Forza Horizon 5 (MT)

Ja Forzu igram skroz casual, jedan dan igram pa 7 ne igram. Preporučilo mi da povećam težinu jer pobjeđujem ja povrćao i odmah sledeću trku izgubio i vratio težinu nazad. :rofl:

1 Like

Ja bi je i dalje igrao, ali 120gb… jbg :man_shrugging:t3:

3 Likes

Od sutra i extreme mode

Taj extreme može da igra verovatno samo Djole :smiley:

1 Like

Pa ono i nije potreban baš i9 da se ovo pokrene tako da neka konfa od 2k eura bi bila blizu extreme

Par saveta: Ako ti je previše ikonica na mapi i ne znaš kuda pre, filtriraj ikonice kad otvoriš mapu da te ne smaraju one koje si već prešao.
Ja počnem na primer da igram Road Racing seriju i onda ne otvaram nove serije drugih trka i ne širim dalje ekspedicije dok ne počistim sve iz ove serije trka. Filtriram mapu da mi pokazuje samo Road Racing, New i Online events (plus collectibles, boards i sl.) i onda čistim jednu po jednu. Pa kasnije kad završim sa tom serijom, produžim festival i otključa se nova serija trka (Off-road na primer) i tako u krug čistiš jednu po jednu seriju.
Najbolja stvar da naučiš da voziš je da obeležiš gps na drugi kraj mape (po mogućstvu sa što više krivina) u free roam-u, uzmeš auto koji ti godi po mogućstvu neki brži iz A ili S klase za početak i samo se lagano voziš po mapi i trudiš se da ostaneš u jednoj traci i da ne izlećeš van puta. Bukvalno voziš laganica, makar i 80km/h nebitno je, samo je bitno da stekneš osećaj da lagano pritiskaš trigere za gas i kočnicu (ne ono da ih klepiš do poda jedan pa drugi, nego da naizmenično po malo daješ gas i po malo kočiš na pola hoda trigera) i isto tako sa skretanjem. I onda će to samo da ti dođe kad se dovoljno opustiš i znaš koliko možeš da gasiraš neki auto u krivini, a da te ne zanese u drift koji ne možeš da iskontrolišeš.
Imam ja par snimljenih setup-a za neke automobile koje možeš da preuzmeš koje lično koristim (a isto tako imaš i od raznih drugih igrača pa može i to da pomogne ako se ne razumeš baš mnogo u tuning).

2 Likes

Fala na savetima. Posto nemam otkljucan fast travel jos, silom prilika se vozikam s jedne strane mape na drugu, igra me trenira bez da sam osetio.

Na temu tezine, mene je digo do ‘experta’ (nije nego, ja ekspert), medjutim tamo nema sanse da pobedim – doguram nekako do drugog, treceg mesta, al uvek bude par automobila ispred mene koji jednostavno voze bez greske do kraja trke, mogu samo da se slikam.

Kad je igra videla da mi ne ide, vratila me na ‘highly skilled’. A tu pobedjujem bez vece muke. Ko da fali jedan podeok izmedju, da te malo vise namuci al da i dalje imas nekakvu sansu.

Nisam ni ja otključao fast travel još. Kad smo već kod toga, kako da dohvatim one table što budu na kućici? Jednu dam samo dohvatio uz pomoć nekog fazona da parkiraš je auto blizu pa resetiraš poziciju i ono ga resetira na kućici. Ali ne može tako kod na svih.

Probaj da sa brda preletiš

Imas neko brdo sigurno s kog treba odredjenom brzinom da se zaletis, sad to procenis, mozes i rewind da koristis dok ne nastelujes lepo.

Zavisi i od kilaze auta

1 Like

Mislio sam da postoji neka lakša metoda,neki trik ili nešto. Ako tako moram onda ću čekati da se pojave neke normalne table na zemlji. Neda mi se da se drndam oko jedne table tako.

Za fast travel je jedina fora da se iz menija odabere opcija Buy new car i on te pita da li da odradi fast travel na najbliži Horizon festival i onda tako da se dokopate besplatnog fast travel-a ako vam je destinacija u tom nekom pravcu, pa onda odatle da nastavite dalje.
Ima da se kupi neka kuća koja daje perk da može da se odradi fast travel bilo gde na mapi, a druga daje valjda besplatan fast travel.
A za težinu trka, upgradeuješ auto do maksimuma u nekoj klasi i za određenu vrstu trke i kada se igra na većoj težini često to dosta pomaže nego da se samo nasumično odabere ponuđen auto iz garaže. Ja nekad i za običan seasonal event ili challenge odem do garaže za upgrade pa se vratim da rešavam te trke. Ti automobili svakako ostaju i definitivno će zatrebati za dalje, bilo da je online ili šta god.

1 Like

kupi onaj za 2-3$ treasure map, pokaze ti sve na mapi

Kupio sinoc kucu za fast travel bilo kud, al i dalje mora se placa.

Inace posto mi je ‘highly skilled’ tezina prelaka igra mi ponudi ‘expert’, a onda kad vidi da tamo stalno gubim krene opet da mi nutka ‘highly skilled’, i tako ukrug. Solidna razlika u tezini, a ja taman negde izmedju. :confused:

A meni oči :flushed:
Jer mi još u glavi odzvanja objava od jutros @iNikola imam stan viška u Kisačkoj :rofl:

2 Likes

Garsonjeru :grin:

1 Like

Znaš ono u vreme SFRJ, "imaš kuću, vrati stan! ? E pa Nikola je napravio kuću a stan nije vratio. Eto i to sam ti rešio :smiley:

1 Like
2 Likes

Sad na leto 2023 da najave Horizon 6 :joy: Beše dve godine samo razmak između četvorke i petice…? :thinking::joy:

1 Like

Uvek je 2 godine izmedju FH

1 Like