Ghost of Tsushima - State of Play | PS4

2 Likes

NeÅ”to baÅ” nisam impresioniran, kao da su oni prvi trejleri ostavili bolji utisakā€¦

BaÅ” to. Sećanje mi lepÅ”e od ovoga. Kontam da su se držali linearnog recepta umesto open-worlda da bi em izlgedalo lepÅ”e em manje repetativno od onoga Å”to treba da radiÅ” u igri.

Nije mi baÅ” jasan koncept da otvoriÅ” mapu, postaviÅ” marker, i onda pratiÅ” vetar da bi doÅ”ao do cilja? Super je Å”to ti vetar može pokazati neka skrivena mesta, to je kul, ali da je glavna navigacija u igriā€¦ hm.

Vjetar, ptice, lisice itd itdā€¦

Jbt ja koliki sam fanatik za Japan i Samuraje, ladno mi sad dodje da uzmem plejku. Ova igra izglesa bolesno dobro i bas mi je krivo sto nece biti na xboxu. Deo sa ghost mi se ne svidja jer ne volim stealth. Ali deo sa samurajem, lele, ne znam sta da kazem. Glupo je uzimati ps samo da bih igrao jednu igru ali zaista ovo je prva i jedina njihova excluziva koja je ostavila ovakav utisak na mene.

1 Like

Izaći će za godinu dana na PSNow ili čak PC pa igraj ondaā€¦

Zelda BOTW u punom sjaju. OduŔevljen sam da su ovo uradili na ovaj način. Posle BOTW sam tražio slično i osim AC Odyseey u neku ruku (ali tamo je besmisleno, jer je mapa prenatrpana), nisam video sličan način otkrivanja mape.

Borba je sjajno uradjena, vuče na miks Horizon Zero Dawn i opet AC zadnja dva dela, sa dodatkom samurajskih tehnika koje su bolesno dobro uradjene. Kakvi su kraljevi, dodali su efekat da celu igru možeŔ odigrati u crno-belom fazonu kao u starim samurajskim filmovima.

Ono Ŕto mi se nije svidelo - deluje da su smanjili nivo detalja u odnosu na prve trailere. Nekako mi nije viŔe toliko impresivna grafika, ili sada sve deluje daleko loŔije posle onog čuda od predstavljanja Unreal 5 engine-a.

2 Likes

Mnogo zavisi i od rezolucije i veličine ekrana na kome se gleda snimak.

Nije isto kada se gleda na mobilnom, TV-u ili 4K TV-u sa velikim ekranom.

Recimo onaj snimak Unreal 5 engine u 1080P Ŕto je prvi izaŔao je bio malo mutnjikav, ali zato kada sam juče pogledao isti snimak u 4K nije mi bilo dobro. Isto važi i za Ghost, u 4K izgleda jednostavno prelepo igra. Ali opet ostaje činjenica, da nije isti prikaz kao na inicijalnim trailer-ima.

1 Like

Å to kažu: Ovo je viÅ”e Assassinā€™s Creed od samog Assassinā€™s Creed-a. :grinning_face_with_smiling_eyes: Kad sam gledao prezentaciju, iskreno malo sam se razočarao jer onaj stealth gameplay mi je isti kao u 90% sličnih igara. Drugi put kad sam pogledao snimak, bio je malo bolji utisak ali ono Å”to definitivno moraju na next gen-u da porade je AI neprijatelja. BaciÅ” kamen u plitku travu i ovaj ode kao 5m dalje da traži neÅ”to u travi koja je visoka 10ak cm dok mu ti dođeÅ” sa leđa. U Dayz Gone i sl. to ima smisla donekle jer mamiÅ” one zombije kao ali ovde je to malo onako čudno. I onaj zadnji lik Å”to je zaboo pa blene u merdevine kad mu je priÅ”ao sa leđa. Grafički lepo izgleda, okolina i to Å”to sve deluje živo i sve nosi vetar je baÅ” super. Kao u Witcheru kad vidiÅ” da se njiÅ”e i trava i drveće konstatno, daje život igri. Ali ovo će morati da sačeka, ne smem dve igre da preorderujem u roku od dva meseca, mnogo mi je. :joy:

1 Like

Svaka čast soniju kad na zalasku jedne gen može ovakve igretine da ponudi.

