Embracer Group kupio Eidos, Crystal Dynamics i SE Montreal od Square Enixa

https://embracer.com/release/embracer-group-enters-into-an-agreement-to-acquire-eidos-crystal-dynamics-and-square-enix-montreal-amongst-other-assets/

Izgleda je je Square Enix u finansijskom problemu jer im je kinta potrebna sad umesto da su pregovarali bolji deal.

Nadam se da je @n00dle ok sa ovim.

2 Likes

Tomb Raider, Deus Ex , itd za “samo” 300 milki. :eyes: :smile: Zvuci kao sjajan deal za Embracer. Plus bonus dobiju dobru dusu Noodla.

2 Likes

I Legacy of Khain. Sa druge strane ti ip imaju u ovo doba više nostalgičnu vrednost nego neku relevantnost za današnje tržište. Naravno, veći problem je Square Enix koji je debilno vodio zapadne studije.

2 Likes

I to ms-u ispred nosa kako se već tabloidi hvale

Da je MS to zanimalo, mogli bi svi ostali da se sagnu samo :joy:

3 Likes

svi saznali pre mene :joy:

6 Likes

MS verovatno nije hteo da talasa dok se ABK ne završi. Ostali ili nisu imali novac na odmah ili su pregovori posrnuli negde. Elem, Square ide polako stazom Konamija, samo MMO i mobilne igre. Oh, i hoće da se bave blockchainom :rofl:.

2 Likes

Nije bas tacna konstatacija, ali dobro, navikli smo. :rofl:

1 Like

Ne ovog trenutka, ali za par godina.

Slušam sinoć podcast, sumnja se sa se Square Enix sam sprema za prodaju, i ova prodaja Eidosa je u cilju povećavanja sopstvene vrednosti (navodno su Tomb Raider i Deus Ex igre donosile minimalan profit, gotovo nepostojeći). Kupac se priča da će biti Sony, nekako im svakako najbolje leži preostali portfolio.

3 Likes

Problem sa SE je što su od zapadnih studija očekivali nerealne rezultate, tipa ako se ne proda pet miliona kopija u prvih mesec dana, to je fail. Pri tome budžeti za marketing nikakvi. Takođe su probali da ugrade sumanute MTX u Avengers ne bi li kao napravili dobar GaaS, ispalo katastrofa. Outriders su shranili sa nikakvom podrškom.Bukvalno su jurili trendove bez imakave osnove za iste ili još gore, bez podrške da se u tome istraje, sve polovično. Ništa bolje nije ni sa jpanaskom stranom gde he FFXIV svetla tačka koja ih održava. Babylon Fall je izgleda kao Fail, Forsaken nije pokupio neke pozitivne utiske. Jedino ostaju FF16 i KH4 da naprave neki pomak, kao i nastavak FF7R.

1 Like

Dok je Yoshida deo price nema razloga za brigu. :smile:

Sta ce biti i kako ce biti ostaje da se vidi, al prodase nas za male pare – kakve smo sve cifre culi poslednjih meseci, 300 miliona za 3 studija & gomilu dobrih IP-a je sica.

Squeenixu mora da je bas gorelo pod nogama da se otarasi zapadnih studija.

Bas pricam s lidijom juce, ekonomski model single-player tripl-A igara deluje neodrziv – predugo traje i previse kosta. Na kraju ce stvarno samo sony, majkrosoft i jos poneko imati dovoljno debele kofere da iskesira takvu produkciju, maltene vise prestiza radi.

A opet, isti taj model koristi i filmska industrija, pa svejedno mlate profite sa surnaestom marvel tentpole budalastinom. Ne znam sto njima funkcionise a u gejmingu ne. Studiji se stalno zatvaraju, mid-budget igre jedva da vise postoje, ostalo je samo more indie igara (gde je konkurencija surova) i pregrst teskasa na vrhu kojima ide najveci deo kolaca.

Nisam pametan.

6 Likes

Voleo bih da vidim zaradu From Software-a od Elden Ring, kontam da su osurili.

Od kako su uradili reboot serijala Tomb Raider, prodali su 38 miliona kopija igara. Zadnje 3 igre. Samo Lara. I opet su u problemima. Kako? Koliko tewba da prodanu da bi bilo okej??

Bas sam nedavno naleteo na ovaj grafikon.

2 Likes

covece, taj grafikon za Elden Ring izgleda ko da se neko zeza.
bice red ferarija ispred fromsoft kancelarije, ko onomad kod id softvera.

Ja prvo pokušavao da nađem gde je ER, nisam video da se skoro poklopio sa osom :joy: