Final Fantasy XIV dolazi na Xbox

Proleće 2024.

Pored ovoga, provuklo se da Xbox i FF tim planiraju saradnju za nove projekte:

Čini se da je novom CEO Square Enixa bitnije da prodaje šro više igara nego da se bavi ekskluzivnim dilovima.

Reče Phil skoro na nekom podkastu da mora da posjeti svoje “dobre prijatelje” u SE. Radi svoj posao, da se ne preskače xbox bezveze. Ajd kad Sony plati neku ekskluzivu to je ok i razumljivo, ali neke igre nisu došle na Xbox čini se bez nekog dobrog razloga. Oni remasteri starih FF sigurno nije Sony plaćao za to da ne dođe. Ili npr. Octopath Traveler nema nikakvog smisla da kec bude na Xboxu a dvojka ne.

1 Like

Sony je upravo platio da FF 7 remake ne dođe na xbox, trebao je da bude timed ekskluziva i da dođe na xbox pre godinu-dve dana ali ništa i dan danas. Isto i za Silent Hill 2 remake su napravili taj neki dill koliko se sećam. Tako nešto je bilo pomenuto na ovom suđenju gde su ratovali za akviziciju.

Cudna je ta prica oko Octopath Traveler-a. Kada pogledas da kec imas na svim mogucim platformama mimo PS-a cak i Stadia koja je bila dead on arive.

Dok eto dvojku imas na svemu sem na boxu.

2 Likes

To znam ali za onu kolekciju remastera sumnjam da su to platili d ne dođe na Xbox. Nikakvog benefita Sony od tog ne bi imao.

Ja se utripovao da si pomenuo remake. Starije remastere mislim da sam video na xbox-u. :thinking: Ne znam da li je u kolekciji ili zasebno. A možda sam i omašio jer ih toliko ima da ne mogu da ispratim. Sećam se samo da sam čekao taj remake da igram na boxu po Arg ceni :joy:

Mislio sam na Final Fantasy Pixel Remaster kolekciju koja je ove godine izašla za PS, Switch i na Steam ali je Xbox omašila.