3 Likes

Grafički u poređenju sa onim prvim trailerom je očigledan downgrade I to dosta. Ali sama igra deluje skroz ok, svet je jako interesantno urađen. BaÅ” fino zamiÅ”ljeno i urađenoā€¦

A ja se ovde jedva naterah da uopste pogledam klip jer me bas odbija feudalna japanska estetikaā€¦

Ne znam tacno zasto, al eto, ispada da necu igrati igru, cak i ako kazu da je odlicna, kad mi ne prija izgled u startu.

Imam slican problem i sa novom Zeldom ā€“ svi se razvalise od pohvala, igre je po svemu sudeci neverovatna, al mene taj toon, low-detail stil bas bas odbija.

Low detail, toon, Zelda? :thinking:

Fantasticno izgleda igra, moguce da su se ljudi u glavi vec presaltali na next gen. Posto je vetar deo mehanike igre, sve se njise i veoma fluidno je animirano. Poezija u pokretu.

Ne razumem zamerke na open world, kada se pogleda portfolio developera, poslednje igre su iz Infamous serijala, Second Son je uvek jedna od najlepsih open world current gen igara, ako mene pitate i najboljih. Niko nije ostvario tako badass osecaj open world superherojske dominacije, ukljucujuci i sve Betmene i Spajdermena.

Malo ce biti u senci od Last of Us 2, ali jedva cekam.

Sucker Punch koristi dosta, hm, ā€œtrikovaā€ da prikriju nedostatke, pre svega atmosferično osvetljenje, koje je mega, ali zbog toga se manje primećuju ne baÅ” detaljni poligoni i slabije teksture (pogledaj stenu na kojoj stoji na početku demoa, ogroman blok na kom je razvučena tekstura ne baÅ” visoke rezolucije). Kasnije kada hoda i menjaju scene, ima trenutak kada opuÅ”teno hoda po vodi, zatim geometrija konja, itd).

Ovo je grafički sasvim ok, iznad proseka open world igra, ali mi nije tog mega AAA kalibra.

Da, gledao sam snimak na ekranu telefona pa sam vise primecivao generalnu estetiku, osvetljenje i post procesing. Na velikom televizoru zaista izgleda nesto losije, ali mi se cini da je to delimicno zbog kompresije samog snimka, gube se detalji na teksturama. S druge strane geometrija se ne moze prikriti, ali opet, nije nista dramaticno.

1 Like

Mene upravo ovo nervira najviŔe kod prelaka izmedju generacija i u ovoj generaciji konzola. Da je igra radjena samo za PS4 PRO izgledala bi daleko lepŔe, a ovako morali su da urade downgrade, da bi igru mogao da izvuče i osnovni model.

Zamislite samo koliko će biti kočene igre za nove generacije konzola, ako budu radjene tako da moraju da rade i na PS4, PS4 PRO i PS5, ili u MS slučaju gde je joÅ” gora situacija, jer je osnovni X1 najslabija konzola od svih, a X1X već deluje kao nova generacija, a ne ako mid gen upgrade, u odnosnu na osnovni X1. Osećaj je kao da ste kupili najnoviji Ferari i prinudjeni ste da ga vozite po gradu gde je ograničenje 50 - da se streljaÅ” od muke.

To nije niÅ”ta novo. A ako se pitate kako će da nas ā€œnaterajuā€ da pređemo na nove konzole - pa isto kao i proÅ”li put. Cross-gen naslove će namerno da osakate za stare konzole (čak iako su prethodni delovi te iste igre izgledali lepÅ”e i poznato je da mogu bolje) da bi za novije konzole grafika izgledala baÅ” superiornije. Ja sam dugo igrao xbox 360 kada je Xbox One izaÅ”ao i tačno se sećam kako je bilo. Forza Horizon 2: auto koji se vozi ima poligona i detalja toliko da za sve ostalo nije bilo resursa viÅ”e pa okolina izgleda kao od kartona sa tri travčice :grinning_face_with_smiling_eyes: PogledaÅ” auto ispred sebe i pomisliÅ”: ā€œU pa ovo i ne izgleda loÅ”e, čak Å”taviÅ”eā€¦ā€ i onda pogledaÅ” drvo pored sebe koje je otprilike kao 2d u 4 pravca. :joy: I tako za gomilu drugih igara. Ali tako to ide nažalost.

1 Like