Final Fantasy X/X-2 HD Remaster mozda i na PC-u


A PC version of Final Fantasy X|X-2 HD Remaster has been listed by Amazon.fr. The online shopping website is indicating a release date set for the 25th of March. It also posted Windows 7 and Windows 8 as the supported platforms while mentioning Koch Media as the distributor. The same company partnered with Square Enix in the past for the European releases of Lara Croft And The Temple of Osiris, Murdered: Soul Suspect as well as the two Kingdom Hearts remix collections.
Square Enix has not yet confirmed a PC release for Final Fantasy X|X-2 HD Remaster. The collection came out for the PlayStation 3 and PlayStation Vita last year on March 18. The upcoming PS4 version, which comes with even better graphics as well as the ability to switch between the old and new background music, is launching on the 12th of May. You can preorder the U.S. release of the PlayStation 4 port with this link on Amazon.com.
Final Fantasy X|X-2 HD Remaster contains Final Fantasy X International and Final Fantasy X-2 International + Last Mission. In addition to the above-mentioned collection, Square Enix has been putting a lot of games from the Final Fantasy franchise on the PC with the updated versions of Final Fantasy VII and Final Fantasy VIII in addition to Final Fantasy XIII, Final Fantasy XIII-2 and the upcoming Lightning Returns: Final Fantasy XIII.

Source : http://gameidealist.com/news/final-fantasy-xx-2-hd-remaster-listed-for-pc-with-release-date-and-more-info/

Square Enix, bring FFXV to PC, pl0x :smiley:

Daj malo vremena, pa će baš to uraditi.Mislim da će i Kingdom Hearts nakon nekog vremena portovati. Sa jedne strane je kul to što više japanskih igara izlazi i za PC, ali sa druge je ****** što konzole gube tu ekskluzivnost japanskih video igara. Ali, ipak, ima više šansi za bolju prodaju, i možda neke nastavke koje obično ne bi videli. A i dobra stvar je veća raznovrsnost žanrova na Steamu :slight_smile:

Još se nadam da će dobra prodaja Valkyria Chronicles na PC ubediti *****e iz Sege da lokalizuju i Valkyria Chronicles 3, pa makar samo za PC, ali da je prevedu.

Sledeće očekujem remaster FFXII, i da će i to posle portovati i na PC, pa da će svaka sledeća igra biti i na PC, možda nakon vremena nakon pojave na konzolama, ali će se opet pojaviti. Samo da portuju bolje nego FFXIII…

I ja se nadam da ce portovati bolje nego FFXIII. FFXIII-2 je bio ok port. Sad jos cekam da Lightning Returns izadje, posto taj jedini nisam odigrao.

FFXII je moj nadaleko omiljeni FF, ako to izbace kao neki remaster, pjevacu 2 dana :smiley:

Sto se Valkyrie tice, kazu da se prodaje jako dobro, a ima i 94% score i primamljivu base cijenu od samo 20e ( na GMG je mogla da se kupi i za 9e ) :smiley:

Edit : Za Kingdom Hearts su izjavili da je jako mala sanse da ce ikad izaci na PC-u, valjda zbog nekih licencing problema sa Disney-em, i nekim pjesmama koje su koristili u igri. sadPandaFace :frowning:

To su ljudi govorili za Final Fantasy, pa i to smo doživeli. Za Kingdom Hearts su rekli da će ostati PS ekskluziva, pa eto gde smo. Para vrti gde burgija neće.

God knows we want it :smiley: