Slabo se razumem u igru, ali iz trejlera deluje da su dosta stvari promenili.
Tako deluje svake godine
Propast fudbalskih igara je počeo kad je Konami maltene odustao da se takmiči sa Fifom pa smo spali samo na ovaj bangavi FC serijal koji je sasvim izgubio kompas kako treba da izgleda simulacija sportske video igre. Slično, samo u drugom smjeru se desilo i sa košarkom, mada 2k maaaalo bolje hendluje odsustvo pravog takmaca na tržištu, u smislu da su njihovi naslovi još uvijek igrivi casual populaciji.
Gdje EA griješi?
Pa u svemu realno.
Kad upalim fudbal ono što mi je potrebno je da sam za 60 sekundi na terenu bilo sam bilo protiv offline/online protivnika. Ne želim da čitam hiljade poruka, pop up screenova, izmjena u termsima i sl. Ne želim da se vrši update squadova, za to sam konzolu i podesio da automatski radi update u pozadini kad me nema.
Ne želim da glumim menadžera, pravim svoje ultimate timove, kome to treba postoje već na tržištu igre koje to rade mnogo bolje.
Ne želim da pravim svog igrača i da mu grindujem karijeru hiljadu sati, jedino što me eventualno zanima je da napravim igrača za 5 minuta, nabudžim mu sve karakteristike na 99, ubacim ga u roster Srbije i razvalim svjetsko prvenstvo s njim.
Street mod kao simulacija nema nikakvog smisla, kao arkada bi bilo zabavno ako bi ga napravili na fazon NBA Jama, znači pretjerano i bez pravila.
Na kraju, a ustvari najvažnije, kad jednom i dospijem u igru na teren, ne želim da budem cirkuski žongler na žici da bih uspješno povezao dva pasa, pretjerana težnja za što realnijom simulacijom fudbalske igre je SMOR i ne ide im nikako da to realizuju. Sam fudbal je postao smor, besomučno trčanje gore-dole bez ikakve improvizacije, kreativnosti, individualnosti, simulacija toga je još gora i dosadnija.
Sve što želim je da metnem Babangidu na desnog beka, uzmem loptu na 16, pretrčim komplet protivničku odbranu i roknem bombu sa 35-40 metara pod prečku, ubijem i golmana i mrežu.
Važi da ću da vam dam 70$ za ovo smeće.
Pa ti nisi ni publika nego klinci koji su navuceni na to skriptovano sranje i gambling momenat ultimate team-a.
izvini klinac