Everybody's Gone to the Rapture

**

Developer: ​The Chinese Room; SCE Santa Monica Studio
Publisher: Sony Computer Entertainment
Platforme: **PlayStation 4
**Datum izlaska: **11.08.2015.
Zanr: Adventure

Everybody’s Gone to the Rapture se razlikuje po mnogo cemu od ostalih igara. Ko je igrao Dear Esther, zna otprilike o cemu se radi. Radnja je smjestena u engleskom selu Shropshire, 1984. godine, nekoliko dana nakon apokalipse. Igrac ce biti postavljen negdje u okolini grada, odakle ce pred sobom imati veliki open-world gdje ce pokusati da otkrije sta se desilo i sta je dovelo do toga da svi nestanu. Za razliku od Dear Esther sada je moguca interakcija sa predmetima, pa ce igraci moci da otvaraju vrata, slusaju radio i otkrivaju flashbackove kako bi saznali detalje o apokalipsi.

Mnogi vole da kazu za ovaj tip igara da su walking simulatori, ali u sustini mnogo su vise od toga. Rijetko koja igra pruza taj osjecaj samoce u postapokalipticnom svijetu gdje su svi misteriozno nestali, a vi pokusavate da otkrijete sta se desilo. Igra nije linearna i developeri oecavaju da ce svako imati svoje licno iskustvo koje ce se razlikovati od drugih igraca.

Igru pokrece CryEngine, i po prikazanom do sada izgleda sasavim solidno. Trenutno se moze pre-orderovati po cijeni od 20$ (16$ za ps+ korisnike), a dobija se i dinamicna, opustajuca tema koju i ja trenutno koristim.

https://youtu.be/Zj8Bn3A-TVo

https://youtu.be/3om-ftMQwDY

https://youtu.be/KspvbOzG_n0


Totalno sam zaboravio na ovu igru kraj svih ostalih igara. Sviđa mi se što se ovakve igre pojavljuju i na konzolama sad u sve većem broju. Ovo, What Remains Of Edith Finch I The Vanishing Of Ethan Carter. Definitivno su mi na spisku za igranje :slight_smile:

Sent from Despair Academy using Amala Network

[video=youtube_share;SYk-OgOmgUI]http://youtu.be/SYk-OgOmgUI[/video]

Launch Trailer

[video=youtube_share;3rY-u-OYk8Q]http://youtu.be/3rY-u-OYk8Q[/video]

Odlicne ocjene je pokupila ogra, kazu da je remek djelo. Pocinjem je za dva dana cim se vratim kuci. :slight_smile: