Firefox 7 izašao

Firefox 7.0 for Windows
Firefox 7.0 for Linux
Firefox 7.0 for MacOS

Evo šta kažu za unapređenja:

• Vastly improved memory use(up to 50% better) and increased speed
  • Added a new rendering backend to speed up Canvas operations on Windows systems
  • Bookmark and password changes now sync almost instantly when using Firefox Sync
  • Added support for text-overflow: ellipsis
  • Added support for the Web Timing specification
  • Added an opt-in system for users to send performance data back to Mozilla to improve future versions of Firefox. This can be enabled by installing an add-on
  • Fixed several stability issues

Instalirao sam i što primećujem za sad je manja upotreba memorije i brzina.

ovo za mem je bilo neophodno, na laptopu imam 4gb dugo i najvise mi je rama jeo Firefox. Evo pisem post pa testiram :slight_smile:

Edit: testirano zadovoljavajuce manje jede RAMa, videcemo sa crashovim i slicnim stvarima.

Ovo jos uvek nije zvanican release. A drugo, meni je odmah po startovanju sa jednim tabom otvorenim pojeo 140MB rama. Sto mislim da je poprilicno mnogo.

Nadam se da će ga malo ispolirati što se tiče linux verzije jer čim skidam više od dvije stvari preko mozile samo izbaci neku grešku i restartuje se a koristim 6.02 zvaničnu verziju

meni je sada sa 20+ tabova negde na 340mb, što je ok jer je umeo ranije sa tri taba da bude na 500mb.
takođe zavisi i od broja add-onova koji se koriste i mogu pojesti dosta resursa.

Meni je sa ~260MB spalo na 126MB, sto je odlicno!

Evo sada mi je ubuntu sam nadogradio na 7.0.1 pa vam javi utiske nakon nekog vremena što se ubuntu-a tiče

Isto je bagovita i usporena kao i prošla…Moraću preći na operu kako je krenulo

U kratkom roku pojavio se i Firefox 8.0 (Beta 1)

Preteruju. Nema noviteta ni za 7.0.1 verziju a kamoli za 8.0. Izasla je cak i 9.0a2. Cak i 10.0a1. Glupost.

Slazem se,bas ga preteruju.

Što se toga tiče: od verzije 6 Mozilla je najavila novu verziju svaki mesec, bez obzira na količinu noviteta. Koliko stignu da urade za mesec dana - urade.
Ne vidim čemu puko lupanje brojki u verziji ali tako su odlučili…

Mislim da je fora da se stigne neka psiholoska jednakost sa Operom i IE-om.

E baš im je fora… pa ko to još gleda i upoređuje verzije među različitim programima? Baš su smešni.

Ako ovako nastave prestici ce Operu i IE skupa :slight_smile:

Ja sam morao da ga skinem sa kompa. Pravio mi je neverovatne probleme sa physical memory…presao sam na google chrome.