Freestyle 3 rev 402 : LiNK i novi web plugin ubacen

Evo probao sam sada da podesim kako treba ali uvek dobijem, na oba port-a UDP Fail. Sve ostalo je ok. Sto se UPnP ocije tice, nje nema nigde, ni na ruteru, ni u xbox-u. Usao sam i na ruter, preko kompa ali ni tamo ga nema. Ima li neko ideju na koju foru da omogucim UDP? Inace, kada sam forward-ovao port-ove, u opciji gde se bira izmedju UDP i TCP, stavio sam ALL, tako da bi trebalo da radi.

UPnP se enable-uje na ruteru ne na xbox-u…npr. imam TP Link ruter TL-WR543G…kod njega se nalazi u Advanced settings - Forwarding - UPnP…

Znam druze i pokusao sam to prvo, posto mi te stvari nisu strane ali kod mene nema toga. Imam HG530, Telekomov. Gledao sam i u advanced i svuda, jednostavno ga nema. A nemam pojma sta da radim jer mi je forward-ovan i TCP i UDP.

Moraš da se loguješ kao admin. Sad ja sam to uradio, ali nisam siguran da li će te smarati. Username : admin pass: tiztopk ( za pass nisam 100% siguran proveriću kad dodjem kući) . I ako su nešto promenili ima neka druga opcija ali ne mogu sad da ti objasnim

Uspeo sam! Ko god ima HG 530 router od Telekoma, treba da ode na opciju na Basic -> NAT i da klikne na opciju DMZ. Tamo treba da unese IP od Xbox-a koji se nalazi u MS dashu. Posle toga, treba da se proslede bilo koji portovi, (kod mene su 1248 i 1251) i to bi bilo to, trebalo bi da radi. I posto moj krs ruter nema opciju UPnP, to mi je iskljuceno u FSD-u. Nadam se da sam nekom pomogao. Nije tesko ali mora malo da se radi. :wink:

Na DMZ se preusmeravaju svi portovi i sve je otvoreno.

Malopre sam izvalio pa rekh da podelim sa drugima. Inace, ako neko hoce RDR, neka se javi, pa da organizujemo nesto, stvarno je ekstra.

Ne znam dal se i vama desava,ali od kad sam ubacio FSD3 i dashlunch 3.04 … kao po nekom automatizmu konzola se podize svaki drugi put.Jednom lepo udje u dash, sledeci put stoji beli ekran sa natpisom xbox360 i nikako da napise sign in. Bas cudno. Probao sam i sa externog i sa internog da tako podizem FSD al uvek ista stvar.Cas hoce,cas se zaglavi.

Probaj da uradis clean install FSD-a. Moguce da je pobrljavio nesto.

Edit:

Inace, odiigrao sam nekoliko igara preko LiNK-a (RDR, Halo 4 itd.) i sve radi savrseno. Laga nema uopste, cinjenica je da ima malo igraca ali to u RDR-u nije toliki problem.

Ja sam samo kopirao… samo maknem stari FSD folder, i mesto njega stavim novi, pa ponovo skidam covere i neke TU. Ne znam dal ima veze sto mi je jedan HD 3.0 a drugi 2.0 - cisto sumnjam. Mada kada su bila oba iskljucena, a ja podigao FSD sa usb sticka od 8gb, zaredom je podigao 2-3 puta.

Ovako sam ja radio, kada sam instalirao novi FSD i sve radi savrseno. Inace, ovo je studiovpc napisao.

udji u MS dash
XexMenu
obrisi FSD ili Freestyle zavisi u kojije instaliran FSD i zapamti koji je tacno bio
nece sve da obrise ok je tako
ugasi xbox pa upali, ulazi odmah sam u ms dash
XexMenu
obrisi ostatak foldera tj ceo folder
napravi takav isti folder sa istim imenom ako je bio FSD neka se tako zove ako je Freestyle onda tako
prekopiraj novi FSD u isti folder
gasi i pali konzolu eto ga novi FSD 3

Resih i ja problem.

Problem je bio u portovima, dakle bez obzira sto vam kaze pass na oba porta u xbox-u dobro proverite da li su stvarno fwd na ruteru.
Mogu da se stave bilo koji portovi.
Probao COD BO2 i borderlands 2, radi sve savrseno i sto je najzanimljivije toliko brzo da je to prosto zadovoljstvo igrati.
Nisam primetio nikakav lag ili bilo koju drugi problem koji je pratio xlink kai.

Sjajna stvar :slight_smile:

Ako neko ima problem sa portovima neka proba da stavi posebno UDP i TCP ne zajedno oba,kod mene je to uspelo,znaci kad su mi bili selektovani portovi tipa 3071-3071 UDP-TCP nije htelo da radi tek kada sam stavio odvojeno tipa ovako proradilo…:slight_smile:
3071-3073 TCP
3071-373 UDP
Odlicna stvar…:slight_smile:

Tako sam ja probao sa ovim mojim ruterom HG530 ali nije htelo. Sve u svemu, gore navedeno ce sigurno nekome biti od pomoci.

uredno sam postavio portove i kad pokrenem onaj test na xboxu kaze mi da su portovi ok. pokrenem igricu, odem na system link, odem na join game, pa onda home button na jojstiku i odem na system link, udem u sobu, vratim se nazad u igricu i pokaze mi sobu i kad stisnem da udem u sobu javi mi error unable to join session game. rijec je od codBO2

gdje grijesim, portovi su mi 3073 i 3071 i jedino mi javi da nema upnp na routeru iako je kod mene u postavkama aktivan, router je thompson st780wl.

pomazite

A jesi li instalirao Title Updateove?

Upravo je ovo bio problem kod mene.
Resio sam ga sa promenom portova na ruteru. Kako sam zamenio portove sve radi savrseno.

Dakle bez obzira sto kaze pass na portovima u xbox-u, dobro proveri da li su stvarno otvoreni na ruteru.
Mozes staviti bilo koji port po zelji na ruteru, samo ih posle toga moras postaviti i na xbox-u.

Izgleda da mi pravi problem novi externi HD usb 3.0 . Kad ga iskljucim ulazi u dash bez problema, a sa njim svaki drugi put, bas cudno.

Ja sam stavio 3.0 pa sam onda update-ovao na ovaj najnoviji beta i svaki put crash. Sad cu da ga obrisem pa cu rucno.

Nego mi interesuje sledece. Kad sam ga update-ovao na 3.0 odjednom nemam vise mesta nizasta. Imam 3GB a predhodno sam imao 10gb. I neke igre tipa Forzu 3 ne vidim uopste, vec je vidim samo u NXE u games.

Edit: Instalirao sam rucno, sad samo ove portove da namestim.

1. Gde mi se nalazi Forza na hard disku (odakle je pokrecem)? Znam da je sigurno bila sa ostalim igrama koje su vidljive.

2. Kako mogu da izvalim sta mi je jos smece?

3. Da li smem da odradim Clear Cash konzole? Da li cu time obrisati nesto bitno, tipa xex menu?

4. Kako rezoluciju da namestim normalnu (1920x1080) , isecena mi je slika gore i dole?

Bolje da izbace alat da bi RGH mogao na 2.0.16197.0
Pre 3 dana je izasla verzija 2.0.16202.0, a da ne spomenem da ni na 2.0.15574.0 nije moguc RGH. Voleo bih da pozure i izbace alat pre Nove Godine