100% kad ste videli naziv teme pomislili ste, omg nadam se da me nece banovati sa Lajva. daj da vidim o cemu se radi. No to nije poenta ove teme. Dolazi banwave i to ovde na forumu.
Otkako je predstavljen Playstation 4, forum je postao tempirana bomba kojoj stvarno jako malo fali da eksplodira. Ljudi imaju razlicita misljenja i svako hoce da izrazi svoje sto je stvarno cool od svih vas, jer je to i poenta foruma. Diskusija. Ali zasto zaboga morate jedni drugima da namecete svoja misljenja ako se ne slazete sa necijim misljenjem, i to uz naravno onako kvalitetno vredjanje na “nas nacin”. Da svi imate po 13-14 godina, jos bi smo i prihvatili takvo ponasanje. Ali zaboga ljudi, 70% forumasa su odrasli ljudi (barem po godinama).
Niko ne kaze da ovde treba da vlada utopija, da se svi slazemo sa svime, ali ne mora da znaci da svako misljenje koja nam ne lezi moramo da opljujemo i da damo do znanja da je druga strana inferiornija u odnosu na nas.
Mogu da zamislim na sta ce forum liciti posle MS-ove konferencije i prezentacije.
Posao administratora i moderatora nije nesto preterano tezak ali nije ni lak. Tu smo da pomognemo, da diskutujemo, popravljamo tehnicke greske od strane vas a ponekad i da sudimo. Ali da se svako jutro probudim i uz prvu jutarnju kafu kad pogledam forum, prvo me saceka barem 5 tema kako je neko nekog drukao administraciji zbog toga sto se nije slagao sa necim sto je taj drugi napisao, pa je odmah njega nazvao smaracem, glupom osobom ili necim trecim.
Pa smo odlucili da poostrimo mere i to onako kako nije bilo do sada. Niko nece biti postedjen, niti ce mu se gledati kroz prste.
Svako moze da izrazi svoje misljenje i svako moze da se ne slaze sa necijim misljenjem i moze da obrazlozi zasto se ne slaze i da kaze svoje misljenje. Ali na kulturan i priseban nacin. Bez psovki i vredjanja odmah u startu. I Xbox 360 i PS3 su odlicne konzole a verujem da ce podjednako biti i njihovi potomci. Svako ima pravo da voli doticnu konzolu vise od one druge ali ne moramo odmah da poistovetimo konzole sa dva najpopularnija srpska fudbalska kluba i odmah krenemo u verbalni rat.
pomislili ste, omg nadam se da me nece banovati sa Lajva.
Ja pomislio sam PSNa, jer se desilo nekoliko slučajeva banovanja naloga, pa reko imaš neke info o detaljima
ali ne moramo odmah da poistovetimo konzole sa dva najpopularnija srpska fudbalska kluba i odmah krenemo u verbalni rat.
A ovo je tek posebna priča, ljudi se svađaju, vređaju, pa i tuku, zbog stvari na koje apsolutno nemaju nikakav utica, niti te stvari utiču na njihov život, a ljudi su u stanju oči da izvade jedna drugom jer je onaj prodo ovo, onaj namestio ono, ovog mrzi da igra, ovaj preplaćen, “naši” su bolji od “vaših” … 22 čoveka, od kojih bar 15 njih ima IQ 75, trče po terenu za loptom, i ja treba tu da se nerviram nešto?!?
Sa konzolama imamo bar neposredan kontakt …
EDIT: E, da , i ovo je ust my 2 cents, ako neko foli fudbal, i zagriženi je navijač, pozdravljam, svaka čast, uživajte … da ne budem pogrešno shvaćen.
Hahahahaha dobar naslov.Kako kaže ona narodna mišljenje je kao i dupe svako ima svoje.Pa kad krenete u raspravu polako sa nametanjem istog.Da vas neko ne prihvati za “mišljenje” pa posle opa :-o nisam tako mislio.
Akiris se naljutio, jos nije izasao Tomb Raider, tako da bih ja ovo shvatio krajnje ozbiljno
Salu na stranu, lepo sroceno. Niko ne zeli da cita glupe, besmislene rasprave. Neki kul clanovi su zbog toga otisli sa foruma a svaki put dozivimo transfer neprijatnosti kada vidimo neka prepucavanja, o tome koliko je “zabavno” editovati postove, zakljucavati i brisati, da ne pricam. Nema vise good cop bad cop, kriterijumi moraju biti ujednaceni.
