Gamescom 2015: Microsoft press conference / 4 avgust / Scalebound + Crackdown + QB + H5+

[SIZE=4]U utorak 4. avgusta, u 16:00, jedan dan pred početak zvaničnog Gamescon-a, Microsoft će održati press na kom će pored najavljenih Scalebound, Crackdown, Quantum Break i Halo 5, biti još iznenađenja i novih najava (nadamo se, pre svega, igara).[/SIZE]

+++++
During our E3 2015 Xbox Briefing, we shared the first part of our vision for the future of Xbox gaming. That will continue when the Xbox Team takes the stage the evening before gamescom officially kicks off to share the latest on the games coming to Xbox One, including highly anticipated titles like Scalebound, Quantum Break, and Crackdown. We’ll take a closer look at those and other upcoming games, as well as share some exciting announcements. So tune in to the gamescom 2015 Xbox Briefing on Xbox One, Xbox.com, Xbox 360, and Windows Phone to get the latest news and see some hot trailers and demos. Be sure to download the free Xbox Live Event interactive app (XLEi app) on your Xbox One or XLE on your Xbox 360 before the show so you’re ready!
+++++

[SIZE=5]**[SIZE=3]Da se podsetimo![/SIZE]
+++++

Scalebound**[/SIZE]

[SIZE=5]Crackdown[/SIZE]

[SIZE=5]Quantum Break[/SIZE]

Linkovi za streaming:

preko Xbox Live Events app na Xbox One/360
www.xbox.com
Youtube
Twitch

MS iznosi sve sto ima za ovu godinu, ali sve se cini uzalud, bar sto se tice mindshare-a. I dalje ps4 melje sa prodajom, i samo pravi jos vecu razliku izmedju dvije konzole.
Ali dobro, lijepo je biti XO vlasnik ove godine, stvarno se trude da ponude kompletan paket sa igrama. Volio bi da vidim kako SW Battlefront radi na XO, prema prvom utisku cini mi se da ce ova igra prodati dosta konzola.

Jedino Halo 5 izlazi ove godine, sve ostalo je za sledeću…

Što se tiče mindsharea, tu je sve jasno, nema zablude, ali mi je drago da ne odustaju a posebno što se sve više oslanjaju na svoje stare i nove IPs, bez puno priče oko 3rd party igara.
Nadam se samo da će biti dosta gameplaya a manje priče i non-gaming delova. Ako je suditi po E3, ovo bi trebalo da bude više nego solidan nastup, posebno što nas očekuju minimum dve svetske gameplay premijere (Scalebound i Crackdown).
Za Crackdown mi se čini da se vraća prvom delu, kao da C2 nije ni postojao, što je plus kod mene. Ako bi objavili Sunset Overdrive 2, ja bih bio presrećan.

Mislio sam generalno, ne na ove igre gore. Mislio sam po americki da “MS is bringing up the big guns”, pa je ovo gore bilo najblize toj misli, a na nasem jeziku.

Inace, QB bi mogao da bude mali preokret za MS, malo drugacija igra u njihovom FPS i TPS shooter portfoliju.

Da li će negde imati livestream?

Sent from Despair Academy using Amala Network

Imas preko xbox-a da gledas, samo skini app.

Mozes preko Xbox 360, Xbox One, preko sajta Xbox.com, imas na IGN takodje, i verovatno i na drugim gejmerskim sajtovima. Ima de oces. :slight_smile:

Linkovi za streaming>

Xbox Live Events app na Xbox One/360
www.xbox.com
Youtube
Twitch

Homefront gameplay, oleee :slight_smile: iskopirali su far cry maksimalno cini mi se, mada to i nije losa stvar. Jedva cekam ovo.

Halo Wars 2!!! omg! Ovo je potpuno neočekivano…
Jedino što me razočaralo jeste manjak Crackdown 3 gameplaya… kao videli smo nešto, ali nedovoljno.

Ja sam, sve u svemu, prezadovoljan. ID@Xbox je malo smorio stvar, ali kontam da će i to nekome biti super.
Tomb Rider, F6 su me oduševili…

Znao sam da rade neki Halo za W10 i drago mi je sto je to HW2, konferencija je prosla standardno dobro, bukvalno sveigre su vrhunske osim Fable, deluje kao tezak promasaj, Crackdown mi izgleda brutalno cak i sa ovako malim prikazom…

Ajd da sumiram utiske:

Quantum Break - Ok mi deluje, ali ništa spektakularno. I dalje bi igrao, ali ne bi zbog nje kupio konzolu.

Scalebound - Dobro je da ima malo raznovrsnosti po pitanju žanrova na XO i da je Hideki Kamiya na čelu, što znači da će biti zabavna igra koja će se užasno prodati, kao i većina njegovih igara. Pokupiće ok ocene i kasnije prerasti u Cult Classic, ali neće povratiti uloženo.

Halo 5 - I dalje ne vidim ništa posebno, deluje mi kao da je manje-više prekopiran Halo 4. Više me interesuje kampanja no ovaj MP.

