Kako to da niko ne komentariše Doom…?
Što mu otkriše taj baby face…
Kako sad da bude badass bez armora.
Pretpostavljam zato sto je da je more of the same, i vise vuce na DLC sto i jeste iako kazu da je “najveci u istoriji” i vise je kao standardni nastavak…
U moru predstavljenih summer fest igara nekako se provukao neopazeno, ukljucujuci i babyface ![]()
Bogami dobro izgleda!
Nije mi bilo dosta kad sam zavrsio Dark Ages, tako da ovo verovatno uzimam cim izadje. A nisam neko ko obicno uzima dlc. Zanimljivo da su vratili mobilnost iz Eternala, ovo bi moglo biti best of both worlds, sto kazu.
Ali u pravu je @NmY, stvarno babyface. Nije isto bez kacige. ![]()
Ja sam mislio da je DLC nisam ni gledao ![]()
Da neće ovo kojim slučajem u Game Pass? ![]()
Mozda nas iznenade, al tesko. Gamepass ima base igru, al dlc se obicno placa.
EDIT: cek, ovo jeste DLC, zar ne? Nemoj sad me zbunjujes.. ![]()
EDIT 2: gledam opet ovaj trejler, covece kakav gameplay! kako ljudi mogu da budu blaze, ja ne znam. id napravio 3 klasika zaredom, svaki dragulj, a potpuno drugaciji pristup istoj formuli.
Je l ovo upravo izašlo hmm? ![]()
Pred kraj sam ekspanzije, prije toga sam ponovo obrnuo kampanju The Dark Ages, čisto da sam u tom duhu i da se napokon malo otmem od Doom Eternala.
Ekspanzija je sasvim ok, ali smatram da nije game changer kako sam slušao po raznim recenzijama. Koplje dodaje vertikalnost koja je donekle slična Doom Eternal gameplay-u, ali samo koplje je gotovo ekskluzivno ofanzivno orjentisan, dok je čitav Doom The Dark Ages okrenut ka balansu defanzivne igre sa štitom i ofanzive sa štitom i oružjima.
Ovo, bar meni, pravi problem u Revelations, pošto su za ekspanziju odlučili da dodaju dosta više neprijatelja na ekran, te se češće dešavaju situacije da na vas dolaze projektili iz svakog pravca. Jedini način da se kolje koristi kao defanzivni alat je parry (koji inače mrzim u igrama), te ga ovde redovno mašim. Druga defanzivna opcija je dodge koji se vratio iz Eternala, ali prsti su sami navikli na Dark Ages gameplay i češće mi se dešava da probavam parry nego dodge.
Nakon što sam se blago razočarao sa svojim korišetenjem koplja otišao sam na yt da vidim neki high level gameplay da vidim kako to rade profesionalci, i vidi đavla, igraju na način komplementaran mom. Koplje je tu većinom za skraćivanje distance i poneki specijalni napad, ali high level gameplay se zasniva na konstantnom šatanju između štita i koplje, ali je štit glavna mehanika 80% vremena.
Summa summarum, vrijedi odigrati, ali ne očekujte neku nevjerovatnu promjenu gameplay-a u odnosu na Dark Ages.
Btw nakon trećeg prelaska Dark Ages mogu reći da mi je igra prirasla srcu, te ovu Doom trilogiju stavljam u sam vrh gaming iskustava koje sam igrao, zajedno sa Halo, Mass Effect, Dead Space, Gears of War, God of War i Uncharted trilogijama (nešto sam sigurno zaboravio)
Ja se toliko patim sa Dark Ages kampanjom, imam utisak da traje vecno. Ne pamtim da sam ikada igrao duzi fps. Malo je i monotono jer je isti sablon skriptovanih talasa neprijatelja. Apgrejd materijala skoro nema uopste. Da nije taki prokleto dobar gameplay od koga se trese cela soba odavno bih odustao.
Podugačka je kampanja, ali kad se otkrije par komboa mnogo brže ide. Npr shield charge, shotgun, melee, shotgun (i odmah dizanje štita) rješava većinu protivnika, dok su Ravager i Cycler odlični za veće udaljenosti.
Ona puška što ispaljuje đule mi nešto nije bila interesantna, iako sam vidjeo da ga ljudi dosta koriste. E da, što se tiče melee, omiljeni mi je Flail.
Ok kombo za neke protivnike je RB/R1 da štit ostane u protivniku i samo ga puniš olovom dok je pod stun-om.
Kako sada pišem ispada da mi je najmanje drag Doom 2016 koji je bio fenomenalan, ali moraću jednom odigrati sve igre back to back pa da mi se slegnu utisci.
Za Doom The Dark Ages volio bi da neki milioner ispljune pare Mick Gordonu i kaže uradi mi OST samo za The Dark Ages, ova nova muzika je ok, ali ni blizu Mick-u.
Uzeo dlc, ceka na red. Meni se TDA jako svideo, u neku ruku i vise od Eternala, a koplje (cak i u tvom (blago kriticnom) postu) zvuci ko fantastican dodatak. Jedva cekam.
Zapravo tesko mi je da rangiram TDA i Eternal, otprilike su mi rame uz rame po kvalitetu (stratosferskom). U celoj trilogiji 2016 mi je definitivno najslabiji, mada je za svoje vreme bio neverovatan povratak u formu za id. Ali rekao bih da su tu ucili zanat kako bi uopste mogli da naprave potonje dve igretine.
@padawan podseti me sto se toliko patis? rekao bih da je tda laksi od eternala, ako me secanje sluzi..
Je l baš vredi ovaj DLC ili ne?
Nemam GamePass, a TDA sam odigrao na GPu, pa bih sad praktično morao da kupim igru+DLC na konzoli na kojoj ne igram puno ![]()
Igra mi se more of Doom i zvuči fun ovo što se pominje, ali ne znam da l je vredno cimanja.
Nisam jos ni igrao al dajem prst da vredi!
Uzeli dijamant i dodatno ga izbrusili.
Inace baci pogled, mozda je na popustu – ja sam ga uzeo pre koji dan (samo dlc, jer imam gamepass), bio vec upola cene. Kad pre.
edit – Sigurno sam i ranije ovako filozofirao, al Dark Ages je sinteza najboljeg iz 2016 i Eternala. Ne tera te toliko da skaces od protivnika do protivnika i menjas oruzje svake 2 sekunde, ali svejedno ne mozes samo da drzis paljbu i strejfujes (mislim, mozes, al je daleko od optimalnog).
Sad su jos dodali ekstra akrobacije kopljem, kako moze da omane?!
edit 2 – ova trilogija je sve zajedno toliko jaka a toliko zapostavljena (ljudi se navikli na kvalitet), da ce verovatno za jedno 3-5 godina pisati retrospektive u maniru ‘nismo znali koliko nam je bilo dobro’. Isto ko za Days Gone, muka mi je kad vidim jos jedan video koji se pita ‘cek, jesmo li pogresili?!’ A tek Asha sta je uradila, bolje da ne zalazim.