Kad su nacisti došli po mene… ja sam seo u Mech.
U poslednjoj deceniji, roguelite igre su se mešale sa mnogim gaming žanrovima. I dalje su najpopularnije akcione platforme, ali rogueliteovi su se mešali i sa FPS-ima, bullet-hell-ovima, turn-based RPG-ima, i svašta još. Međutim, jedan žanr gde rogue-lite igre nisu toliko umešale svoje prste su real time strategije (RTS). Imali smo par navrataja kao što su Against the Storm ili Bad North, ali indie developeri i dalje slabo gledaju na RTS kao dobru podlogu za reguelite. Grit and Valor – 1949, je još jedan ovakav pokušaj, i mislimo da je čak najbolji. Jednostavno ćemo vam reći: bilo nam je teško da stanemo sa igranjem ove igre da bi napisali ovu recenziju.
Da su nacisti imali mechove…
Grit and Valor – 1949 je još jedna alternativna realnost gde je nacistička nemačka pobedila drugi svetski dok mi igramo kao poslednji niz otpora. Umesto B.J. Blaskowicz-a, mi igramo kao komandant koji se probaja kroz zarobljene teritorije i uništava talase vojnika i borbenih vozila koristeći samo par borbenih jedinicu. Samo što… nacisti imaju mechove… ali imamo ih mi.
Iako su ih nacisti prvi izmislili, članovi otpora su uspeli da ih ukradu, modifikuju i sada ih koriste protiv svojih kreatora. Zajedno sa posadom od po 3 mecha (i jednog pomoćnog vozila), vaš zadatak je da se probijete kroz nasumično generisane mape i oslobodite svet od zlih okupatora.
Kao i u svakoj dobroj roguelite igri, gotovo je nemoguće uspeti iz prvog pokušaja.
Što se tiče lore-a i priče, nemojte mnogo očekivati. Sve što treba da znate je da treba da oslobodite sve regije od opasnih nacista, i polako ali sigurno svrgnete glavnog zloću.
PROČITAJTE CELU RECENZIJU NA VIRTUALNI KUTAK SAJTU
Recenzija novog člana naše (moje) redakcije bacite pogled.