Dragon Age: Inquisition

Ja DA:I igram na playstationu.

Uzgred, upravo sam zavrsio Killzone, sto mu dodje moja prva predjena igra na next-gen konzoli. Pravo da vam kazem, nije uopste losa! Mislim da su kriticari bili blago preostri, za jednu launch igru KZ je sasvim respektabilan shooter. Ima otprilike jednako rasporedjene dosadne i zanimljive sekcije - taman kad ti dosadi jedna misija, sledeca obicno bude super. Samo upravljanje je blago naporno, kao sto je uvek bilo sa KZ serijom, tesko se kreces i tesko pucas. Imaju neke lepe ideje sa onim robotskim pomocnikom, mada nedovoljno iskoriscene.

A grafika izuva. Na momente stvarno nisam mogao da verujem da gledam real-time engine. Ostre teksture, bogato osvetljenje i poligonalni budzet za nevericu. Svako toliko sam zagledao neke sitnice, objekte koji sede u cosku neke sobe pored kojih obicno samo prodjes, a oni imaju gomilu detalja koje bi ranije tekstura resila. Pored toga, engine je dovoljno mocan da renderuje ogromne pejzaze koji se protezu u daljinu. Uz impresivan skybox, dizajneri su uspesno docarali neke bas impresivne SF scene, bilo da je u svemiru ili na rubu ogromne brane.

Nisam jos dovoljno igrao, al’ deluje mi da je KZ graficki impresivniji od, recimo, FC4, koji je izasao punih godinu dana kasnije. Eto sta moze da se postigne kada se pravi igra samo za jednu platformu. Ne smem ni da zamislim kako ce sledeca Naughty Dog igra da izgleda.