f1 2010

[LEFT]
Publisher: Codemasters
Developer: Codemasters Studios Birmingham
Release Date: September 22, 2010
**MSRP: **$59.99
**Also on: ** PS3, [URL=“http://pc.ign.com/objects/142/14264457.html”]PC
**[COLOR=Black]Genre: **[URL=“http://xbox360.ign.com/index/games.html?constraint.game_genre_name.game_genre_1.game_genre_2=Racing%3A&constraint.return_all=is_true”]Racing [/COLOR][/LEFT]

Posle greskom izbrisane teme red je da se napravi nova.
F1 se vraca na scenu posle 8 godina.Iza igre stoji Codemasters,a ako je verovati kritikama ocekuje nas dobar naslov.

https://youtu.be/ghVEvGD0Jmc

Hvala Peco što si “vratio” temu. Inače abgx još uvek nije verifikovao igru te će disk još neko vreme ostati ne narezan…šteta… Kao što sam već negde ranije i rekao, imam VELIKA očekivanja vezana za ovu igru, što zbog toga što sam ljubitelj Formule 1, a delom i zbog toga što se pooodavno nije pojavila neka simulacija ovog sporta. Codemasters kao ime je tu da opravda naša očekivanja, a da li će uspeti, heh, videćemo čim abgx dozvoli.

Da bas sam pre neki dan trazio da vidim release date :slight_smile:

Odlicna igra, konacno prava formula.

Ja imam neku complex verziju,vidim da je dosta rasprostranjena,samim tim ocekujem brzo ubacivanje u bazu podataka…

Jel probao neko igru ?

Zanima me pre svega kakva je fizika, jel bar donekle realisticna il je fazon ko NFS i Dirt ?
Nadam se da bolidu bar malo imaju tezinu i da ne lete kao da su od papira.

I ja se toga plasim…:frowning: Ovo mi je najgore u DiRT2 Trailblazer mod jos onaj allstar pack,joj! kako tu auti lete po stazi…

Odvezao prvu sezonu(Lotus) i moram reci da nakon puno vremena ponovno igram neku voznju sa gustom,grafika je odlicna a voznja formule je fenomenalna(meni barem)igranje ove igre po kisi je nesto sto se mora vidjeti i probati,svi koje ce narezati ovu igru nece im biti zao potrosenog dvd-a.

Predobra igra stvarno.Vise mi se svidja od ostalih rejsing igara bas zbog onog taktiziranja,odabira koje gume ces da koristis,kad ces imati pit-stop,podesavanja bolida do detalja…Naravno nista od toga ne morate da radite,ali ko hoce-nek izvoli.Fizika je realna,barem meni.Samo sto uvek izaberem Short Racing Weekend(tako nekako :D) jer u Long ima tri treninga,pa tri kvalifikacija pa tek onda trka,dok u short ima jedan trening,kvalifikacije i trka.Ne pratim F1 od kad nema Kimija,ali ovo mi je mnogo interesantno.

Da li je ovo verifikovano od strane ABGX-a

Pre nekoliko sati je abgx pozeleneo!!! Igra narezana, pa posle ručka za volan! Javim kasnije utiske.

To neso al cemo da vozimo jesss P.S. nisam ocekivao ovakav brz odgovor :smiley:

Rezem! Iskreno,jedva cekam da ubacim i da igram! Odavno mi se vozi nesto,a nikako nesto dobro da izadje,da valja…

