FAT32 HDD problem

Samsung S2 HDD 1 TB, danas igrao na PS3, ugasio i sad ne vidi HDD. Kad ga ustekam na PC odmah windows oce da ga formatira da bi ga vidio dok ga paragon vidi kao FAT32 ali ima neki error na njemu

Sta mi je pametno raditi - imam 500gb igara pa mi se format ne radi jer je nesta cormuptovalo neki file

Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2

Neki recovery program za FAT32 pa probaj da povratis particiju i sadrzaj.

Pišem sa mog iPhone 4 sa Tapatalk aplikacijom

Zvuci kao da je “pukla” particija… Srecno sa recovery-jem.

chkdsk f:/f ne radi jer ima problem s FAT1 da ocita. Ma po%ebao se neki file za ocitavanje FAT32 100%. Formatiranje ce ga vratiti ali ode sve u pm…

Za sad ima “uspjeha” jer chkdsk f:/r je “procepio” na pocetku pa sam dobio autoplay i vidio sadrzaj u externom. Za sad radi recovery pa cu vidjeti kad zavrsi…nadam se da ce popraviti

RIJESENJE :

Ako se nekad nekome desi nesta slicno s foruma, potrazi i nadje ovaj thread evo rijesenja na ovakav problem :

Uvod - ako vam se desilo da externi HDD radi pa nesta se zezne, PS3 ga ne vidi, PC ne moze da ga ocita (vidi ga ali ne zna koji je format) i trazi od vas formatiranje, onda vam je problem u MFT-u koji je ostecen

Idete na Start - ukucate cmd u Search i pokrenete komandni promt
ukucate chkdsk f: (ili drugo slovo pod kojim vam je vas externi) /r

Ovako to izgleda **chkdsk f:/r ** pritisnete Enter i pustite ga da radi. Moj HDD od 1TB je radio oko 6h sad sve zavisi koliko ce vama ali racunmajte da cete se nacekati

Kad zavrsi externi ce raditi kao nov, dvoklik i ulazite u njega, ustekate na PS3 i sve je kako je bilo

NAPOMENA : /r je recovery sto znaci da vam NECE pobrisati sve s externog a /f je fix NECE obrisati ni on ali ako MFT ne radi nece ni fix

mozete sastaviti te 2 komande u :

chkdsk f:/r/f

/LOCK