Nadam se da na forumu ima i fanova grafita, murala i ulicne umetnosti , ja sam inace oduvek jako cenio ovu vrstu umetnosti i bio njen fan (iako nikad nisam imao pojma da crtam) i to je po meni ona prava istinska umetnost , jer umetnost treba da bude izrazena svuda i da bude svuda oko nas a ulica je svuda oko nas i cim izadjemo iz kuce mi smo na ulici i prema tome umetnost treba da bude svuda i vidljiva svima a ne samo po nekim muzejima i ustanovama polu-zatvorenog tipa gde realno mali broj ljudi zalazi i gde je vidljiva samo jednom malom broju ljudi.
Inace za pocetak da krenemo od svog dvorista sto se kaze , pa evo mural tragicno nastradalog brata Grua na onom cuvenom zidu preko puta bloka 70 kod OS “Mladost”.
Dalibor Andonov Gru (1973 -2019)
Vecna slava bratu Gruu , inace on je svakako jedan likova koji je veoma uticao na moj muzicki ukus i jedan od razloga zasto sam ja postao zaista veliki i strastveni Hip Hop entuzijasta i zaljubljenik u citavu Hip Hop kulturu, Gru je zaista kao lik dosta uticao na mene ono i na muzicki ukus i na stil oblacenja, pa cak pomalo i u smislu basketa jer je i on bio basketas i stvrastveni ljubitelj igre pod obrucima i uopste na mene kao licnost a takodje lik je bio zaista i sjajan momak i 100% kul i ispravan, nije pusio, drogirao se, bio je fino vaspitan i momak na mestu i bio zdravog duha i ziveo je samo za svoju porodicu, muziku i sport i mislim da su zaista bili srecni i blagosloveni oni klinci kojima je on bio neki uzor i heroj detinjstva (pogotovo u ona turbulentna i luda vremena) ono zaista hvala mu za sve i slava mu.
Evo jos par sjajnih murala sto sam uslikao u bloku 45 odma blizu Savskog keja kad krenes onim setalistem “Lazaro Kardenas” u centru bloka 45.
Ne znam ko ih je radio ali su zaista prava umetnost i bruka koliko su dobro odradjeni.
Prodigy (Mobb Deep) R.I.P. (1974 - 2017)
QB’s Finest
Nazalost ni on vise nije medju nama, preminuo je 2017-te od posledica srpaste anemije jedne veoma retke genetske bolesti krvi sa kojom se borio kroz citav zivot i krajnje je onako stoicki podnosio i niko maltene ni znao za njegov problem.
Inace neverovatan je bio lik, onako omalen, nije imao ni 170, relativno mrsave i krhke gradje, plus je imao i tu urodjenu retku bolest koja ga je mucila ceo zivot a lik je imao takvu energiju i samopouzdanje i to kul gangsta drzanje sa bolom u kurcu za sve i ono uvek je odavao utisak lika koji ne jebe ni zivu silu.
Zaista prava legenda i ikona Hip Hop-a , vecna mu slava.
Ol’ Dirty Bastard (1968 - 2004)
Isto jos jedna legenda koja vise nije sa nama , nazalost on je preminuo pre malo duze vremena , originalni clan Wu Tang Clan postave i zajedno sa jos 8-oricom njih jedan od osnivaca grupe (ubrzo im se pridruzio i Cappaddona kao 10-ti i poslednji originalni clan grupe) , lik je bio zaista unikatan i imao svoj prepoznatljiv stil u svakom smislu i imao je kratak i buran zivot ali zaista dostojan jedne prave Rock ‘n’ Roll zvezde.
Po meni zaista vrhunski radovi i 3 zaista neverovatna rada u tako malo radijusu , izgleda da se u blokovima ipak itekako ceni Hip Hop.
3 zaista neverovatna rada i 3 zaista prave legende ( svako na svoj nacin) , verujem da bi i bratu Gruu bilo drago da vidi da je u drustvu takvih legendi (pa makar i ovde na forumu) , ali valjda su sad svi oni na nekom bolje mestu.