Glasina: Nova cena za Xbox One konzolu - 349.99 eur / UPDATE: greška na sajtu

Na španskoj verziji xbox.com sajta, pojavio se banner koji pokazuje novu, sniženu cenu Xbox One konzole. Informacija je vezana sa hashtagom #xboxgamescom što upućuje na moguću objavu tokom predstojećeg Gamescom sajma.

My capture:

The plot thickens… :slight_smile: Ako je to istina, onda oni baš brzo smačinju cenu, nema još godinu dana, a oni su umanjili cenu za 150 evra. No complaints :slight_smile:

Pa nisu za 150, nego 50… Ovo je verzija bez Kinecta ako se ne varam… :slight_smile:
U svakom slucaju me cudi ovakav potez Microsofta, jer ovakvim potezima vidno pokazuju da su pukli pred konkurencijom.

Kao što rekoh pre godinu dana, PS4 je najbolja stvar koja je mogla da se desi Xbox One konzoli i Microsoftu. Od jake konkurencije, na kraju gejmeri profitiraju a kompanijama ne dozvoljava da se uspavaju.

Konzole ni do sad nisu bile skupe, uzevsi u obzir zivotni vek i samu namenu u poredjenju sa recimo Galaxy telefonima (babe i zabe, ali ipak u sferi tehnike), gde je stvar aktuelna godinu dana, a kosta duplo skuplje. :slight_smile: Ovo sam naveo kao primer, jer sam se skoro sa nekim raspravljao na tu temu, konzole su im skupe, ali svake godine za novi Galaxy moze. :slight_smile:

U celoj gaming prici, mene cudi iskreno da Apple nije uleteo sa nekom iPlay iGame itd. konzolom :slight_smile: , jer se kladim da, ukoliko bi sebi pljunuli u usta i dali konzolu po konkurentnoj ceni (sto kod njih ne biva), oduvali bi nazalost konkurenciju. Ovo potpisujem, takvo je drustvo, ljudi bi stajali u redu i za usisivace, kad bi poceli da ih prave…

Bas sada gledam i nijedan trgovac kao sto je Loose-Loose(win-win) i ostali nemaju u ponudi bilo kakav XO, verovatno im ne ogdovara politika M. Metnu cenu od 500 evra a ovi smanje na 350 e, pa kako da se opare majku mu.

Nije to, nego nema zvanicne prodaje XOne u Srbiji, pa verovatno ni ne moze da se nabavi legalnim kanalima prodaje. Ima jedan lanac shopova i do skora je stajalo pored cene “Pozovite”, evo sad vidim da je cena 64990 din. :slight_smile:

Evo koja je cijena kod nas

http://www.infomark.hr/kategorije/116#naslov

Hoce to OPET onda pasti cijena?Izgleda da je zbilja stislo MS.Nije da se bunim no ako nastavi padati mozda uzmem xo prije vremena(ako bude koja dobra igra sem HALO)

E da subi upravo se o tome i radi npr kod nas cijena ps4 je jednaka kao i u americi i njemackoj tj sluzbena cijena jer imamo ovlastene uvoznike poput Sancta-Domenica,a imamo za xbox Infomark

Pa naravno da mora da ide dole. 300e je realna cena i to bandl sa igrom, i ovo je preskupo. E sad onaj beli sunset overdrive za 300e bi bio primamljiv…

:stuck_out_tongue:

Ladno bi ;;; mogao za 345 evra da nam nabavlja :slight_smile:

Kod nas je cijena dosta dobra te konkurentna suprotnoj mada opet napominjem i to je mnogo.Jbte kako to 3399 bez kinekta a s kinektom 3799 nikakva razlika i vatko normalan bi vec i dometnuo to malo i uzeo full zar ne

Slazem se to bih uzeo bez razmisljanja :slight_smile:

U odnosu na kad je izašla konzola jeste 150. Na to sam mislio :slight_smile: I na njihovu priču da XO ne može da živi bez Kinecta, da cena ne može pasti niže, pa eto na čemu smo, ni punih godinu dana od izlaska.

Isti odgovor je i za tebe :slight_smile: U odnosu na Launch kažem.

posteno ,50e manje u odnosu na inferiorniji ps4 koji je takodje i vidno jaci pa im ovaj pad cene nece mnogo znaciti jer ako i dalje nude ono sto nude,ljudima je opet najmanji problem da doplate jos 50e za bolju stvar jer ovim nista ne postizu…

Pa, prema njihovoj prvoj ideji, nije ni trebao da bude drive :smiley: A šta je po tebi Kinect? Komponenta konzole ili samo beskorisni add-on? Oni su o njemu govorili da je integralni deo konzole, isto kao memorija i graficka, pa eto sad :smiley:

Po men kinect je beskorisni add-on tacnije nije los kada imas curu pa sa njom da igras dance central za to je mozda dobar.
MS u ovoj generaciji kaze jedno , dok vec sutra radi drugo lol

Stoji, ali ne mozes da poredis Kinect bundle i obican, bez njega. Zato sam ironicno napisao, daj da povadim sve iz kutije i da ti prodam, da bi pricao da sam pojeftinio 250 EUR. :slight_smile:
Za XOne ne znam sta je Kinect, nisam imao cast… :slight_smile: Za 360 gledao sam na spravu koja mi sluzi da skinem koje kilo, jer kad zavrsim sa njim, ja presvlacim gace koliko sam mokar. :slight_smile: Eto…

Ja više poredim priču koja je bila aktuelna od Juna do Novembra, pa i nakon toga sa sadašnjim dešavanjima.

MS je rekao da bez Kinecta cela mašinerija ne može da radi, jer je građena oko njega. Vidi sad, nema Kinecta, i konzole rade. Nisu se raspale po skladištima ili zapalile kuće.

Ne može se jeftinije, jer se nudi više stvari u odnosu na konkurenciju. Vidi sad, sad su jeftiniji od konkurencije. Da li to znači da sad nude manje od konkurencije?

Više se smejem onom Corporate Bullshit nego bilo čemu. Nije prošlo ni godinu dana, a već imamo ovakve drastične promene.

Dalje dajem prednost PS4 i pored snizenja cene XO, jer onog koga ne zanima MP poput mene igre moze da nabavi za 1000-1500 din u vidu digitalne kopije.

@demone promene idu velikom brzinom u odnosu na last gen, s obzirom da ne mogu da prismrde PC-u pa ce samim tim i njihov vek popularnosti biti znatno kraci. Po meni najvise 4 godine, osim ako ne pocnu da stancuju igre sa max 30 fps na rezoluciji od 720p ne bi li dobili na grafici.

A bas i nije da ps4 ima nekvalitetne mp naslove