The Hobbit: The Battle of the Five Armies (2014) 1080p BrRip x264 - YIFY
Sve sam zivo u bioskopu pogledao, samo nisam Interstellar, a izaci ce tek za nekih 25 dana u narodnim prodavnicama.
Kidnapping.Mr.Heineken.2015.HDRip.XViD-juggs[ETRG]
Kakav je ovo film? Cenim da je blokbaster. Salu na stranu, mora se odgledati samo zbog Anthony Hopkins-a.
Jos jedan dan FEST-a, vratih se sa osmehom na licu posle jos jednog dobrog filma. Opet je u pitanju evropska produkcija (ovaj put konkretno - nemacka). Film se zove “Dok sanjamo” (“Als wir träumten”, odnosno internacionalni naziv “As we were dreaming”). Radi se o petorici mladića i jednoj devojci koji odrastaju u jednom veoma nezgodnom vremenu i veoma nezgodnom mestu. Naime, žive u Lajpcigu, i dok su u osnovnoj školi, žive u Istočnoj Nemačkoj, a malo kasnije žive u ujedinjenoj SR Nemačkoj. Ima puno kontrasta u filmu, neki od likova idu pravim putem u životu, a neki nažalost zastranjuju u svom odrastanju. Generalno je film za mlade, ali i za one koji se osećaju tako. Ja sam izašao iz bioskopske sale sa osmehom na licu. Trejler nažalost nema engleski titl, ali mislim da ćete ukačiti o čemu se radi. Jedini problem koji bi mogao da bude je što je film jako svež (prvi put je valjda prikazan pre nepunih mesec dana na Berlinalu), tako da ja nisam pronasao nijedan torent za sad.
Steta sto ga nisi gledao jer je film kao pravljen za bioskop, if you know what I mean. Mene je film odusevio, jeste da u nekim trenucima nisam imao predstavu sta se desava ali kad sam izasao iz bioskopa sve mi se slozilo u glavi. Rijetko koji film je ostavio takav utisak na mene. Mozda sam subjektivan jer strasno gotivim Metju Mekonahija, ali mislim da je film pravo remek djelo, tako da pogledaj ga obavezno.
Kad ce vise Interstellar navrnut na BR… Mamu mu, ni stigao ga u kinu pogledat nisam…
Strpi se jos ~3 nedelje. I ja isto cekam BR. Odgledao sam DVDScr, sta cu, nisam mogao da cekam, ali zato sad pokusavam sto vise da zaboravim, mada tesko, ni pice ne pomaze kod takvih filmova
Odgledah Leona profesionalca, Prestiz, Se7en i Reservoir dogs.
Majku mu, Tarantino je genije.
Nacin na koji sklapa pricu, prikazuje likove, sami dijalozi i gluma.
Pa onda tu je njegovo klasicno preterivanje u nasilju koje daje neki licni pecat i sluzi u svrsi price.
Toliko malo radnje a toliko dinamican i zivopisan film, Reservoir dogs je usao na moju listu filmova koje preporucujem svakome u potpunosti.
Hvala na preporukama ali sam gledao i Pulp Fiction, i Djanga.
Inglorious basterds i kill bill mi se nekako ne svidjaju po onome sto sam cuo/video
Batali to sto si cuo, ukusi se veoma razlikuju. Ubiti Bila (Kill Bill) se ni meni nije dopao kada sam ga gledao prvi put, a onda sam shvatio da je to zato sto sam bio suvise mali za Tarantina, nije mi se dopala njegova prenaglasenost, a onda kada sam pogledao drugi put posle mnogo godina, odusevio sam se. Naravno, oba dela, posto to nisu dva zasebna filma, nego jedan film iz dve polovine. Imas i jos jedan film od njega, zove se Otporan na smrt (Death proof), on licno za njega kaze da mu je to najlosiji film, ali se meni mnogo svideo.
Hm, pogledacu onda, kad imam vremena, sad me ceka The Departed.
