F1 2021 prvi EA Codemasters naslov

Dal ne pocne MS da udara neke sankcije Soniju kao sto je Trump Huaweiju? :sweat_smile:

Ima PS5 brži ssd to je bitno za performanse :wink:

Ma codelameri, raytracing u Milesu i Ratchetu je odlican.

To da,ali sve multiplatformske igre će biti na neki način lošije nego series x verzije jer nemaju vremena da se posvete svakoj platformi posebno nego jači izgura bolje i to je to

Pa isto ce se onda reflektovati i na brzinu SSD-a kasnije kada krenu open world igre s “neogranicenom” geometrijom i strimovanje sa SSDa u realtime-u. Sada je RTX usko grlo, posle ce biti SSD. Ali sve to moze da se izbegne sa malo boljom optimizacijom.

Ako je nekom cilj da se bakće oko optimizacije na PS5.Windows i Xbox imaju iste alate za razvoj plus su implementirali tehnologiju sa xbox-a za učitavanje i još par caka plus sirova snaga samog xbox-a donosi prednost razvojnim timovima u odnosu na ps5.Ovo je ista priča kao i PS4 pro i one x poređenje

Ma dal stvarno verujes da je taj njihov SSD game changer ?

Naravno. Nije to izmislio ni Cerny, ni mi, nego su sami developeri izjavljivali, kao potpuno oslobodjenje od memorijskih ogranicenja. Sve sto smo do sada videli jednostavno nije reprezentativno jer je u pitanju oldgen, stari alati i klasican pristup ucitavanju nivoa koji samo mogu da dobiju linearno ubrzanje onoliko koliko je SSD brzi od HDD-a. Kada se celokupni aseti budu ucitavali sa SSDa u realnom vremenu propusni opseg ce biti znacajniji za performanse nego TFPS. To je sve poznato, samo jos niko nije pokazao u praksi, ne racunajuci UE5 demo, dok se ne izakaju do kraja oldgen konzole i razvojni alati.

Ali svakako mi necemo to vrlo brzo videti.

Vec smo videli u Ratchetu, ali to je samo pocetak. Steta sto je nisi presao pre nego sto si prodao konzolu.

Igraću je. Dajte nalog i eto me :rofl:

Vidi ga što se izbezobrazio, em je pozeleneo i sve više pljuje u tanjir iz kojeg je do juče jeo, a sad bi i besplatne igre za PS5… :joy:

1 Like