Mozemo se sloziti oko toga da se ne slazemo, to je sasvim prihvatljivo. Da nema razlika u misljenjima, ne bi postojao ni ovaj forum. Ali ono gde se prelazi granica su licne uvrede i potreba da “protivnika” u diskusiji uvredimo i ponizimo. Mozda niste toga svesni, ali nervoza i negativan vajb itekako se osete kroz ono sto pisete - narocito ako je vama upuceno. Ljudi na to reaguju jer su sujetni i sami nemaju dovoljno zrelosti da spuste loptu, pa se napravi lancana reakcija, drugi se ukljuce, drze nekome stranu. Postoji mnogo nacina da se nesto kaze, i ako izaberete onaj najgori - direktnu uvredu - ma koliko mislili da ste u pravu, to pokazuje ozbiljan nedostatak socijalne vestine.
Mislim da se ovo ne može podvući dovoljno puta, ali se svodi na sledeće:
[SIZE=5]Imate pravo na svoje mišljenje i možete da se ne slažete sa tuđim mišljenjem i da civilizovano diskutujete o tome, ali NE SMETE DA VREĐATE druge članove po bilo kom osnovu.[/SIZE]
Da mogu kliknuo bi ‘thanks’ jedno pet puta na ovu temu.
Smorio sam se vise od klinackog ponasanja kojeg je sve vise. Tacno se zna, u bilo kojoj iole ‘kontroverznoj’ temi, unutar dve strane ce da krene svadja. Sve manje citam forum, samo preskacem i preskacem svakojake prozivke, stranicu za stranicom. Ponekad imam utisak da su pola ljudi ovde isfrustrirane ****dzije koji samo cekaju da nekom sole pamet. Brate, Druze, Nisam ti ja, Procitaj pre nego, Citiram, Sanjaj, Mora da si mlad, Ja sam pre nego sto si ti… sigh.
D’ izvinete.
Bas pricam s Lidijom pre neki dan koliko je porastao opsti animozitet u poslednjih par meseci. Uopste ne znam odakle je to doslo. Tokom leta. Prvo mislim, verovatno su neki klinci, ali onda kapiram, veliki procenat clanova su bre odrasli ljudi! Ponekad i ‘gold’ clanovi krenu da se *****raju, tek je to divota gledati. Da sam ja moderator, banovao bih ljude samo tako. Smatram da je civilizovanost u razgovoru neki minimum minimuma, ali ocigledno ne moze svako da bude civilizovan. A onda bi forum zamro, tako da je i bolje sto nisam… tesko je ubosti pravu meru.
Nije nista bolje ni po stranim forumima, sem ako su imali srece da se okupi kvalitetna ekipa. Sto je forum popularniji, to ce vise nezrelih idiota da privuce, to je tuzna ali neizbezna istina. Uvek i u svemu entropija.
edit: haha, jednom da i ja koristim malo jace reci, kad ono zvezdice! well played, xbr, well played…
Hah prvi put citam da si ti upotrebio psovke, ili da si ovako iznerviran, interesantno je
Koliko god mi svadje smetaju sa ljudske strane, poprilicno mogu da ih ignorisem, ali mogu i da razumijem ako nekome bas bodu oci. Iako kod nas nema toliko svadja kao na par stranih foruma, ipak ih ima, posebno ako je polarizirajuca tema. Nazalost, mi ne mozemo (i ne trebamo) da glumimo necije roditelje.
Takodje, cesto se sasvim normalne rasprave pretvore u nesto vise cim jedna strana misli da je napadnuta (iako mozda to nije tako), i onda krece lancana reakcija.
Mnogo razlicitih karaktera koji cesto imaju samo jednu dodirnu tacku-igre, a to je mnogo malo (oksimoron) za medjusobno razumjevanje, postovanje, ili uvazavanje.
Moja jedina zamjerka je karakterna: zasto ljudi imaju potrebu da svoje misljenje namecu drugima? Ili da, iako smo potpuno razlicite osobe, ipak moramo isto da razmisljamo?
U jbt koju mosu ste mi napravili
Znaci u momentu sam skocio i ugasio xbox360 misleci da cu biti banovan a kad sam poceo da citam sa srceta mi je pao kamen