Volim dubokoumne/mind-**** filmove, ali mislim da sam najbolje u toj sferi pogledao (Fight club, memento, inception), pa sada gledam raznorazne, sto se rezisera tice, meni se za sada najvise svidja Nolan, pre svega jer sam gledao najvise njegovih filmova, ali prosiricu vidike
The Departed, ili kako smo mi preveli Dvostruka igra je takodje vrhunski film, to je od Skorsezea, moj drugi po redu omiljeni reziser. Od njega nisam gledao sve sto je pravio, ali sam gledao mnogo, ili bar ono najvaznije i najbolje.
Aaaaa The Departed je vrhunski film! Martin Scorsese je ćaća kada je režija u pitanju, svaka preporuka za film. Kraj ćete oduševiti
@Lynx
**
Jackie Brown** je apsolutno fenomenalan film! Deder ti to pogledaj lepo još jednom!
The Departed mi nije ni priblizno dobar kao original po kom je radjen ** Internal affairs** koji je remek delo u svakom pogledu
Nisam gledao but by the looks of it (Internal affairs imdb 8.1, metascore 75; The Departed imdb 8.5, metascore 86) ne bih se složio s’ tobom. No neću da sudim dok ne pogledam film, toliko.
edit: The Departed je takođe osvojio četiri oskara.
Klasicna Americka propaganda sta drugo da kazem hvala Bogu odavno negledam vise njihove filmove dosta mi je ispiranja mozga…
Internal affairs je izasao 2002 godine , a The Departed 2006 sve je isto ima vrlo malo razlike ,ali da ti nebih pokvario film necu ti reci samo mi nije jasno da moze jaci uticaj na nekoga da ostavi kopija od originala problem je sto malo ko zna da je The Departed RIP OFF
Ne znam, mozda bi mi bio fenomenalan da nije od Tarantina, a ovako potpuno ispada iz njegovog sablona. Nekako je “obican”, nije imao nijedan neocekivan dogadjaj u toku filma, nema krvi, nasilja, boleština nekih. Mislim, daleko od toga da gledam njegove filmove zbog krvi i nasilja, nemoj me pogresno shvatiti, ali slazes se da u svim ostalim filmovima ima toga na pretek. Mozda gresim…
Ma te ocene na IMDb su mi potpuno nerealne. Prvo ove ocene od gledalaca sve daju ljudi koji pitaj Boga da li i razumeju neki film, a ocena na Metacriticu je uglavnom od potplacenih kriticara (isto vazi i za igre). Mislim, po IMDb-u je najbolji film ikada Bekstvo iz Sosenka, koje je dobar film ali daleeeeeeeeeko od najboljeg filma na svetu ikada. Jedino tu po meni sto je merodavno je ovo sto si naveo da ima 4 Oskara, mada i ti Oskari se tradicionalno dodeljuju holivudskim filmovima. Na tom IMDb-u nikad neces u prvih 250 filmova naci npr. neki film od Emira Kusturice ili Nikite Mihalkova, a ne zato sto nisu kvalitetni. Naprotiv, verovatno bi trebalo da budu medju prvih 20 filmova, ali jednostavno, nikad tamo neko u Americi nece saznati za Nikitu Mihalkova jer ovi ne dozvoljavaju. Ne znam da li se secas koji je bojkot zapada bio prema njegovom filmu “Sibirski berberin”, ona americka glumica Dzulija Ormond nikada posle toga nije dobila nijednu znacajniju ulogu u nekom americkom filmu. Pritom, nije tu samo Amerika bojkotovala, vec ceo zapadni svet. Taj film nije prikazan ni u Berlinu, Veneciji, a u Kanu je prikazan samo van takmicarskog programa. Tako da, na kraju kad saberes, i te nagrade pitanje koliko nesto znace. I ko zna koliko jos takvih primera ima. Samo treba biti dobro informisan i otvoren prema svim kinematografijama.
EDIT: Za kraj pogledaj kako izgleda stranica na IMDb za Sibirskog berberina i sve ce ti biti jasno. Nema ni pristojnu sliku. Der Barbier von Sibirien (1998) - IMDb