Forza 6 - Fenomenalno deluje, mada, kao što rekoh u chatu, deo gde su rekli da Forza 6 ima opcija kojih nema na profesionalnom simulatoru, naime kiša, mi deluje kao PR Bull****

Crackdown 3 - Deluje kao povratak prvom delu, ali, opet, nakon drugog dela sam defiinitivno na oprezu. Gameplay or gtfo

Halo Wars 2 - Holy ****. Ovo je definitivno jedna od igara koje nisam očekivao i prijatno sam iznenađen.

Ovo je definitivno generacija neočekivanih povrataka, a igre samo naviru :slight_smile:

Sve u svemu, solidna konferencija, mada je mogla da bude malo bolje organizovana i da ove nove igre prikazuju kada publika malo zaspi, kao posle Fifa 16 priče i Indie igara, mada, i ovo nije bilo loše.

Da vidimo šta Sony ima da prikaže u Parizu i Tokiju.

Jedna stvar mi je ipak bila urnebesna i ironična. Yooka-Laylee. First on Xbox One… Nakon što su godinama odbijali da naprave novu Banjo And Kazooie igru, pod izgovorom da im se ne isplati jer nema interesovanja za takvu igru, oni onda sklope ugovor da se igra pojavi na njihovoj konzoli pre konkurentske. Igra koja je kopija njihovog IP, sa kojime nisu ništa jako dugo uradili i koji im se ne isplati da nastave, jer nema tu para, pa sklapaju ugovor sa igrom koja je među najuspešnijim Kickstarterima… :smiley: Ko tu koga…? :smiley:

Da, i meni je zasmetao ritam konferencije, posebno prvih 20 minuta je bilo bam bam bam, posle zzzz i onda opet sa Halo 5 multijem je krenulo nabolje.
Još smešnije (tužnije?) u vezi Yooka-Laylee jeste što razvnoji tim uglavnom čine ex-Rare veterani. Nadam se da je ovo znak da bace Rare u punu produkciju i izbace Banjo i Conker nastavke.

Nazalost, u potpunosti se slazem sa ovim sto si rekao za Quantum Break. On je bio jedna od igara zbog koje bih kupio konzolu, a pri svakom sledecem prikazu mi deluje kao sve veci smor. Scalebound deluje zabavno, a sto se Haloa tice, i ja bih voleo da su prikazali ponovo gejmplej iz kampanje kao na E3.

Quantum Break mi izgleda kao neki haos ciji dio ne zelim da budem. Uopste me ne privlaci igra…

Meni je sa druge strane sve što vidim od QB igre samo plus i odluka da će biti Day 1 kupovina. Izgleda odlično, manipulacija vremenom, kombinacija avanture i TPSa. Čak i ovaj TV show koji su objavili obećava. Za sada, u mom notesu 5+.

Možda je u pitanju razočaranost što nismo dobili Alan Wake :smiley:

Zaista ne znam zašto, ali me nekako Quantum Break odbija, najviše zbog onoga što sam video/čuo o priči. Manipulacija vremenom možda jeste interesantna za istraživanje i čačkanje, ali je pitanje koja je tačno teorija korišćena kao osnova, kako je ona implementirana u priču i gameplay, itd. Imali smo i pre igre gde smo usporavali vreme, popravljali stvari pomoću vremena, rasturali ga, i na ostale načine se se za****vali sa njime. Mislim, nisu mogli ništa posebno ni da urade sa konceptom što nismo do sad videli, ali, opet, ne mora igra da bude revolucionarna da bi bila interesantna i dobra. Ovo mi deluje kao on rail shooter sa delovima gde se napucavaš sa gomilom protivnika dok povremeno usporiš vreme.

Možda je to glavni razlog zašto sam u neku ruku razočaran sa Quantum Breakom. Možda je to razočaranje povodom nedostatka Alan Wake. Ali mi je želja za igrom Quantum Break negde oko 5/10, ako odigram super, ako ne, ima drugih igara.

Ja realno nisam nicim impresioniran, QB nije lose ali pre haoticno mada ideja nije losa… Scalebound njahhh osrednje, Halo nikad nisam bio ljubitelj, Crackdown takodje ne volim takve igre vec vise stealth i metodicne tako da su mi ne najvise svidele Tomb Raider (iako sam ocekivao bolju grafiku gameplay mi je odlican iako sada Lara potezima vise podseca na Assasins Creed…) i naravno Dark Souls 3 sam se odusevio sa malo gameplaya alii to tek cekam sa vise materijala da bih komentarisao a ovako na blic izgleda dolicno gameplay kao i uvek…bossovi sjajno i grandiozno :smiley: Ono sto mi se svidja kod Microsofta sto se stvarno trude da uvode novo i bolje ali ih **be sto to sve upakuju sa PC platformom i mislim da bi bolje prosli da se fokusiraju na ekskluzivitet same konzole , npr da su se bas izuli za ekskluzivnost Tomb Ridera i slicno. Mene bas briga sto ce godinu dana kasnije na PS4 jer ako bude stvarno dobra igracu je kad izadje. Da je samo na XOne onda bi se dobar deo fanova pocesao i pazario konzolu…ovako MS kao i uvek MS samo pare umesto da oforme jos vecu zajednicu na ekskluzivitet…steta jer mislim da zdrava konkurencija dve konzole moze samo da donese dobro.