenula je i peticija kao i obicno…

Jos treba i da ih molimo :headbang:

Verovatno to rade zbog publiciteta, jer je gaming industrija biznis prvenstveno, a tek onda zabava. Sad će da napale željne da kupe konzole, pa kad izbace na PC da i tamo kupe, sa nekim dodacima, koji će kasnije biti dodati u pogledu dlc-ova za konzole