Čitao sam nešto slično na ovu temu, ali konkretno se radilo o Street Fighter 4 Mad catz FightPad-u. Pošto kao što svi znamo džojstik od dragog nam Box-a q…cu ne valja za borilačke igre, rešio sam da uzmem jedan od MadCatz fightpad-ova. E sad…Srbija… Gde, šta, kako i da li…?
U nekoj od temi je već diskutovano o ovome, čak je neko i postavio post na tu temu u kojoj stoji sledeći citat **[U]Originally Posted by Archer Mac View Post
COMPDESK d.o.o. mozda moze da vam nabavi MadCatz stvari.
Sajt ne obecava ali posaljite im e-mail na office adresu pa pitajte. Ja sam Saitekov gamepad uzeo tamo koji je poslat postom zapakovan u MadCatz kartonskoj kutiji pa to vec onda nesto znaci pored toga sto drze MadCatz logo na sajtu.
Ovaj SF4 gamepad i onaj iznad njega cisti sega mega drajv bubreg-gamepad fazon[/U]**
Pokušao sam da ih nadjem ali kao što rekoh: Srbija… nema ih nigde, na telefon se javlja neka druga firma a sajt ne postoji…
E sad da ne preterujem, moje pitanje je kratko i jasno:
MOŽE LI SE I GDE NABAVITI (Internet, E-Bay,ShopTo i sl?) OVA FAMOZNA NAPRAVA I IMA LI KO ISKUSTVA SA NJOM? RADE LI I OSTALE BORILAČKE IGRE PORED SF4?
Hvala svima unapred koji znaju nešto o ovome i koji mi pomognu!
Nisam imao dodira sa konkretnim modelom koji pominjes te ne bih o tome nista pricao, ali mogu izneti moja iskustva sa drugim proizvodima proizvodjaca Madcatz sa kojima sam imao dodira. Imao sam Mad Catz Xbox 360 Arcade GameStick i MadCatz Xbox 360 Game Pad Pro i sem cene ovih proizvoda koja jeste povoljna nemam sta drugo pozitivno da kazem. Oba kontrolera su obicno sranje sto po kvalitetu izrade sto po funkcionalnosti.
Ono sto bih ti ja savetovao je da ako zelis da uzmes xbox kontroler sa normalnim D-padom kojim ces moci koliko toliko normalno da igras borilacke igre onda uzmi Razer Onza Tournament Edition 55e. Upitanju je zaista vrhunski kontroler po mom misljenju najbolji kontroler koji se moze koristiti na boxu. Ne znam da li ga je moguce naci kod nas, ja sam moj nabavio napolju i to sa dosta muke. Ali odmah da ti kazem da ni sa kvalitetnim D-padom igranje borilackih igara tipa SFIV ne predstavlja neki uzitak niti je moguce razviti zadovoljavajuci skill. Za tako nesto ti je ipak potreba cestit arcade stick cija cena pak moze da dosegne i vrednost same konzole. Dobar arcade stick mozes napraviti i u sopstvenoj reziji ako koristis Sanwa Denshi ili Seimicu delove ali cak ni tad ne mozes proci ispod 130e.
Alternativa takodje moze biti i neki od adaptera koji omogucavaju povezivanje tastature na box i emulaciju xbox kontrolera. Meni licno je tastatura neprevazidjena za takav tip igara.
Pre nekog kratog vremena u prodavnici ComputerLand Games na Spensu, u Novom Sadu, sam video da prodaju Tekken 6 Pack.
Mislim i da je cena bila nešto manja od one na sajtu (oko 6 soma).
…ni sam ne znam šta da radim po tom pitanju. Iskreno, ne bih uzimao neki od stikova jer sam navikao na džojpede kao i celo moje društvo sa kojim se redovno mlatim, ima nas mnogo na jedan stick
Pa zar je toliko komplikovano poručiti i kupiti nešto što se pronadje na internetu… :headbang:
Stvarno svi pizdimo kada igramo MK sa ovim džijsticima, pola runde se završi dok uradimo jedan potez :[
Ako ima neko od vas neku varijantu za poručivanje, prodaju ili kupovinu, molim neka mi se javi. Hvala unapred.
Sonijev džojpad ima dobar d-pad pa preporučujem neki od konvertora ps2 to xbox. Ja imam čak 2 komada koje sam davno uzeo isključivo zbog PES-a 6, a mogu da kažem i da MK i ostale tabačine odlično funkcionišu sa njim. Cena im je po ovim našim aukcijskim sajtovima od 10 do 18 evra. E sad jedini problem je što on radi samo uz žični xbox-ov džojpad, pa sad ako nemaš ni neki žični onda je to malo skuplja investicija.
Ko kopa, taj i iskopa Posle duže vremena našao sam. jedan sam iskopao u Slovačkoj, a drugi u Madjarskoj. U četvrtak bi trebala oba da mi stignu pa vam javljam utiske. Sada čemo videti da li se svaki trud u životu isplati, a BAŠ sam se trudio… sve za MK
U svakom slučaju hvala svima na pomoći!
Stigao mi je fightstick sf4 konačno. Mogu vam reći da je rodjen za borilačke igre. Nema šanse da promakne potez, magija, fatality… prezadovoljan sam. U subotu mi stiže drugi i onda kreće pravo gaženje… Ako neko voli borilačke igre, najtoplije mu preporučujem da se ne pati sa xbox-ovim kontrolerima.
Ne znam da li znas, ali ima covek kod nas koji pravi po narudzbini kvalitetne arcade stick-ove.
Ima i svoj sajt gde prodaje delove i gotove dzojstike - Arkadni Dzojstik - Bison, Arkadna prodavnica
Ovi stick-ovi na linku su koliko vidim kompatibilni samo sa PC i Playstation sistemima mada verovatno moze da se nabudzi i za X360 uz odgovarajucu elektroniku.
Inace koliko sam video na sajtu ima i uputstvo za pravljenje sticka ako je neko raspolozen za takvu avanturu.
Zadnjih par dana bas arcim SSF4AE na ovom sticku, doduse verzija za PS3/PC ali kapiram da su identicni. Mogu reci da je kvalitet dugmica odlican dok sam stick (palica) je zadovoljavajuca sa napomenom da ima blagi input lag (nije do baterija 100%), znaci da bi bilo koj potez odradili morate prvo odraditi na sticku, sacekati neki jako mali vremenski period pa tek onda stisnuti dugme, nikako drugacije ne uspeva.
P.S. Vidim da si vec nasao resenje koje ti odgovara ali rekoh da podelim iskustva o ovom sticku zbog onih koji su potencialno zainteresovani zbog pristupacne cene.
P.P.S. Inace za MK9 je trenutno najkorisceniji PS3 kontroler (vecina top igraca koristi njega umesto arkadnog stika), iz prostog razloga sto MK9 ima posebno dugme za blok, umesto da je samo unazad pa to pravi dosta velike probleme kada se igra na sticku.
Zuto dugme moze samo throw da bude posto MK9 nema run.
A ta palica (ne znam kako se zove) u svakom slucaju je losija nego balltop. Posto lici na one americke mozda je cak i circle gate sto je uzas blagi, ne mozes da ubodes gore/dole/levo desno jer nemas ta “ogranicenja” za stick.