a sto se tice same igre stavrno sam se prijatno iznenadaio kako igra izgleda i cak sam dva puta zavrsio demo koliko mi se dopala a sada cekam igru jos sam neki dan kupio dva dual layera narezao jednu igru i ovaj ostavio za nedaj boze ali eto nace svoju svrhu vrlo brzo.
Ne znam da li sam jedini ali ovo meni deluje na stari dobar zanr koji ja zovem “Action adventure platform game…” (NE mislim na god of war ili sad ove kao nove sidescrollere).
Pricam o igrama kao sto su Jak, Ratchet and clank, Oddworld Strangers wrath… To su bile tako super i zabavne igre da ih stvarno nema na Xbox 360…
Oddworld strangers wrath je bila tako super igra za originalni Xbox da me je jako nerviralo sto nije na listi BC igra za Xbox 360.
Jedine igre koje bi mogle da spadu u takav zanr od ovih novijih su Darksiders, Star wars force unleashed, Golden Axe beast rider (stvarno mi nije jasno sto se ljudima nije svidela ova igra), Kameo i mislim da bi Betmen Arkham Asylum mogao da spada u tu kategoriju…
Znaci ako nije vec ocigledno ja jedva cekam da izadje ova igra. Gledam svaki dan na Xbox360iso.com da vidim da li ce se pojaviti neki leak.
I ne zaboravi uncharted kao apsolutno najboljeg predstavnika akcionih avantura, pogotovu drugi deo, a i god of war ulazi u tu kategoriju, zasto mislis da ne?
Malo me Enslaved zabrinjava iskreno, demo me nije odusevio (noodle je vec spomenuo pomalo krute kontrole) ali vidi se da je tu upotrebljen solidan budzet i da postoji ambicija. Imam samo neki osecaj da ce ga zbog neispoliranosti pokopati sa ocenama na sajtovima, ali videcemo.
God of war ja mislim da kao i Prince of Persia (namerno nisam naveo PoP) ima svoju kategoriju… Ma koliko god obe serije vukle na Action Adventure Platform.
God of war je napravio svoju formulu koju su dosta druge igre “kopirale”.
Jeste da je God of war zapravo uzeo dosta ideja od DMC ali kao isto sto i Gears of war uzima od Kill Switch, on je usavrsio i poboljsao.
Ako pogledas na primer igre… Kameo i Oddworld Strangers Wrath… I uporedis ih sa God of war…
Veoma je ocigledno da se ne radi o istoj stvari…
A ako na primer stavis God of war sa jedne strane… A sa druge strane sve ove igre koje sam ja naveo… Gde mislis da bi Enslaved najbolje spadao?
I naravno tu je i jos jedna “sitnica” na sta sam se ja i previse puta do sada zalio…
Kamera u God of War me toliko nervira… Stvarno ta njihova ideja “da se vidi cela prostorija” i nije bas nesto meni super…
Mnogo vise mi se svidja kamera iz treceg lica jer kao i kod prvog lica… Ovako vidis sve sto i tvoj lik vidi…
A i vise je zabavnije (po mom misljenju).
Zapravo iz onog demoa nisam stekao blagu predstavu gde bih mogao da smestim enslaved. Ima kao neke akcije, platformisanja… Verovatno ce biti i neki puzzle kasnije a moze da se igra i na stealth. Kameo je 3D platformer sa puzzle elementima (mada su zagonetke krajnje jednostavne), oddworld opet neki cudni hibrid fps-a i zagonetki… opet neke mutljavine…
Slazem se za kameru u GOW, ali ima nekako filmski smek dok je kamera iza ledja default.
probao sam demo, i mogu reci da sam se odusevio za sada. mozda malo ta kamera usred fajta sto trci levo desno nije morala biti but hey, ko je presao alone in the dark i navikao se na kontrole (ja npr.) navkinuti se na ovakvu fajt kameru je piece of cake. a sto se tice komparacije enslaved-a sa nekom igrom? pa neki ce se verovatno sloziti, neki ne ali cini mi se da ovo najbolje moze da se uporedi sa Beyond Good & Evil. Correct me if im wrong. I za kraj mogu da kazem da je ovo must have igra za mene (u stvari uvek sam i mislio da ce biti od prvog dana kad sam napisao clanak)
Skroz se slazem sa uporedjivanjem sa Beyond good and evil.
Ne znam zasto nisam tu igru spomenuo kada sam nabrajao sve one dobre igre…
Trebalo bi da ima vise igra kao sto su Beyond good and evil i Zelda za Xbox 360. (offtopic: sta bi sa Beyond good and evil 2?)
E hvala nisam video uopste taj klip.
Samo mi se nesvidja to sto je vise realisticnije nego prvi deo. I to sto je nekako… Tamniji, razumem da je grafika bolja i da je u pitanju noviji i bolji engine… Ali meni se vise svideo onaj Cartoon stil u prvom delu… Nekako delovao lepse.
Edit: Setio sam se necega.
U jednom broju ScreenFun-a pravili su listu najgorih igrara koje su izasle od 2000-2010 (ili tako nesto) i na listi se nalazila igra Beyond good and evil…
To me je skroz zacudilo, pisali su nesto kao zasto su stavili ali sada ne mogu da se setim koji je to broj ili gde mi je sada taj casopis.
Od kad je šira masa počela da piše za njih i jesu. Pre su samo prevodili tekstove sa nemačkog. Čak su im SS-ovi bili nemački -.-
Inače, sada me pustio ‘‘Japanski fazon’’ i na RPG sam se navuko
Dovoljna je informacija da se igra “pojavila”.O linkovima,postavljanju istih i slicnim stvarima nema potrebe razglabati,gubi se smisao threada a i ima ljudi koji igraju iskljicivo originale pa bi i to trebalo ispostovati.Tako da bez ljutnje svi cije sam postove pobrisao i editovao.
Hvala :emo:
@PekiSa no problem.
Samo ranije (prosle godine mozda) sam dosta puta stavljao linkove (ali ne direktne linkove).
Evo skinuo igru (ali sada mi treba password a izasao sam odavno iz tog threada… A link do tog threada je kao sto vidite ovde nestao :D)
Tako da evo trazim password pa idem po DVD.
Moja upbeat pozitivna reakcija na igru ce biti ovde za manje od sat vremena.