Vec koju godinu u nazad samo to od filmova i trazim! Bukvalno da iskljucim mozak da radi na leru i zatupljujem se sarenilom
Bukvalno samo to trazim od filma. Da me opusti i mozak na pasu.
Knjige su ono sto mi daje sve ono sto filmovi nemaju, tu je potpuni kontrast. Zato i volim da citam. Da nadomestim za sve gluposti koje sam upravo pogledao na filmu
Po tvom opisu mi izgleda da ce film za mene odraditi upravo ono sto zelim :drunk:
Ja sam napokon odgledao Harry Potter filmove, doduse ne sve. Valjda sam prestar za njih, pa sam ih vecinu vremena gledao i vrtio ocima, ali dobro, film ima onu djeciju magiju koja bi vjerovatno i mene zakacila, da sam malo mladji, i da sam ih gledao na vrijeme.
Dole lista sta mi se sve ne svidja:
[SPOILER]-Onaj Harry je najgori “Izabrani” carobnjak ikada. Vecinu vremena je na guzici i drugi ga spasavaju, dok njega svi grle i obozavaju. Bas mi je to smetalo sto je vise film odmicao, on sve veca legenda, a apsolutno nikakav progres kao carobnjak, zna samo magiju sa osvjetliti prostoriju.
-Dumbledore je neopjevana *****cina, prvo prema Harry-u, svaki quest opisuje kao “opasan i tezak”, i onda posalje troje klinaca od 12 godina da idu i rjese situaciju. Wtf. Jos na kraju revelation da su samo odgajali Harry-a da ga Voldermort ubije je zacementiralo moje misljenje.
-Svi se boje Lorda Voldermorta, kao niko ne smije rijec da mu kaze, mole ga za milost, i na kraju najstrasnije sta im on uradi je Avara Kadavra magija, tj ubije ih. Covjek bi ocekivao neke vjecne muke, trista cudesa kako ga se boje, ali ne. On samo ubije i to je to. Isti protogonisti koji se njega boje, ne boje se da ce ih neko drugi ubiti.
-Koji je fazon sa carobnjacima? Koji je najjaci? Onaj koji ima najjaci stapic, ili onaj koji zna kletve? Ili talenat? Ili sve?[/SPOILER]
HP filmovi su kvazisrane ni priblizno dobro ne predstavljaju remek djelo koje su knjige ( iako je to inace slucaj sa vecinom filmova, HP filmovi su bas bas srane, iako popularni, ali popularni zbog knjiga ). Procitaj knjige ako ti se ikad bude dalo, i shvatices da uopste nisu “djecije” knjige, tj. cak stovise, dijete koje cita ce tesko da razumije ista. Izbjegavaj verzije na srpskom, nijedna strana knjiga ne zasluzuje nase masakriranje od prevoda
Govorim ovo kao sve kao neko ko je 3 puta procitao svih 7 knjiga, kao i neke dodatne knjige ( svijet koji je JK Rowling stvorila je ogroman ). Takodje sam pogledao sve filmove
1. Ovo je na pocetku knjiga, dok je jos klinac. Kasnije bude badass ( mada opet na filmu je to sve predstavljeno dosta gluplje ). Takodje on nista od toga nije trazio, niti je “izabran” na bilo koji nacin, prezivio je iskljucivo zahvaljuci tome sto je majka magijom zrtvovala svoj zivot da spase njega. Ovo je simplified objasnjenje, kasnije u knjigama ovo bude detaljno objasnjeno, ko ih je izdao, kako i zasto.
2. Kasniji dijelovi knjiga dosta pojasne sve oko Dumbledore-a i tih “questova”
3. Nije bas samo Avada Kedavra u pitanju, i nije samo on kao licnost, vec i njegovi podanici koji su dosta okrutniji ( Bellatrix Lestrange mi prva pada na pamet )
4. Postoje i slabiji i jaci stapici, da. Takodje i starost i iskustvo, poznavanje magije, i talenat igraju ulogu. Sve po malo
Edit: iako ne volim buzzfeed, ovdje su uboli sve zbog cega su filmovi bas lose predstavili knjige, pogotovo Dumbledora :
http://www.buzzfeed.com/anyajg/10-reasons-the-harry-potter-movies-are-terrible-jd2b#.af72jmnaY8
Edit 2: sad sam skroz nalozen jbt, bas ne volim kad ljudi sude HP-u po filmovima, mrzim te filmove i one ko ih je snimio i napisao.
IMA SCENA U KOJOJ VOLDEMORT GRLI NEKOGA JBT. Voldemort iz knjige bi prije ubio sam sebe nego zagrlio drugo ljudsko bice…
Imao sam ideju da procitam sve knjige, pa onda pogledam filmove, ali nekako me ne privlaci svijet bas toliko. Vjerujem da su knjige bolje, na kraju krajeva, ja cu da knjige tumacim po svom ukusu, a an filmu moram da pratim tudju viziju.
Sto se tice Harry-a, ono gore i dalje stoji, bar sto se tice njegovog lika u filmovima. Nije trazio da bude Neo, ali brate, svaku borba ili problem je rijesen sa divine intervention od nekog treceg. To mi je mnogo smetalno, kao i ovo za Voldermorta. Svi ga se nestvarno boje, on samo rjesava, bez mucenja, bez pravog razloga da smrt od njegovog stapica razlikuje od smti tudjim stapicem.
Mozda knjigama dam sansu jednom, pa mi se opsti utisak promjeni. Ovako je to samo bila dobra zabava, nista vise, nista manje.
Upravo ovo. Vecina glumaca ( cast izuzecima ) djeluje kao da nikad nisu ni procitali knjige ( ovo je vjerovatno i tacno ), jer likove tumace bas lose, a vizije rezisera i pisaca su blago receno, drugacije, od onog sto je knjiga pokusala da predstavi.
Za Voldemora opet kazem, lose je bas predstavljen na filmu, kao i Dumbledore i Harry. Ali sta bi, mozda jednog dana ovaj serijal zavrijedi remake filmove pa budu bolji od ovog ****a sto su nam servirali svih ovih godina.
American Sniper [2014] WEBRip 720p x264 AAC
Pogledao sam sinoc Seventh Son. Od filma sam dobio sve sto sam zeleo. koji sat dobre razbribrige i to je to! Knjigu nisam citao pa ne mogu da sudim koliko je film losiji kao sto rece vec covek.
Zanimljivo izgleda moram priznati
Gledao sam danas Halo: Nightfall. Mnogo bolji od Halo 4: Forward Unto Dawn, mnogo vise para je ulozeno u film, i mnogo je bolja gluma i efekti. Dobar uvod u Halo 5.
EDIT: Jel moze neko ko je gledao Halo: Nightfall da me uputi na neki rip koji ima i second stories?
Sinoc sam do kasno gledao Interstellar, napokon. Fin film, na kraju lijepo povezan u cjelinu. Iako sam ja mozda ocekivao neku epsku pricu, sa vaznim i dubokim temama o egzistenciji, kako individue, tako i covjecanstva, nekako je to izgledalo dosta laganije i prizemnije, bar do pred kraj filma.
Iako je prica o covjecanstvu, u sredistu je prica o porodici i o ljubavi, i naposletku, o kajanju. U fiziku i logicnost samog filma ne ulazim, gledao sam ga zbog dozivljaja, ne da glumim Neil de Grass-a (siguran sam da sam pogresno napisao), i ne bih da teoretisem da li je sve moguce ili ne.
Vidio sam da su misljenja oko filma podjeljena: ili su ljudi odusevljeni, ili razocarani. Ja spadam u grupu odusevljenih, iako sam malcice vise ocekivao, valjda su mi toliko hvalili film da sam ocekivao da ce da rjesi i odgovori na sva moja zivotna pitanja, i ujedno mi i kupi stan
Ovde bas on prica svoje utiske o filmu.
PS: Izvali ga kako sumnjivo mase rukama.
Mase kao Mirko Alvirovic kada po zilioniti put objasnjava kako do Grcke na more
za 30 eura goriva
Opet sam na mobilnom netu, ne mogu pogledati video. Popodne cu se docepati neta, pa da vidim sta on ima da kaze.
Pogledacu i ja posle. Ali kapiram da moze samo da smori film. Posto je on covek od nauke a film je ipak fikcija!
pametno je covek objasnio jednu od najvecih gluposti iz filma,zasto bi isli na planete koje orbitiraju oko crne rupe,kao sto su to radili svi u filmu,kad postoje na hiljade boljih kandidata-planeta koje ne orbitiraju oko crnih rupa…
Pa dobro, sci-fi setting je samo nacin da se isprica veca prica i pokaze par dobrih efekata. Niko ne bi trpio 3h filma u kome nema akcije, crnih rupa, i milion drugih plot twistova.
Necu puno ulaziti u pricu da nekome ne bi spoilovao film, ali ovo je film zabanog karaktera, a ne dokumentarni film. Samim time, misija mu je da zabavi, ne da edukuje. Dakle, par nelogicnosti se moze oprostiti. Sumnjam da iko od nas posjeduje dovoljno znanje iz fizike, da moze da gleda film i vice ‘pfff’ na scenu zato sto on zna tacno sta bi se desilo prilikom svemirskog putovanja, a film to ne prikazuje.
To je kao da odes na finale Lige sampiona i sve vrijeme gledas samo u liniskog sudiju i kada ce da pogresi, i na osnovu toga das sud o utakmici.