God of War - redeem code problem

Pozdrav, ljudi!
Kupio sam God of War (Day One Edition) i ta verzija ima redeem code za neke sitne dodatke u igrici (više su simbolični, ali eto, lepo ih je imati) i za temu za PS4. Međutim, kada na Store-u ukucam kod u sekciji za to, izbacuje mi grešku da kod nije validan. Probao sam i sa kompa, izbacuje mi da je kod neaktivan.
Znam da igrice mogu da se igraju na svakoj konzoli, na svakom regionu, bez ozira za koji su region pravljene. Što se bilo kakvog downloadable content-a, znam da je region locked. Međutim, na kutiji igre piše CUSA (koliko ja znam, to je za američki region) i moj PSN account je za američki region (United States, Oregon, Oregon City). I sada mi nije jasno zašto to ne funkciniše i šta li to može biti…?
Unapred sam zahvalan svima koji su pročitali post i nadam se da će neko znati rešenje za ovaj problem.
Još jednom pozdrav svima!

Hm, prvi put cujem da igra iga poseban redeem kod za temu i dodatke. Ti dodaci obicno idu uz samu igru i vezani su za preorder ili deluxe edicije. Da nisi mozda igru kupio fizicki, a ne u digitalnom obliku?

Ne znam kakva je to day one edicija za GoW. Ja sam npr isto preorderovao, US verziju, i dobio sam samo avatare, i nikakav dodatni kod. Tema, OST i jos neki dodaci izgleda da su vezani za deluxe ediciju koja je 10$ skuplja. A bas bih voleo da imam i temu.

Da, mozes igrati bilo koju igru na PS4, jer sama konzola nije regionalno ogranicena, kao ranije na PAL i NTSC, ali ne mozes redeemovati US kod na UK nalogu i obrnuto. Sami kodovi su regionalno ograniceni.

E sad na stranu sve ovo receno, ako zaista postoji takav redeem code, ili si dobio za pogresan region, ili ga je neko vec iskoristio, ili je neko omasio neko slovo, ako ti je slao kod. Treceg nema… Kladio bih se da je vec iskoriscen… Daj malo vise detalja - od koga si kupio, u kakvom je obliku igra, ako je u fizickom da li je u celofanu bila ili je polovna.

Ja sam recimo kupio sa amazona igru, jer nisu hteli gift/wallet codovi. Dobio odmah kod koji kad sam redeemovao u library mi se dodao gow. Onda sam naknadno na mejl dobio drugi kod (isto od 12 karaktera) koji kad sam redeemovao dobio sam 3 štita. Ništa posebno jer je regularna edicija, a i štitovi nisu ništa posebno, ne mogu sad da se setim ali su ili common ili u najboljem slučaju rare.
Jel dodajes - kad kucas kod u ps store na konzoli?

Hvala na odgovorima, momci.
Kupio sam na KP, od lika koji se bavi konzolama, igrama i opremom, ima 1200+ pozitivnih ocena, nijednu negativnu, lik je profesionalac, apsolutno sve ima.
Fizička je kopija, nova, netvarana, u original celofanu, nije naknadno folirana. Upravo zato mi je i čudno da neće da prihvate taj kod, jer igra nije polovna. Ne dodajem crtice (-) kada kucam kod, nije valjda da treba???
Day One Edition i jeste preorder verzija GoW-a, a inače, evo detalja sa neta o toj ediciji, ko hoće može da izugla i da vidi.
God of War Day One Edition includes:

God of War PlayStation 4 Game
Alternative Sleeve
Digital Content:

Dynamic Theme
Buckler of the Forge
Dokkenshieldr
Shining Elven Soul Shield
Exclusive Defender of the Chosen Shield
Pozdrav!

Aha, jasno. Pretpostavio sam da je onda fizicka kopija, jer u digitalnom izdanju spakuju sve zajedno. Trebalo bi da radi ako je bilo u celofanu, Ne kucas kod sa crticama. Predlazem da kontaktiras PSN support.

