Facebook ima novo ime: Meta

Facebook CEO Mark Zuckerberg announced Thursday at his company’s Connect event that its new name will be Meta. “We are a company that builds technology to connect,” Zuckerberg said. “Together, we can finally put people at the center of our technology. And together, we can unlock a massively bigger creator economy.”

“To reflect who we are and what we hope to build,” he added. He said the name Facebook doesn’t fully encompass everything the company does now, and is still closely linked to one product. “But over time, I hope we are seen as a metaverse company.”

06_211025_CompanyEC_16x9__30fps__1080_1

1 Like

Ништа разумео нисам. :grin: Осим да лик ствара нешто попут matrix-a :grinning_face_with_smiling_eyes:

Šta je da je, nadam se da će propasti. Generalno u pitanju je (virtuelno) mesto koke objedinjuje sve firme iz Facebook porodice (fb, instagram, whatsapp, oculus).

4 Likes

Nazalost, analiticari i berza ovde vide samo rast i dionice ce da reaguju u skladu sa tim.
Posto rast ne mogu da naprave preko akvizicija, jedina opcija im je da pokusaju sa novim proizvodom. Vjerujem i da su najavili cim prije usled svih negativnih vjesti oko FB da ih ne bi nalijepili kao Microsoft nekada i ne budu u mogucnosti da razvijaju nove tehnologije.

Za gamere jedino sta je dobro u svemu ovome je sto ce FB/Meta uloziti 10 milijardi u VR/meta.

Ali ovom Marku ne ne bi dao ni nacrtanu ovcu da cuva, tako da se iskreno nadam da ce uskoro zakonski da ogranice poslovni model koji oni koriste. U protivnom, i ako propadnu, samo ce ih zamjeniti neko drugi ko ce koristiti isti model.

Evo više od 3 godine kako sam zagasio to djubre, mogu da ga zovu kako hoće, suština ostaje ista…

1 Like

Суштина можда јесте иста, али ће створити нешто много горе од овога што сада имамо.

1 Like

A ja ga nikada nisam ni koristio, niti imam nameru. Tako da što se mene tiče FB, Meta, Teta, Feta, kao i do sada dobija čisti i permanentni black list.

1 Like

Koliko god se lozio na SF i koliko god mi je sa profesionalne strane ovo zanimljivo na kraju dana se jezim od ovoga sto je predstavio. Imao sam osecaj kao da gledam epizodu Black Mirror-a.
Animated GIF

Prestao sam da brinem o tome kako se stvari zovu pre 40 godina, otprilike.