As we had already predicted, more and more publishers are starting using the Denuvo anti-tamper solution. Ubisoft has revealed – via the game’s EULA – that Far Cry: Primal will be protected by the Denuvo anti-tamper tech, while Rise of the Tomb Raider was also spotted on Denuvo’s website.
Going into more details, Far Cry: Primal’s EULA clearly states that the game uses Denuvo:
“THE PRODUCT IS PROTECTED BY DIGITAL RIGHTS MANAGEMENT SOFTWARE (“DRM SOFTWARE”) AND DENUVO ANTI-TAMPER PROTECTION TECHNOLOGY”
What’s really interesting here is that according to this EULA, some files of the Denuvo anti-tamper tech may remain on the PC even after the game’s uninstalled.
“CERTAIN FILES OF THE ANTI-TAMPER TECHNOLOGY MAY REMAIN EVEN AFTER THE PRODUCT IS UNINSTALLED FROM YOUR COMPUTER. “
Regarding Rise of the Tomb Raider, its header image was spotted on Codefusion’s tech support site. This domain is registered to Denuvo’s, Reinhard Blaukovitsch , in Salzburg, where Denuvo has its headquarters. Given also the fact that Square Enix’s latest title, Just Cause 3, used Denuvo, it’s safe to say that Rise of the Tomb Raider will also use it.
Rumour also has it that The Division will be also using the Denuvo anti-tamper tech, however its EULA does not reveal such a thing at this point.
Pa sami 3DM predstavnici su izjavili da postoji velika verovatnoca da do 2018 uopste nece biti piraterije. Denuvo je bio u pocetku koliko toliko moguc za razbijanje ali sa poslednjim updateom su ga zakrpili do te mere da su major crack scene grupe jednostavno digli ruke. Opet, uvek ima nekih novih klinaca zeljnih dokazivanja, ali ovo ne uliva poverenje.
I tu dolazimo do poente piraterije. da li je ona uopste potrebna u ovo vreme kad se nove igre za PC mogu naci za 20 eura. da ne pricam o igrama starim pola godine sto nije puno, a mogu se naci za 5-10-15 eura. U poslednjih godinu dana mi piraterija sluzi samo da bi probao igru da vidim dal ce mi se svideti i kako radi. I onda se pitaju developeri koji ce djavo ljudima demo. Izbacite demo za svaku igru i ja licno dizem ruke od piraterije.
Znalo se otkako je 3DM izjavio da više neće krekovati Denuvo igre da će sve više i više igara imati Denuvo i da će to postati standard u 2016. godini.
Međutim igre više nisu skupe, ko ne želi ili nema da plaća punu cenu igara, može da kupi jeftin CD KEY, naprimer 11€ je ruski cd key za RotR, tako da uvek ima rešenja. Far Cry Primal je trenutno malo skuplji, međutim smatram da će njemu ubrzo nakon izlaska da padne cena.
Pa ako se pogleda realno, igre na PC su debelo jeftinije od konzolnih verzija, tako da je ponekad zezanje sa piraterijom gotovo ludost. Drugi je problem sto smo navikli da razmisljamo “zasto da platim ako mogu skinuti pirata”.
Moze se diskutovati kako je Steam skinuo vrijednost PC igara, gdje dobar dio trzista ceka rasprodaje da bi uzeli igru. Volio bi da zavirim kod svakog izdavaca i vidim koliko je, i ako je uopste, PC trziste profitabilno, ako bi se razvijalo samo za njega (a ne portovalo)
Ako nmg da igram igru za dz necu je ni igrati.Ja se time vodim a mislim da se slaze sa mnom 90% pirata.Tako da ne vidim da ce nesto dobro doneti denuvo.A i sto se vise trude da zastite igru to ce se sve vise truditi hakeri zeljni izazova da provale tako da sve ce to doci na mesto vremenom
Ja sam npr. celog života pirat i idalje sam pirat i naravno da ću sve što mogu da piratujem jer kupim igru samo kad baš baš baš moram, međutim ne slažem se da ako ne mogu da igram za dž igru da je neću ni igrati. Smatram da igre kao RoTR su vredne kupovine. Verovatno da će se vremenom pojaviti neko ko će krekovati Denuvo, međutim pitanje je kada će se to desiti, a čekati naprimer godinu dana za tako nešto je po meni mnogo, jer će tada igra pasti na svega par eura.
Na primer igre tipa u kojime je prisutan multiplayer mogu kupiti zato sto cu bar jednom mesecno zaigrati ih COD, Titanfall, Diablo3 , L4D , Rocket League i sl…
A igre kao The Witcher 3 i TR koje imaju solo kampanju nebih platio punu cene nego cekacu neka rasprodaja …
Ne zaboravite samo da je onaj Voksi koji prodaje Bypass Tool uspeo da zaobiđe Denuvo kod JC3, MGS V, Mad Max i svih dosadašnjih Denuvo igara. Videćemo da li će uspeti i za buduće igre. Uplatiti par dolara za njegov Bypass Tool je takođe rešenje ukoliko ne želite da plaćate igre.
Heh pirati se dosetili da zarade little extra posto prodaja upload kredita na privatnim trekerima i protoka na file share sajtovima nije dovoljna. Par dolara i nije previse, pretpostavljam. Zaboravili smo vreme kada smo placali da nam skidaju, rezu i iznajmljuju igre.
Bio jedan period, kad sam bio premator da trazim pare od mame (koja je ionako moj hobi oduvek jedva tolerisala), a premlad da sam zaradjujem bilo kakve pare. Tada mi je piraterija zlata vredela.
Lako je nama sa disposable income da kazemo da su igre pojeftinile, sto i jesu. Al kad neko jednostavno nema para i nema odakle da ih dobije, i 20e moze biti tesko dostizna cifra.