First New Feature For FIFA 16 Arrives Tomorrow

Ne znam cemu hajka, zaobidjete zenske timove i opleti :smiley: Ionako je to fifa, nece se nista razlikovati od proslogodisnje

Hope Solo ftw!

Stvarno ste sexisti u pravu je Wahad, sto je glupo sto ubacuju zenske reprezentacije? Jel postoji zenski fudbal? Postoji. Sto ga onda ne bi bilo u nekoj igri?!

Zato sto nece srediti ni samu igru kako treba.
Moja poenta nije da ne treba zenski fudbal, nego da su mogli da porade za to vreme cimanja na mnogo mnogo bitnije stvari a hvala Bogu ima ih. Ovo su mogli i kroz DLC da ubace kasnije.

Mislim da komentari nisu seksisticki nego su samo hteli ljudi da ukazu na to kako EA Sports umesto da poradi na gejmpleju koji je isti vec poslednjih 6-7 godina, ubacuju stvari koje niko od njih nije trazio. Isti bi ovakvi komentari bili da su recimo umesto zenskih seniorskih reprezentacija ubacili nekoliko MUSKIH U-21 reprezentacija (npr.). Potpuno nepotreban gimmick. Kako je to lepo receno u onom honest traileru za FIFU 15 “choose between hundreds of teams before choosing Barselona or Real Madrid”. E pa isto vazi i ovde. Svi cemo probati jednu utakmicu sa zenskim timovima i zaboraviti da postoje. Ista je prica kao kada su dodali prosle godine svih 20 stadiona Premier lige. Znate li bre koliko mi puca kur@c za stadion Hal Sitija, kada su bagovi u igri isti kao u FIFI 10. I uopste nije problem last-gen verzija igre, gde se to i ocekuje, nego mislim na current-gen verziju igre za koju su ljudi na istom ovom forumu kukali da taj Ignite endzin sem malo bolje grafike je nista drugo do nasminkan last-gen endzin. Postoje mnogo zanimljivije stvari koje bi mogli da dodaju, a to je recimo mod “Be a referee”.

EDIT: U fazonu, boli me uvo za stotine timova koje imate u igri, kada ce na kraju svi da igraju sa timovima iz liga “petice”, bas kao sto recimo ima PES. Popravite gejmplej, otmite licencu za Ligu Sampiona i Ligu Evrope Konamiju, i popravite bagove. Niko ne zeli nista vise od toga.

Ko je rekao da je ignite engine isti kao i last gen engine? Totalni bs.

Ne znam jesi li pazljivo procitao sta sam napisao, ako nisi pogledaj opet. Nisam rekao da je stravicno to sto su ubacili zene, ok sam sa tim, plasi me samo kako ce oni to sprovesti u djelo. Vidio sam da se radi poseban motion capturing, ali imam neki osjecaj da ce najveci dio animacija da prenesu iz prethodne fife a samo odrade zenske likove. To nece izgledati dobro. Imas na ovom klipu scenu kad djevojka postize gol i kako ga slavi, imao sam osjecaj da je animacija od prije 3 godine a samo postavljena zenska glava.

A inace ideja kao ideja mi je ok, logicno je da se prosiruju i prilagodjavaju zenskoj populaciji. Ne moze da bude minus nikako.

Ti stvarno verujes da je novi engine?

Gameplay je bolji i drugačiji. Zašto ne bi bio novi engine?

Da, trese se precka kad je pogodi lopta i trava se haba tokom utakmice.
Much technology.
Very next-gen.
Wow.

Kao i u svakoj igri, ako se već radi poseban motion capture za druge likove, nikako ne može da bude isti. To što kažeš da je animacija radovanja ista kao i pre tri godine, ja ne znam kada si ti poslednji put gledao fudbal na TV-u ili uživo, ali ja sam primetio da se igrači isto raduju kada postignu gol kao i pre dve nedelje, tri godine pa i pre dvadeset. Ajde sada će žene da ismisle novi način radovanja koji će biti implementiran samo da bi njihova proslava golova bila drugačija.

Šta misliš, da je animacije u TloU radio jedan lik i da su iste za Joel-a i Ellie? Ili misliš da čak FIFA animacije su iste za golmane, obične nižerazredne igrače i svetske zvezde? To može da tvrdi samo neko ko nije igrao fifu. Ako nisi upoznat, svaki bitniji igrač ima svoj način trčanja, mahanja rukama, hoda, šuta, pa eto čak i naviljanja.

