Discord je napokon dosao na XBOX

Millenials app

4 Likes

Još da dodaju i direktan stream ekrana preko Discorda i dodaju i Playstation u ekosistem i biće milina.

Čitam komentare i zaista nekad delujete kao pravi Boomeri :smiley:

4 Likes

delujem tako i sebi, al i dalje ne znam sta je discord, niko da objasni. :older_man:

edit – sem realtime komunikacije, vidim da ljudi pominju i ‘diskord grupe’ – sta mu to dodje, ko nekakvi mini-forumi?

u svakom slucaju, get off my lawn.

1 Like

Discord grupe jesu u osnovi forumi, gde imaš kanale/podsekcije kao i na svakom forumu, ali mislim da je za tu namenu loš. Pošto je layout napravljen više kao chat room nego kao forum može biti haotično i zajebano da nađeš nešto što ti treba ako nije stavljen sticky. Naročito je haotično ako je neki veliki server gde imaš stotine postova u minuti koji se uglavnom sastoje od jedne reči.

Mislim da se većina više raduje Discordu zbog boljeg Party sistema i lakše komunikacije sa ljudima na drugim platformama nego za sam chat/forum.

Uz to, imaš opcije da praviš sobe namenjene za određene igre, funkciju za zakazivanje sesija, neke njihove dodatke za umanjenje šumova i ostalih audio zajebancija zbog kojih razgovor sa ljudima zvuči mnogo bolje nego preko drugih opcija, već pomenuti direktan stream sobi u kojoj si, itd.

Svaki vikend recimo nas par gledamo neki film ili neku seriju koju jedan streamuje sa svog ekrana u nekoj emulaciji bioskopskog doživljaja, i zaista, enki filmovi su mnogo bolji sa društvom, čak i ako ono nije pored tebe.

2 Likes

Nah, nema ovo veze s parama, nego što sam istripovao da igraš na PS5 a zaboravio da ne možeš doći do njega :joy:

1 Like

huh, znaci diskord mu dodje ko neka platforma za druzenje – bilo da je chat u pitanju, igranje igara ili eto i gledanje filmova zajedno. :thinking:

Meni sa tim kanalima lici na Slack

Ovo ne moze da prodje bez Klint Istvud gifa.

1 Like

1 Like

Xaxaxaxaxaxax da li je realno :rofl:
Upravo repriziram po 20 put seriju i bas ta epizoda :rofl:

2 Likes
3 Likes
1 Like

Upravo me Discord app pitao da spojim Xbox i Discord.

Smecarski je jedino sto ti treba telefon da bi aktivirao chat sobu na Xboxu ali ponovo je fino sto je napokon dosla opcija.

I mene ali nisam čitao i samo sam dva puta decline odradio :joy::person_facepalming:t3:

1 Like