Pozdrav svima prije svega. Novi sam na forumu, ako nisam nešto dobro uradio unaprijed se izvinjavam, te molim administratora da mi ukaže na grešku. Naime, već dobrih 15ak godina sam van svijeta igrica, nije da me nije interesovalo, već sam jednostavno zanimaciju pronalazio u drugim stvarima. Međutim, sad me malo faks pritegao da tako kažem, nema vremena za treninge, izlete i tako. Mogu sebi priuštiti sat i po dnevno za razonodu. Ukratko, želim da kupim konzolu. E sad, ima tu nekih začkoljica. Uglavnom, prvo pitanje se odnosi na net, tj koliki protok je potreban ako hoću normalan online mod, pošto ja imam mrtvi wireless koji ne može prebaciti 4mbps ni u ludilu. Drugo, jednostavnost. Ne volim komplikovane stvari, želim da ubacim igru i da igram, pošto bi skidanje igre sa mojim netom trajalo danima. I naravno, dolazimo do tog famoznog pitanja PS vs Xbox. Ovako, nemam 4k tv niti ga planiram u skorije vrijeme, iako mi je PS4pro bio u planu ali liči na poklopac motora, a ne na konzolu. Xbox OneS mi je simpatičan, lijepo izgleda, a i nema ga svako, ali me strah zbog igara ako pazarim xbox. Skupe su, teško ih je prodati, ma znate već. Otvoren sam za prijedloge, poslušaću i uzeti svaki konstruktivan savjet ukoliko niste fanboy Hvala unaprijed i lijep pozdrav.
Ako ti je skupo da das 1500-3000 dinara za naslove na konzolama, onda batali.
Imas vec od 1000+ dinara da narucis diskove iz inostranstva, malo starije igre naravno.
Uzmi obican PS4 i igre menjaj na Razmena forumu kada predjes.
Net ti je dovoljan, malo ce samo duze trajati skidanje.
Ps4 je bolja konzola, kako hardverski, tako I sto se tice ekskluziva. Ako ti se da cimati sa razmjenom.naloga, mozes I jeffino da igras igre.
Sto se tice Xbox One, ovde sada imas Game pass I EA pass, dva servisa koja mjesecno placas po 10$ I dobijas igre da igras dok god ti je uplacen pass.
Game pass je definitivno bolja opcija, za 10$ dobijes preko 100 igara da igras, uz ovo tu su ukljucene sve Xbox ekskluzive.
Tako da ako hoces da igras jeftino, Xbox one je bolji izbor. Ako ti pare nisu glavni faktor, onda PS4.
Gamepass je neverovatan izbor za nekoga ko je propustio cele 2 generacije.
Ako si u fazonu multiplejera, imas i jako dobar Xbox community ovde za online igranje. Mozes i sam da vidis, stalno se dogovara igranje PUBG-a, sa’ce i Pirati, pre Titanfall, Halo, Gears… uvek ima nesto da se igra, drustvo je dobro.
Ako te zanima da povremeno odigras neku novu AAA igru, PS4 ima razvijen community za prodaju i razmenu dok Xbox nazalost nema jer je mnogo manje popularan na nasim prostoruna, pa je jedini nacin da prodjes jeftinije nalazenje “partnera” za deljenje troskova na pola. Na PS4 te izadje dzabe, ako uspes prodas za istu cenu. Ukucaj na google Igre Razmena forum, idi na PSN sekciju, videces da izlazi na desetine novih oglasa svakog dana. Likvidnost domaceg PS4 trzista je glavna prednost PSN-a za jeftino igranje. Tu Xbox gubi na atraktivnosti kod gamera na tankom budzetu, cak i sa pass-om.
Stonse tice hardvera i softvera, sve ti je to u sustini veoma slicno. S revizija Xboxa je jako lepa, pogotvu beli.
Hvala na brzim odgovorima. Nisam tip koji igra 10 igara istovremeno. Što se tiče cijene igrica, nisam se dobro izrazio. Volim igru na disku, ali glupo je kad završim igru da stoji i skuplja prašinu, a xbox igra će teško naći svog kupca. Eksluzive, pa šta ja znam. To što bih ja igrao ima i na jednoj i na drugoj tako da ne bi bio problem. Taj multiplayer me zanima, a opet mislim da neću imati vremena za njega. Moraću obići koju igraonu da vidim ima li gdje xbox one s zato što sam nekako zagrizao za njega. Imam osjećaj da se dobije više nego na PS4slim. Eto ako ima još neko prijedlog za kežual gaming neka iznese svoje mišljenje. Inače, vidio sam da ovaj sajt ima shop, vrši li se dostava za BiH? LP
Xbox One S ili PS4 slim ti je ista stvar. razlika je u ekskluzivnim igrama i servisima koje jedni pruzaju a drugi ne. Tehnicki, isti djavo. Ima tu malo razlike gore dole u perofrmansama ali to je toliko nebitno i neprimetno da je strasno. Jedino sto se internet jedno vreme zapalio za frejmove i rezolucije. Ali generalno, tehnicki dobijas istu masinu sta god uzeo. Odluka je na tebi.
Svi ucutali kad je izao One X…
Ma to sa rezolucijama je čisti cirkus, kad vidim da pokušavaju da uguraju 4k na telefon dođe mi da se vratim na Nokiu 3310. Evo šta sam odlučio. Uzeću obe konzole Jednu ću uzeti sada, odlučiće ona dobra stara: Ljepota je u oku posmatrača. Pa ću dogodine uzeti i drugu da se izguštam i na njoj. Hoće i moj ortak da kupi jednu, pa se možda čak dogovorimo da uzmemo ps i xbox te da se mijenjamo na svaka 2,3 mjeseca. Hvala svima još jednom.
Ovo su sve dobri saveti.
Hteo bih samo da istaknem jos jednom, jer je bitno da momak razume –
Na duze staze verovatno najbolja varijanta je da kupujes i prodajes ps4 igre preko razmene. Kad se uzme u obzir koliko kostaju pune igre (posebno kod nas u radnjama), cene na razmeni su bagatelne.
Morao bi da se upoznas sa konceptima primary i guest naloga, aktivacijom i pravljenjem novih naloga za svaku igru koju kupis (u sustini se na razmeni trguje nalozima, koji nose igru u sebi), al vredi nauciti.
Ovo ipak podrazumeva skidanje igara. Tako se jednostavno danas radi. Izbor je veci, cimanje manje, verovatno su i cene bolje.