Fable 2

Prica se odvija 500 godina posle zavrsetka prvog dela i najupečatljivija novina Fable-a 2 jeste ta što ćete od sada imati pratioca koji ne samo da će vas bezuslovno voleti i biti vam neizmerno lojalan, već će opravdavati svaki vaš postupak i u njemu nalaziti potpunu ispravnost.Dalje necu da pricam i sami cete videti.
Igra se vec pojavila u pojedinim radnjama.:slight_smile:

Developer :Lionhead
Izdavač :Microsoft Game Studios
Datum izlaska: 21.oktobar 2008.
Oficijalni sajt: http://www.fable2.com/
Platforma: Xbox360

daaaaaaa! to!

Sutra treba da ga obiđem i pogledam šta je Lionhead napravio. Vidim već po reakcijama da je igra ispunila očekivanja i da je sjajna. meni je i prvi deo bio jako dobar i nije mi jasno zbog čega su ga tačno prozivali da nije ispunio očekivanja.

I konačno da zaigramo co-op. jedini problem je što trenutno igramo i Fallout 3, i sada ovo… Xbox 360 = RPG mašina!

Ocekujemo sutra review.:slight_smile:

mogu samo prve ipresije. treba više sati provesti za rpg igrom da bi se osetilo koliko je dobro. dok se zađe u priču, levelovanje karaktera, borba, magije, klase… ima tu posla, ali reč dve ću baciti!

Na to sam i mislio,prve impresije grafika,atmosfera,ribe ovo ono.:slight_smile:

Wow! fuckin’ wow! kakva je ovo mega igra, dakle, ostavićemo Fallout 3 na neko vreme.

Znači prelep fantazijski RPG, sa neverovatnim artom. Sve je prelepo, od grada, preko seoskih delova, šumskih staza do pećina. Divno svetlo i vremenske prilike. Očaran sam. U skoro svaki kutak možete da zavirite i svuda je sve savršeno odrađeno. Na početku, dok se verovatno ne smeste sve datoteke na hard ili u memoriju, ima ponekog pop up-a i slabijih textura i odjednom sve zasija kako valja. Sada uopšte ne primećujem više te momente. Dakle, grafika je fenomenalna, od najavnog skrina pa do menija u igri. Magije su genijalno dobro urađene a tek mogu da vidim jedan deo koji sam odključao. Animacija NPCa je malo kruta ali za jedan RPG je skroz ok. Vaš karakter ponekad hoda po vazduhu ili se utopi u zid ali, nije strašno.

Priča vam se već od prvih sajd kvestova uvlači pod kožu a želja da otkrijete svoje poreklo vas samo gura napred. Tereza, misteriozna žena koja vas vodi kroz život, polako otkriva detalje vaše sudbine, i to je fenomenalno urađeno. U određenom trenutku treba pritisnuti levi triger i na filmski način kamera se približi da pojasni/oslika detalj o kom se priča. Neverovatno jednostavno i tako moćno.

Kontrole. Ništa jednostavnije. X melee attack, A action, B magije, Y ranged attack. d-pad je namenjen za komunikaciju i psa. Ne pamtim kada sam se jednostavnije borio i pri tom sasvim smisleno. Određeno oružje dodelite određenom dugmetu, npr izaberete samostrel umesto kubure i to je uvek na Y, vrstu magije podesite i to je na B. genijalno jednostavno. Pošto je action RPG sve je real time, pa tako i borba. Kada se malo uštosite, otkrijete koliko se magije mogu prilagoditi vašem stilu. Ja na primer, krenem mačem na njih, udarim magije na svakog protivnika i upucam kuburom na kraju, X X B B Y.

Leveloanje. Borbom i ispunjenjem kvestova, dobijate novce i experience poene. Od zavisnosti kako ste savladali protivnika, određene poene i dobijate u toj razmeri. Kada skupite određeni broj melee, ranged ili will/magic poena unapređujete određeni skill koji vam najviše paše. meni je za sad sve izazovno i samo sam 10% istražio mogućnosti. uh. ovu igru treba preći jedno 10 puta sigurno!

