Dolphin emulator za Gamecube igre

Elem, nesto sam dobio zelju da uzmem Gamecube i odigram na njemu Metroid Prime i Wind Waker, ali sam prije toga htio da provjerim kako radi emulator za PC.

Pokusao sam sa emulaciom Wind Wakera, ali primjecujem da igra sjecka i ima problema sa zvukom. E sad, da li je to do moje konfiguracije ili je do podesavanja-ne znam.

Citao sam da ona dev verzija dolphin emulatora radi puno puno bolje, ali nisam htio da je isprobam dok ne vidim ima li neko iskustva sa regularnom emulatorom.

Moja konfiguracija:
i5 750 quad @2.6
HD 6870
4GB RAM.

Ako neko ima savjet, ili jos bolje, isprobao je dev verziju emulatora, neka napise neki savjet.

Ja sam pre par godina koristio Dolphin emulator za wii igre. Ne znam da li ima neke razlike u odnosu na gamecube, ali sam igrao Super Mario Galaxy i radio je sasvim solidno na sličnoj konfiguraciji, osim što ja imam phenom 955.

Za metroid prime serijal desava se stuttering, iliti dosta preskace igru po koji frame. Jednostavno je do emulatora. Metroid prime trilogy ( za wii ) izbegavaj posto je on najgori po tom pitanju, za originalne preko Game cube-a nisam probavao ali mislim da bolje rade.

Ako imas problema sa igrom poseti njihovu wiki stranicu koja mnogo toga moze da ti pomogne oko takvih sitnih podesavanja.

Evo da citiram sa wikie o zvuku za WW : “Sound Problems
Since 4.0-1300, sound and music will no longer cut out with DSP HLE, and the Jingle hangs are gone. However various volume and pitch issues remain. Use DSP LLE for perfect audio.”

https://wiki.dolphin-emu.org/ pa lepo nadji koja igra ti treba.

Najbolja varijanta je da za smesne pare kupis WII, odradis softmod, nabacis GC kontroler i uzivas. Samo pazi koji WII uzimas jer samo u stare mozes da ubodes GC kontrolere.

Pregledao sam wiki za Metroid Prime, vidio sam i ja da ima problema sa zvukom, mislio sam da mozda toga nema u dev verziji. Sad sam odigrao dvadestak minuta Metroid Prime, i poprilicno nervira to sa zvukom, uz framedrop kada je jaca akcija. Ipak ce trebati Gamecube za ovu avanturu.

Imao sam wii, uradio softmod, i nakon toga narucim sebi classic controller za GC. Tek kasnije vidim da treba originalni GC kontroler, ne taj classic. Posto sam ga cekao mjesec dana da dodje iz Kine, kada je dosao vidim da ne radi, i tu sam odustao na par dana od GC emulacije. Kad sam se vratio, vidio sam da treba jos wii da se stavi u GC mod, te treba reset nakon svake GC igre. Tada je vec bilo kasno, prodao Wii. Cini mi se da cu kupiti GC i rjesiti probleme, iako moram da vidim koliko je tesko modifikovati konzolu da pusta pirate.

Sto iz Kine sunce mu, po oglasima originalnih kontrolera koliko hoces, no dobro. Nije bas zahvalno modovati GC. I hardverska i softverska modifikacija imaju svojih prednosti i mana. Ako je cipovan, imaces problema sa kompatibilnoscu ako skidas igre iz drugog regiona, plus secenje plastike da uglavis standardne diskove. Za softmod je potreban exploit i softmodovan wii, barem po tutorijalu koji sam ja koristio sa http://www.theisozone.com.
Vise ce ti se isplatiti da nabavis originalne igre koje te zanimaju, ili da ponovo pokusas sa Wii-jem.

Najlakše je sa wii konzolom jer je lako naći za male novce a kontrolera ima po oglasima i mem kartica ti treba od gc,svee igre idu sa hd ili usb stika nema diskova i tog cimanja

Za sada mi se cini da cu da odigram Wind Waker i Twilight Princess na PC, a GC ili Wii ce da bude za Metroid Prime.

Kupi hladnjak za proc kao sto je Cooler Master Hyper212+ ili bolji I overklokuj proc na 4.2GHz I ukljuci frameskip u igrama I radice ti kao zmaj. Core 2 Quad je to emulirao sasvim pristojno(Zeldu, Metroid ne probah).

Nazalost, ploca mi ne podrzava OC. Moj procesor moze na 4.0 da radi stablino, ali dzaba kad je ploca krs.

Emulaciju sam pokusao, The Wind Waker radi lijepo, ali Metroid bas slabo, tek kasnije sam istrazio i vidio da on lose radi i na daleko jacim konfiguracijama. Za Metroid Prime ce da ide Wii i to je to.