Da bez crtica idu kodovi. Pomislih da možda tu ne grešiš. Ko što kaže padawan samo psn support.


Čisto da vidite kako izgleda, momci.
Hvala vam puno na odgovorima, kontaktiraću PSN podršku, valjda ću se snaći, nikada to nisam radio, ali predpostavljam da nije teško, to preko konzole ide ili preko kompa?


I ovo, pošto od mačketine ne mogu na miru da igram igricu. :smile:

2 Likes

Cek, ovo je nesto za cesko-slovacko trziste? Mozda je u tome… Inace, CUSA ne znaci da je za USA.

CUSA, on its own, is not an indicator of the region the game is intended for. It does NOT mean it is for USA. CUSA is used for 3rd party (published by someone other than Sony) titles that are intended to be distributed in the Americas, Europe, and Australia/New Zealand. The number after CUSA indicates which region it is desginated for and varies by game,

Koji ti broj pise na kutiji iza CUSA?


Moguće da ima veze sa tržištem za koje je igra namenjena, ali ja se u to slabo razumem…

To ti je onda za Australijski PSN. Zato code ne radi na tvom USA nalogu, ne moras da kontaktiras support.

https://gamefaqs.gamespot.com/ps4/191627-god-of-war/data

1 Like

Aaa, šteta, baš mi je krivo…
Ali hvala ti, brate, što si sve ovo pronašao i dao mi odgovor.
E sada, možda jedno glupo pitanje, može li region za nalog da se promeni na kratko (koliko da ja to download-ujem), pa onda da se vrati, ili tako nešto…?
Nije da su mi sve te dodatne stvarčice toliko bitne, ali ono, lepo je imati.

Ne moze da se promeni region naloga, ali mozes na svojoj konzoli da napravis alternativan AU nalog, paralelno pored svog USA, i sa njega mozes da redeemjes kod. Ali jedino sto tu vredi je tema, ne gubis nista ako budes igrao bez tih dodataka. Ja sam dobio te stitove, razlika je samo vizuelna jer su razlicite boje i nemaju nikakvog uticaja na igru.

Jedino zbog teme i hoću. Posle samo izaberem nalog kada palim konzolu, skinem sa njega i posle mogu da koristim koji god hoću, ali ono, koristiću stalno US nalog.
Hvala ti još jednom puno, brate. Sve najbolje, pa se čujemo opet nekom prilikom. :slight_smile:

Da, mozes tako, potrebno jesamo da aktiviras taj nalog na svojoj konzoli, i moci ces da igras GOW sa US naloga. Doduse, nisam siguran za temu da li ces moci da koristis, ili je tema vrsta sadrzaja koji je bas vezan za sam nalog (za razliku od igre).

Napravio account, skinuo bonus content (najbitnije, temu) i radi sve na oba accounta. Odlično!
Nikada ne bih ovo sam uspeo da uradim, neizmerno sam ti zahvalan, brate!
Sve najbolje, čujemo se!

1 Like

Kasnim malo, mislim da nisi morao da praviš AUS account, trebao si samo da nađeš AUS VPN, prošlo bi bez problema.

1 Like

Dobro, sad je gotovo već, ali svakako ti hvala. :slight_smile:

Nisam siguran da bi VPN uopste radio u ovom slucaju, ti si vec napravio US account i on nece da ga tretira kao AUS nalog samo sto pristupas sa AUS IP adrese?

@ChodaTheMan CUSA ti je oznaka i za EU region , imam ga i ja na disku, plus milijon drugih igara isto sve CUSA, takodjer sam kucao te kodove ali na EU PSN, a glavni nalog mi je USA i sve mi se lepo pojavilo i na EU i na US nalogu na kojem igram…

EDIT:

Taj drugi EU nalog imam najvise radi takvih stvari, kada uzimam igre na disku da mogu dodavati expanzije, add, levele itd…

1 Like