Džukac. Pseto je zakon. Na početku ga i ne primećujete, ali vremenom i on se leveluje i prokleto uvlači pod kožu. Nema boljeg drugara. Super su ga uradili, AI i animacija odlične. Potpuno novi momenat gameplaya.

Eto, to je za neki početak. Igra me je oduvala. Stvarno nemam reči da opišem koliko sam čekao na ovako nešto. Ako ne dobijem box samo zbog ovoga bih ga kupio!

ah! zazubice

nadam se uskoro da ću imati vremena za ovu igru. čekam je otkad je obajvljena.

@Dragonmir

svaka čast… ako su ovo prve impresije, mogu zamisliti kako bi izgledala tvoja recenzija :slight_smile:

Svaka cast majstore!!!Lepo je procitati ovakak opis.Sto kaze Kyott Arno,zazubice.:):slight_smile:

Dobar review http://www.eurogamer.net/article.php?article_id=263778

Apsolutno se slažem sa eurogamerom. Nisam još igrao toliko dugo da dođem do nekih stvari koje su naveli ali igra je stvarno genijalna. Ono što ja očekujem od RPGa je tu a da nije komplikovano. nemam nekad živaca da ja cinculiram svaki detalj svog karaktera a ovde je to dovedeno na ok meru: ako hoćeš bavi se time ako nećeš namesti šta ti odgovara i vozi dalje.

Peter Molynoux je kralj.

Koliko sam razumeo, postoji materijal i nekakav plan da se igra razvija do Fable 5 u vremenskim intervalima slicnim Fable1 > Fable 2.

Ako bi malo pritisli na osnovu ovog engine-a bi mogli Fable 3 da izbace dve godine, 2010. A izmedju se pojavi Mass Effect 2 + Blue Dragon 2 ahhh pao u nesvest

Svaka mi cast!Skinuo sam italijansku verziju Fable-a a izgleda da nema mogucnost da menjem na engleski.A i skroz mi kul ovako zvuci.:)Ajde neko nek pogleda u svoju englesku verziju fable-a da li moze da se menja jezik.
Tako mi se igra a tako ne mogu a da ne pratim pricu,o mama mia.

nisam video nigde ja sam imao shpansku pa sam ponovo vukao englesku
inace za moj ukus igra je dosadna
vise sam akcioni tip nego rpg prosli mi je bio zanimljiviji
toliko od mene o Fable 2, izasao je prince of persia vise cu se tome posvetiti

aaa, bogohulnik :eek:

različiti ukusi. ako si tip od akcije onda su rpg naslovi za tebe mrtva zona igranja. verovatno bi umro igrajući neki jrpg.

u svakom slučaju F2 je i dalje jedno od mojih glavnih ovogodišnjih igara.

Jedno pitanje - kako funkcionise save tj autosave kad mi se vise puta desavalo da prodje gomila please don’t turn off the console, cuvam igru i izadjem iz igre, kad se vratim ono nije poslednji save nego tipa 3. unazad? x.x

Ako imas igre kao sto je Wolfenstein i tako to sto na autosave ne koristi 1 save vec ih gomila. Ako ti datum i vreme nisu nastelovani kako treba, on ti ide u lapsus svaki put kada upalis konzolu. Save ti je sigurno tu, samo ga potrazi.

Hm zar ne bi onda trebalo da me zezaju i druge igre? Mislim koliko je moguce da mi je ovo prva igra s takvim nacinom cuvanja? :slight_smile:

Mislim da ti je aleksa lepo rekao, ja sam se isto bagovao sa Fable 2 oko sejvova, bas iz istih razloga koje je pomenuo, nije mi na konzoli bio lepo nastelovan sat.

Mene je igra sjebala zesce.Meni pise za save-ove corrupted a odmakao sam dosta daleko.Nema smisla da krecem opet ispocetka,sto i necu raditi,no ostaje mi da se nadam da ce neko napisati tvoj saveovi nisu mrtvi mozes nastaviti igru.