Evo i prvih utisaka posle odvežene prve dve staze (Bahrein i Melburn).
Vizuelno, dobili smo igru koja je na nivou današnjih standarda, za sada ne mogu izdvojiti ništa spektakularno, sasvim, sasvim ok… Muzika i zvuk su možda mogli biti bolji, ali ajd dobro… No pošto je u pitanju simulacija vožnje te stvari i nisu u prvom planu. Sama igra je fino koncipirana i interfejs pomalo liči na Dirt 2 , s tim što ima i nekih originalnih rešenja (uvodni intervju), i Bogami lepo izgleda. Srbija je ponovo na mapi sveta te je možete izabrati za postojbinu vašeg vozača! Da bi se izašlo na stazu potrebno je još nekoliko podešavanja i to je to, počinje trening. Postoji nekoliko manje-više standardnih pogleda na vaš bolid (ispred , na haubi, iz kokpita, iza, i još malo iza bolida…) te treba probati svaki od navedenih i izabrati neki, da kažem, optimalan. U mom slučaju, maximalno iza bolida. Po izlasku na stazu primetiće te sledeće - igra je užasno teška, lele koliko samo muke ima izvesti krug bez greške…
Ja sam uključio ama baš sva pomagala i , miša mu malog, nisam uspeo da ostvarim bolji plasman od 20. mesta!
Isti slučaj i u kvalifikacijama, malo-po-malo i eto me na začelju…
Bahrein sam nekako priveo kraju, pravac opcije i težinu sa početnog medium levela spustio na easy, iskreno, tražio sam i neki extra easy, al’ nema…
Melburn sam takođe izvozio na marginama i ostao ne-zapažen:emoticon-0111-blush. Nekako dogurao do 15. mesta i to zahvaljujući nesreći između Trulija i poštenog Barikela u poslednjem krugu.
No da rezimiram…Očekivao sam puno, dobio sam dosta…nije loše, a?
Ostaje još da se igra, a neku moju realnu i pravu vrednost mogu isprobati u MP varijanti (još koliko večeras, ako bude zainteresovanih i vollnih da batale Halo).
Možda Mario i Đorđe budu raspoloženi te napišu nešto u njihovom stilu, ali za sada od mene toliko!

Ja sam takodje odvozio par krugova i evo mojih utisaka (Za sve segmente igre cu davati ocene,kako bih najlakse opisao moj utisak):
Zvuk 5/10,u nekoliko navrata me je stvarno zabolela glava kad zacici bolid na visokom broju obrtaja. Svdija mi se kako daje sugestije onaj inzenjer i s te strane je zvucna podrska dobra.
Grafika 6/10. Osim sto mi je na nekoliko mesta zaseckalo,nista posebno,DiRT 2 je za ovo tata sto se tice grafike. Odlicno odradjen bolid,meniji i nista dalje od toga.
Gameplay 7/10. Generalno mi se svidja gameplay (takodje sa svim pomagalima iskljucenim),lep je osecaj ubosti perfetkno krivinu uz manuelni menjac bez abs-a i toga. Medjutim,veliku zamerku dajem tome sto se desava da bolid zna ponekad jako cudno da krene da se ponasa,2-3puta mi se desilo da mi obrne ceo krug,a da ne znam zasto,nit sam dao prejak gas,niti bilo sta tako. I zamerka takodje ide na to sto kad se vozi po pesku,ama bas nikakve razlike nema od onoga kad se vozi po asfaltu.
Sitnice 8/10. Puno podesavanja,kao sto rece Nesa,zanimljiv intervju,dosta zanimljivih sitnica za tweak auta (znantno manje nego u recimo forza-i)…
MP nisam probao,a za SP cu dati ocenu 6.7/10…
btw. slazem se sa Nesom sto se tice tezine! imacete problema sa pozicijom bas dosta! Ja sam DiRT 2 prelazio bez ikakvih problema na serious,a ovde na istom nivou tezine nisam se odlepio od 22/24 pozicije :smiley: Kada sam ukljucio abs i automatski menjac,bilo je malo lakse-zavrsio sam 16/24 :slight_smile:
Jedva cekam da probam MP,ali SP ce me vrlo tesko zadrzati…

Ja ne znam kako vi ali koliko god da igram nikako 20 to mesto da predjem.

E,ljudi,moram reci da se moj utisak o igri dosta popravio. MP je jako dobro uradjen (privtani mecevi,ne znam za otvorene)! Puno podesavanja i najbitnije ZABAVE! Jedina mana koju mogu da naglasim jeste da kada se zavrsi trka ranije ili kada dobijete diskvalifikaciju po nosu,smorite se kao volina :smiley: zapravo,ne moze da se gleda kako se ostali trkaju,vec samo njihovo vreme…

Definitivno ok igra, ali poprilično teška…

Ne nađoh mogućnost da se izabere single trka, podese vremenski uslovi (kiša) i uživa u segmentima koje smo imali prilike da vidimo u najavama igre.

Postoji stavka Dynamic Weather koja po aktivaciji donosi promenu vremenskih uslova na stazi. Fenomenalno su odrađeni momenti kada je na jednom delu staze još uvek sunčano, dok se na drugom kraju “navlače i valjaju” oblaci i počinje kiša! Igraće se ovo samo tako!!!

To ti je “Gran Prix”.Izaberes sva podesavanja,kojeg hoces vozaca i trkas se.