Abate maše rukama kada trči, ronaldo i messi ne mogu da se odlepe od lopte i imaju karakterističan trk, Bale takođe, Pirlo ima karakteristično građenje lopte i vođenje iste… Mnogo više pažnje se poklanja animacijaima, nego neko jednostavno ne vidi. Ja igram fifu od prvog dana kada je izašla pa dok ne izađe nova verzija i svako ko makar desetinu mog vremena provede igrajući je će primetiti te razlike u animaciji. Hvala bogu nismo više u 2000tim godinama kada je jedna animacija važila za sve igrače.

FIFA 15 ima totalno redizajnirane animacije u odnosu na FIFA 14 i to se jasno vidi posle par utakmica. Golmani su radili posebne animacije, igrači druge. Učestvovalo je preko 100tinak igrača u motion capturing.

Zato sto nece da ulazu paru dokle god ima zarade, a zarade ima jer uglavnom svakoga boli uvo za nesto i opet kupi igru (mene npr zabolje za FUT, a opet je igram zato sto nije los fudbal), isto tako nekog zabole za stadione a opet je igra.
Poenta je, da oni nisu menjali nista, sem sto su dodali animacije i neke detalje. Sve je isto, bavim se editovanjem igara i patcheva dugo godina i svih mogucih fudbala sto ISS, sto Pes-a sto FIFAe…

Niko ne kaze da ne trebaju zene da budu i igri, nego da su mogli da poboljasju samu igru, dodaju jos novina, poprave golmane i ostale bug-ove a ne da ubacuju zenske reprezentacije sa kojima niko nece igrati… Mnogo toga su mogli da ubace umesto ovoga…

Ajde ovi što tvrde da je igra ista kao last gen. Koliko ste igrali novu fifu? Ja evo imam 300 sati i znam šta pričam.

Kakvo poredjenje leb te ebo :smiley: U fazonu onog vica sa Mujom i Hasom i logikom :smiley:

Meni je iskreno bespotreban zenski fudbal, jer ga nikad nisam pratio, niti cu ali nije lose da i to bude u opticaju ;). Ne bi me cudilo da i petlice uskoro ubace, mogli bi i neku nasu livadu da stave pa da se lepo organizuje takmicenje u pljuvanju (sudije) u dalj :D, ko prvi skine dron…

@Wahad

Uopste nisam sexista vec su mogli da prikazu neki novi dodatak gameplay-u, mozda da poprave exploit-e u FUT-u, ubacivanje novog menadzerskog moda ili nesto oslicno. Umesto toga, oni prikazu dodavanje nekoliko zenskih fudbalskih selekcija, kao novi “dodatak”. Svaka cast, pretrgli su se, kapa dole za njih. ._. To su lagano mogli kroz DLC da odrade. Isto ovako bih odreagovao i da su ubacili podmladak San Marina u igru, moje misljenje nema nikakve veze sa tim sto su ubacili bas zenske timove.

100h sam odigrao.

Slazem se, pogotovu sto comp ide cesce klizeci pa lako moze da ispadne za razliku od ranije kad se prilepe ko cicak neki…

Drugo, sto mozes lakse dati gol sa 10 metara, jeste kroz usi lopta prodje ali je ipak realno a ne ko ranije.

Da se ne shvatimo pogresno. Meni je 15 stvarno najbolja FIFA u poslednjih ne pamtim koliko. Ali mislim da je daleko to od onoga sto mnogi ocekuju od NG igre. Po meni, 14 je bila mnogo bolja (xbox one) u smislu suteva.

Šutevi su bili tweakovani u početku. Van kaznenog je bilo nemoguće da se da gol. Negde u januaru ili februaru je izašao peč koji je sve to ispravio, long shotovi su efikasniji i bolji, pace nije toliko bitan više kod igrača (ali još uvek jeste, što je po meni loše).
I jel neko ozbiljno nešto rekao za animacije? Svi BPL igrači su urađeni preko motion capture-a, sve animacije su kao real life, bar što se engleske tiče. U ostalim ligama je motion capture urađen samo za timove koji su partneri sa EA.

A da o’ladis malo sa pricom o animacijama, nisam ja od juce. Znam da Fifa radi posebno animacije za svakog fudbalera, ali ovo prije na klipu sto vidjeh mi uopste ne izgleda normalno. Opet si izmijenjao sve sto sam rekao, ne kazem da treba nacin proslave gola da im se razlikuje od muskog, jednostavno kad se pogleda ovaj klip sve nekako neprirodno izgleda.