Google is shutting down Stadia

Google is refunding all Stadia purchases — hardware, software, and DLC. Members of the Stadia team will be “carrying this work forward” in other departments at Google.

3 Likes

Klasični Google… još jedan sahranjeni projekat lol

2 Likes

Nije kao da je imao neke šanse za uspeh. Pogotovo kako su ulagali u sam projekat…

Čini mi se da je najveći problem platforme taj što su developeri morali da rade posebne verzije svojih naslova za Stadia platformu. Za razliku od recimo GeForce Now koji koristi Steam i Epic platformu kao podlogu za igre ili xCloud koji koristi Xbox platformu.

Verujem da je baš to odbijalo mnoge studije da plasiraju igre i na Stadiu. Još pogotovo kad se uzme u obzir da iza toga stoji Google, koji je na stotine svojih proizvoda sahranio…

Plus su i igrači dosta bili uzdržani, poznavajući politiku Google-a, što bi plaćao pretplatu+kupovao igru za Stadiu i tako potencijalno rizikovao gubitak biblioteke, kad možeš da platiš GeForce Now i kupiš igru na Steamu, koju posle možeš da igraš i na nekom drugom PC-u.

Vidim da vlasnici traže da se Google smiluje i omogući makar Bluetooth za kontroler, kako ne bi završili na otpadu, kao beskorisni uređaji, nakon što se Stadia ugasi u januaru.

1 Like

Imali su jednu igru koja mi se baš svidela ali bila je ekskluziva za Stadiu. Nadam se da će da je izbace za druge platforme sada, mada sumnjam. Ne sećam se kako se zove…

Edit: Našao.

Sve u svemu najbolje igre ili Steam, Sony, Xbox i ajde Epic pod znakom pitanja. Sve ostalo onako na klimavim nogama da se izgubi biblioteka.

2 Likes

Baš bi bilo glupo da sve te Stadia ekskluzive odu na smetlište zajedno sa Stadiom. Nadam se da će uraditi portove za druge platforme.

1 Like

Tipični Google i njihove poslovne odluke.

Meni licno, problem sa stadiom je bila cenovna politika. Tehnicki nije nista bolje ili gore od Xbox Cloud Gaminga ili GeForce Now. Secam se da kada sam probao pretplatu bila je jaaaaako jadna i siromasna. Za vecinu igara su trazili 60/70€. Totalno neprivlacno.

Dobrodosla na listu Stadia.

1 Like

Stadia je bila top tehnologija/streaming ali loš menadžment iza projekta. Za Google ako servis ne napravi profit u prvih godinu dana = :skull_and_crossbones::skull_and_crossbones::skull_and_crossbones:

2 Likes

2 Likes

Na Fifa forumu se pitaju sta ce sada kupci stadia verzije…

Kakvi slepci, 'ladno ni ljudi koji im prave igre nisu znali za ovo. Zamisao bi im bila dobra da su ponudili vid pretplate i da se streamuju igre, umesto toga pohlepna gamad htela da korisnici plate punu cenu igre da bi mogli da je streamuju i plus se plaćala njihova oprema. Pa onda ću radije da kupim igru za PS ili Xbox i da je igram kao čovek. Težak idiotizam. Google bar ima dovoljno para da je mogao prvu godinu i da istrpi manji gubitak ali kasnije bi napunili biblioteku naslovima i pretplata bi itekako zaživela ali sad neka gase kad su nesposobni.
Na kraju mi nije ni čudno što gameri i drugi korisnici ni nemaju poverenja u sve ovakve servise i druge konzole, hendheld uređaje itd kada je prva stvar koja mi padne na pamet: pitam se koliko će da prođe pre nego što ugase to i obustave podršku.

1 Like

Kod prenosnih uređaja od konzola samo nintendo jer su carevi što se tiče podrške.3ds koji je star 10+ godina dobio neki dan ažuriranje.Sony je vitu ovako ugasio zbog ps4

2 Likes

Aj što 3rd party developeri nisu znali, nego što ni zaposleni u Stadiji nisu imali pojma do zadnjeg momenta.

Juče su pre objave o gašenju pustili redizajn desktop platforme Stadije i na iznenađenje korisnika i novinara najavili Hot Wheels Unleashed GotY kao novu Stadia igru. I to se sve odigralo 2h pre gašenja.

Evo sad i ovo:

1 Like

Stari lisac osjetio zemljotres

E jbg onda kad nisi dobar ni za propali projekat

1 Like

:rofl:

https://twitter.com/plaion/status/1575766741644627971?s=46&t=iSDs7qfQy-D5JcgKIBYLDQ