While we knew it was coming after Red Bull accidentally confirmed Destiny’s The Taken King, the energy drink company has hit go on its official site, revealing an exclusive Taken King quest. The “epic, new quest” is a “never-before-seen, multistage mission in The Taken King that will test the speed and strategic abilities of Destiny players in new ways.”
The quest will be exclusive to Red Bull via an access code under the tab of promotional cans that can be entered on the site and requires The Taken King to be able to play. Drinkers will also get a one time consumable Bonus XP buff that will increase XP gain by 50% for 30 minutes and each marked can of caffeine will include a code. The XP boost will be available from the 1st of July, while the quest will be launching with the Taken King on September the 15th.
Žestoka je reakcija na subreddit-u namenjenom samo za Destiny. Prvo su objavili ekspanziju za 40 dolara za sve nas koji već imamo igru i obe ekspanzije, kao i bundle za 80 dolara gde dobijate sve (originalnu igru + prva ekspanzija + druga ekspanzija + najnovija i navodno najveća ekspanzija + sadržaj samo za te ljude koji kupe ovaj bundle). Igra je koštala 60 dolara, obe ekspanzije po 20 dolara (ako niste imali season pass), tako da je računica sledeća:
100 $ + 40 $ za igrače koji igru igraju i podržavaju od početka.
80 $ za nove igrače za sve što mi imamo … i više!
Šta je to više, pitate se? Pa, u tom bundle-u od 80 $ dolara dobija se emote (različiti pokreti, po jedan za svaku od tri klase u igri), shader i emblem koji nikako drugačije ne može da se dobije (nije moglo barem, ali nakon ogromnog revolta od strane zajednice, izbaciće samo bundle koji će da sadrži emote, shader i emblem po ceni od 20$, što opet cenu same ekspanzije podiže na 60$).
Sada i ovo sa Red Bull-om, što je samo za Ameriku i Kanadu. Znači, za 40$ dobijate ekspanziju u kojoj prvo ne dobijate sav sadržaj celu godinu (jer je jedan deo eksluzivan celu godinu za Sony sisteme) plus nekoliko meseci za još jedan deo sadržaja (od Septembra do Januara, za ove debile koji se truju Red Bull-om, jer dobijaju quest).
Ko god da je ovo osmislio, svaka mu čast, bukvalno je s***** igru koja ionako nije bila nešto posebno. Taj desetogodišnji plan će ubrzo postati “spašavaj šta se spasiti može” paket od godinu ipo, dve. Mark my words.
Brate mili, koliko glup moraš da budeš da bi uradio ovako nešto? Ako MS opet bude imao Doritos i Mountain Dew promociju nakon ovoga, znaćemo da nešto nije u redu sa ljudima koji su zaduženi za marketing.
Nije bilo ovako, bili su samo neki gears skinovi i nagradne igre, a te gears skinove su posle delili šakom i kapom, na gears forumima su admini postavljali hiljade i hiljade kodova svaki dan, nema ko to nije dobio.
Mislio sam na Halo 4, gde su dobijali kodove za XP boost. Mislim da su dobijali i kodove za neke armore. Poenta je u tome da sad nije to na dobrom glasu. A i bre, koji će im to đavo?
Nisam znao to za Halo. Slažem se da im ne treba to uopšte, ali opet, parče armora i quest koji bi trebao da bude u plaćenom dlc-u ipak ne mogu da se porede.
Znam, moj post se više odnosio na to da je trenutno ovakav vid marketinga na lošem glasu. Nema veze da li je u pitanju DLC ili oklop. Biće interesantno videti koliko će ovaj storm trajati i da li će uticati na MS i njihovu saradnju sa Doritosom. Ovako i onako je takva praksa pure bull.
In game itemi jesu bull****, ali one nagradne igre su bile kul Nalazio sam kodove iz mountain dew-a i doritosa po netu što su delili ljudi i dobio par meseci lajva i nekoliko arcade igara
Sad za sad, kako stvari stoje, mnogi ljudi (uključujući i mene) neće uzeti ovu ekspanziju, jer je preskupa, ne daje mi sve i jednostavno sam se smorio od igre, sad za sad.