Wow! fuckin’ wow! kakva je ovo mega igra, dakle, ostavićemo Fallout 3 na neko vreme.
Znači prelep fantazijski RPG, sa neverovatnim artom. Sve je prelepo, od grada, preko seoskih delova, šumskih staza do pećina. Divno svetlo i vremenske prilike. Očaran sam. U skoro svaki kutak možete da zavirite i svuda je sve savršeno odrađeno. Na početku, dok se verovatno ne smeste sve datoteke na hard ili u memoriju, ima ponekog pop up-a i slabijih textura i odjednom sve zasija kako valja. Sada uopšte ne primećujem više te momente. Dakle, grafika je fenomenalna, od najavnog skrina pa do menija u igri. Magije su genijalno dobro urađene a tek mogu da vidim jedan deo koji sam odključao. Animacija NPCa je malo kruta ali za jedan RPG je skroz ok. Vaš karakter ponekad hoda po vazduhu ili se utopi u zid ali, nije strašno.
Priča vam se već od prvih sajd kvestova uvlači pod kožu a želja da otkrijete svoje poreklo vas samo gura napred. Tereza, misteriozna žena koja vas vodi kroz život, polako otkriva detalje vaše sudbine, i to je fenomenalno urađeno. U određenom trenutku treba pritisnuti levi triger i na filmski način kamera se približi da pojasni/oslika detalj o kom se priča. Neverovatno jednostavno i tako moćno.
Kontrole. Ništa jednostavnije. X melee attack, A action, B magije, Y ranged attack. d-pad je namenjen za komunikaciju i psa. Ne pamtim kada sam se jednostavnije borio i pri tom sasvim smisleno. Određeno oružje dodelite određenom dugmetu, npr izaberete samostrel umesto kubure i to je uvek na Y, vrstu magije podesite i to je na B. genijalno jednostavno. Pošto je action RPG sve je real time, pa tako i borba. Kada se malo uštosite, otkrijete koliko se magije mogu prilagoditi vašem stilu. Ja na primer, krenem mačem na njih, udarim magije na svakog protivnika i upucam kuburom na kraju, X X B B Y.
Leveloanje. Borbom i ispunjenjem kvestova, dobijate novce i experience poene. Od zavisnosti kako ste savladali protivnika, određene poene i dobijate u toj razmeri. Kada skupite određeni broj melee, ranged ili will/magic poena unapređujete određeni skill koji vam najviše paše. meni je za sad sve izazovno i samo sam 10% istražio mogućnosti. uh. ovu igru treba preći jedno 10 puta sigurno!
Džukac. Pseto je zakon. Na početku ga i ne primećujete, ali vremenom i on se leveluje i prokleto uvlači pod kožu. Nema boljeg drugara. Super su ga uradili, AI i animacija odlične. Potpuno novi momenat gameplaya.
Eto, to je za neki početak. Igra me je oduvala. Stvarno nemam reči da opišem koliko sam čekao na ovako nešto. Ako ne dobijem box samo zbog ovoga bih ga kupio!