GPU Spec Leak Analysis: PlayStation 5 (9.2TF) vs Xbox Series X (12TF)?

Ne znam kojom magijom ce Sony da nadomesti cak 30% vise snage direktnog konkurenta. Mislim, naravno, igre su vazne, ali razlika nije zanemarljiva.

Ovo je sve još uvek u domenu glasina. Leak jeste potvrđen ali nedostajte kompletnija slika na čega se ti testovi tačno odnose i da li su svi čipovi/kartice koje će budući PS5 koristiti pokriveni u ovim rezultatima. Niko ništa ne potvrđuje, ostaje da sačekamo zvanične objave.

Takođe, ovo je samo jedna strana jednačine. Znamo da će biti Zen 2 8 core CPU, SSD, GDDR6 RAM i povrh svega GPU od 9 do 10Tfp je zaista ogroman napredak i razlika od 2,3 Tflps ili manje neće biti toliko primetna kao između XB1 i PS4.

Ma da ali te jednačine su jedno, ali sirova snaga je sasvim drugo, a u tu jednačinu treba ubaciti i VR… Ali ono što je u ovoj situaciji bitno jeste 4K 60 FPS-a, ali i dobro hlađenje. Tako da će biti zabavno narednih nekoliko meseci. Mada opet mene zanimaju igre… Videćemo kako će one da izgledaju i rade… Ah da i 8K priče mislim da padaju u vodu…