Glasanje za igru godine - AvanturaSvaka dala onome ko je pravio ovako lepe stilizovane slike, sa ovim kratkim opisom i logom Xbox Republike! :slight_smile:

Unity nisam imao prilike da igram Rogue jesam tako da moj glas odlazi njemu :slight_smile:
Svaka cast za ove lepe slike ispod!

Ne smem nista da kazem za listu. Sa ovim logooima… :smiley:

Broken Age. Genijalno.

Ako je AC avantura onda sam ja traktor sa 16 brzina :smiley: Na celoj listi ima jedna avantura samo.

Za vise informacija konsultovati se sa Wikipedijom, Assassin’s Creed Wikijem i Steamom.

Pise i na tarabi P pa Muja probao i slomio k…

Inace wikipedia obiluje kojekakvim budalastinama.
Strpali su je u avanturu zato sto su danas avanture strasno retka pojava. Znas i sam da je AC nista drugo do skoci, udri, zakolji i samaraj samo sto brze po dugmicima. Avantura 0%

Koliko znam, AC je oduvek bio Action Adventure, od prvog dela. Ali ajde onda, reci šta je po tebi Avantura? Šta određuje da li je neka igra dostojna Avanture?

Da, ali ako Wikipedija i Assassin’s Creed Wiki obiluju budalastinama, ipak je ono sto pise na Steamu oficijelno. U krajnjoj liniji, nije na nama da sudimo. Mozemo mi tako voditi i raspravu o tome koja igra je hack and slash a koja igra je beat 'em up, a na kraju to nije ni bitno. :stuck_out_tongue: Ionako su danas igre mix vise zanrova a moraju se svrstati u neki. U koji bi zanr ti, recimo, smestio GTA? Ja ga ne bih smestio u TPS iako mnogi tako misle. To je neki open-world sandbox third-person shooter role playing action adventure sa elementima MMO (zbog GTA Online). I plus sada vise nije ni iskljucivo third-person nego i first-person. A opet ga moras smestiti u neki zanr.

Assassin’s Creed Unity: ako se pocne sa prvim dijelom to dalje samo od sebe tece i nastavlja se jer je opasno dobra igra.

Po meni ako neka igra spada u vise zanrova, treba je svrstati u onaj cijih elemenata igra ima najvise. Prave avanture su Broken Age, Syberia, Deponia, Runaway, Dreamfall Chapters, Tesla Effect, Valiant Hearts, Broken Sword, Inner World, Brothers : A Tale of two sons, itd itd. Da ne nabrajam dalje, Assassins Creed svakako ne spada u ovu zlatnu grupu :smiley: Mada tesko je i napraviti poll kad je malo ovakvih igara za konzole.

Edit : naravno, neke nabrojane igre su starije igre,aka ne iz 2014, naveo sam samo poredjenja radi.

Assassins creed je AAA naslov. Finansiski, hype oko njega, marketing, razvojni timovi. Sve te igre sto si nabrojao ne moze, al nikako, da se svrsti u grupu s assassin serijalom. Ne sumnjam da to nisu dobre igre - ljepota je u ocima posmatraca ALI nije AAA naslov. To vise moze kao Indie naslovi pa onda posebna sekcija i zanr

Vidis li ti naziv teme? Odabir najbolje avanture? Kakve sad veze ima aaa vs indie? Ko je to uopste spomenuo? Na ovom poll-u su takodje vec 2 indie igre, ethan carter i broken age, a i u poll-ovima ostalih zanrova ima indie igara.

Rekao si da assasains tesko spasa u tu zlatnu grupu, ja sam obrazlozio da si upravu - on mora biti izvan te grupe. Ne da ga podrzavam vec jednostavno zbog kompleksnosti igre. Al dobro. Bitno je da ih ima i na PC-u :smiley:

UNITY

avantura = monkey island, razne point and click i telltale choose your own adventure epizode. neko mora da bude jako mlad da bi ac nazvao avanturom.

i nema ih malo. eto, broken age i telltale koji obradjuje sve sto vole mladi… portovace grim fandango i pipke na ps4 :slight_smile: a tu su i njemci koji su fanaticno odani zanru, te gomila indie bisera… ethan carter itd…

ac mu dodje akcija iz treceg lica i nema vez sa avanturama u tradicionalnom smislu a za hijackovanje naziva nisu bas toliko mrtve. /oldman rant off

E lepo si napisao. Da bi neko nazvao AC avanturom mora da nikada nije video u zivotu avanturu! AC je klasicna makljaza koja ne zahteva 2 grama mozga vec samo reflekse. U veme dok su se pravile prave avanture postojale su i igre kao sto je sada AC to je bio npr Aladin, Lion King :smiley: igre skoci udri idi dalje samo su tada bile 2D

Mada, kad razmislis, rec ‘avantura’ je mnogo prikladnija desavanjima u AC igrama nego u nekom otuznom point-n-click nemackom naslovu sa staticnim kadrovima i zagonetkama na svakom ekranu. Mislim da sam ranije vec rantovao o ovome, klasicne avanture su evolucioni zapecak i nije ni cudo sto su skoro izumrle. A njihovi retki dobri elementi pokupljeni su sa lesha (ok, pacijenta u komi) i odavno uvrsteni u ponudu zilavijih, fleksibilnijih zanrova.

Telltale je jedini uspeo avanturama da udahne novi zivot, ali samo zato sto ih je pretvorio u interaktivne knjige gde se ‘gameplay’ sastoji od teskih moralnih odluka.

Nazovi kako oces, njemacki point and click ne ide ba sa ass. creedom :slight_smile:

Istina. Mislim da je kategorizacija igara koju smo nasledili s kraja osamdesetih/pocetka devedesetih zastarela i neprikladna danasnjem haoticnom stanju stvari. Kojem zanru pripada Far Cry 4? Sta god da kazes, i jeste i nije.