Ovo je upustvo za HG 530, ali verujem da su svi skoro isti, posto sam menjao dosad 3 komada.
Udjite u vas web browser (IE Explorer,Firefox,Opera,Safari…).
U adress baru kucate sledecu adresu: 192.168.1.1
Zatrazice vam da se ulogujete.
User name: admin
Pasword: ztonpk
Kad se ulogujete idete na Basic – NAT – Port Forwarding (vidi Sliku 1).
Zatim izaberete Rule Index 1, i ispod kucate ovako kao na slici. Kad odkucate idete skroz dole na Submit. Posle toga izaberete Rule Index 2, i ispod kucate sve isto samo je ovoga puta port 3071. Kliknite na Submit ponovo. Kad odradite sve ovo, trebalo bi da vam izgleda isto kao i meni. (vidi Sliku 2).
Na kraju idemo na Tools (vise nismo u meniju Basic, obrati paznu), pa Reboot – Current Settings – Restart. (vidi Sliku 3)
Sad se selimo na xbox. Udjite u MS Dash (na dzojpedu kliknete svetlece okruglo dugme X, pa skroz desno i tu idite na System Settings).
Zatim idete na Network Settings – Wired Network – Configure Network , i ukucajte da izgleda ovako kao na slici. (vidi Sliku 4)
Kad ukucate sve to izadjite (korak nazad) i idite na Test Xbox Live Connection. Ako sve podesili kako treba trebalo bi da prodjete test -> Network Connected a za ostalo da padnete naravno. (vidi Sliku 5)
Mozda je potrebno da restartujete konzolu pa da onda pustite ovaj test, da biste prosli -> Connected.
Nadajmo se da vam sve ovo radi sto sam napisao. Ubuduce, svaki put kad upalite xbox, ucitava vam se Freestyle Dashboard i necete imati internet, sve dok se ne vratite u MS Dashboard i ne pustite ovaj test. Onda se vratite u Freestyle dashboard, ulogujete se i imacete internet. Znam da je smaranje, ali to je 30 sekundi posla svakui put kad upalite xbox.
Zamolio bih moderatore ako mogu da ubace slike izmedju, tj. ispod vidi sliku .