Dvd rom nestaje...pomoc?

Dakle,moj dvd rom uporno nestaje u windows 7. Nekad kad upalim racunar postoji a nekad uopste nepostoji. Juce sam upalio racunar stavio igru da se reze i u pola rezanja nestane dvd i pukne mi dual layer naravno. Jel ima neko slicnog iskustva i zna li neko resenje? Po netu sam trazio i samo neke gluposti predlazu ili meni ta resanja ne pomazu. Hvala unapred.

Prva stvar je da se zameni sata kabal, a druga je da proveris napajanje pa i dzek da zamenis tj granu koja napaja taj dvd rom pa vidi onda

Sent from my HTC One X using Tapatalk

Jesi proverio kontakt SATA kabla i napajanja. Moguce da nesto nije uredu sa njima. Cim ga cas ima cas nema
Ako nije to, obrisi u Registry folderu Upper filters. Ne znam gde se tacno nalazi pokusacu sad da nadjem to.
Ako nije ni to, pokusaj da obrises drivere od roma pa da ih ponovo instaliras.

EDIT: Dok se ja smilujem da iskucam studiovpc vec odgovorio :smiley:

Probacu sada…

i sta je bilo?

Ja sam imao muku sa kablovima jos odavno, tj uz plocu mi dosli kablovi oni standardni crveni kao i imao sam prekide takodje da nestaje drive, stavio gigabyte-ove one pod uglom koji imaju i onu zakacku, apsolutno vise nijedan problem od tada

Juce nisam stigao,danas sam uradio sto si mi predlozio,zamenio kabel od napajanja,komp se vas mucio pri dizanju sistema. Uspeo sam nekako,pojavio se drive sad cu da probam da narezem neku igru ali nesto mislim da necu uspeti a opet cu s****** disk.

Edit: Upravo seo za komp,i vidim opet je nestao. Poludecu :slight_smile:

Edit 2: Uspeo sam da namestim,definitivno je bilo do sata kabla,ali nije bio los vec ga je graficka kartica pritisla tako da se skoro presekao. Premestio sam u drugi slot i uspeo da narezem igru. Hvala!

Sent from my HTC One X using Tapatalk