Glasina: Valve otkriva svoju konzolu na ovogodišnjem GDC

Hear ye, hear ye! Rumor court is now in session. Let the speculation commence! According to a report publish by The Verge who cites “uncovered information” from unnamed sources, Valve is all set to unveil a Steam-centric gaming console at GDC next week, if not E3, and it will affectionately be known as (wait for it): the Steam Box.

Apparently – again, according to the rumored report – this Steam Box is set to be powered be a Core i7 CPU, 8GB of RAM, and an NVIDIA GPU, and it will be able to run basic PC titles and even allow EA’s Origin to be installed.

The only information we have right now to back this up are these rumors, quotes from interviews, and a whole lot of connecting the dots. And even going off of these rumors alone I don’t think this will be a gaming-only console; it sounds more like a small form factor PC like the recently revealed Alienware X51 or a high-powered HTPC, than a closed-box like the Xbox 360 or PlayStation 3.

Regardless of what I think, what do you think it is? Do you think there are nuggets of truth to all of this speculation? Will this hurt or help PC gaming? Did you already place your preorder? Sound off in the comments below.

GameSpy: Rumor: Valve to Unveil Steam Box Console at GDC - Page 1

Ako je nova konzola (platforma sa novim ekspluzivnim igrama) mislim da konkurencija može doneti samo dobro nama igračima u smislu kvaliteta ponude igara i grafike!
A ako je PC konfiguracija nevidim čemu uzbuđenje takva može da se kupi u radnji na svakom ćošku štaće mi Valve za to besmisleno je.

Zato sto Ameri ne znaju ni s od sastavljanja kompa. Onaj koji ume sam da sastavi konfiguraciju je ravan nuklearnom fizicaru ovde.

Tapatalkin’ w iPhone 4s.

Ovo sam procitao danas i kako sam razumeo Alienware (najverovatnije) ce im raditi hardware i da ce to biti slicno onom prototipu koji je Valve predstavio na CES-u u januaru a koji je ustvari bio PC sa Intel Core i7 procesorom, 8GB RAM-a i NVIDIA grafičkom kartom.Takodje kazu da bi trebao imati inovativan kontroler koji bi imao module koji bi igraci menjali po potrebi,zavisi koji tip igre igraju.

Ono sto meni nije jasno u celoj ovoj prici, koji segment trzista ciljaju?

Konzole su do sad bile konzole a PC, zna se, papazjanija od hardvera i softvera. Medjutim, ovo ce biti neki hibrid izmedju PC-ja i konzole, u smislu da ce pokretati iste igre kao i PC i nema dileme da to i jeste obican PC. Ali imace zatvoren sistem orijentisan na Steam i neke dodatne opcije kao sto je optimizacija prikaza za TV, poseban kontroler, sto opet vuce na konzole. I verovatno nece moci bas da se instalira Windows, Photoshop… Cisto sumnjam da ce biti samo obican brendirani PC jer se zove _ Steam-centric gaming console._

i Xbox i PS imaju solidne servise ali oni su evoluirali iz neke hardverske osnove. Ovo ce biti zanimljivo videti kako misle da prilagode hardver servisu, a Steam jeste odlicna stvar i bio bi vrlo opasna konkurencija Lajvu i PSN-u. Pre svega zbog toga sto bi bukvalno sve igre bile elektronski dostupne.

Izvini, ali odakle ti ta ideja?

Zanimljivo…mislim da na trzistu definitivno ima mjesta za jos jednu konzolu, a i ja sam odusevljen Valve-om i svime sta rade, tako da bi ovo bas volio da vidim