Taj rad. 
Evo prve recenzije vise nisam ni ocekivao, dakle ako je sedmica za mene je devetka 
IGN 7.0
pocetak recenzije mi se bas svidja
We haven’t seen many games like Darksiders in the past decade or so. It’s a third-person action game that isn’t afraid to grind your progress to a halt for an hour or more until you figure out how to beat a seemingly-impossible boss. It doesn’t seem to aspire to match the visual polish of this year’s biggest blockbusters, and its design philosophy completely disregards all the hand-holding and coddling that has become the norm outside of Dark Souls and its brethren. But the combat is satisfying – and, you know, maybe not every game needs to be a giant open world with a million things to collect and a never-ending supply of side quests. Darksiders III fits comfortably in that spot.
Al zato Eurogamer eurogamerise:
Nadam se barem da mlada spisateljica nije previse otisla u aspirativnu literarnu dekonstrukciju. Sto sam stariji sve manje imam strpljenja za takve izlete.
Navode ozbiljne mane. Zvuci ko igra koju vredi probati, al ne za punu cenu.
Steta, igrala mi se neka jednostavna metroidvania.
Uzimam ovo kad budem u prilici, ne razmisljam. Svidja mi se ovo sto su napisali u IGN recenziji tako da meni dovoljno. Muka mi je vise od ogromnog otvorenog sveta gde lovim veverice za dve strele vise u holsteru, treba mi nesto jednostavnije u zivotu. 
Neka pišu šta god žele. Ja sam odigrao sa velikim zadovoljstvom prva dva dela i ovaj ću sigurno odigrati, samo sam sada u totalnom nedostatku vremena, pa nema ni smisla da uzimam igru i da mi stoji za punu cenu.
Nađoh vremena i kupih na RI nosioc nalog (1800 RSD), posle 5-6h igranja moram da priznam, da svi recenzenti treba da se nose u piiipppp
Dakle niđe mozga sa pljuvanjem igre. Igra je više nego dobra.
E sad kad sam skinuo ovo sa srca, mogu da obrazložim zašto je ovo moje mišljenje i utisak.
Prvo igra i dalje ima onaj isti Darksiders šmek, kako grafički, tako i sa borbom, komboima, različitim oružijem. Ništa mi nije jasno šta su toliko pljuvali na ovaj aspekt igre. Prešao sam prva dva dela i igra je ostala totalno dosledna prethodnicima.
Igra ima logičkih delova, gde mora da se iskoristi različita moć (o da, Fury ima različite moći, vatra, vetar itd.), što dovodi do super kombinacija. Tako da je čak i ovo malo unapredjeno u odnosu na prethodne delove, gde je bilo igranke sa moćima, ali sa manje kombinatorike.
Polemika koja je krenula sa izlaskom igre da vuče na souls igre ima osnovu, ali je nenormalno preuveličana. Prvo, može da se vrati ceo sistem igre na klasičan, kao u prethodna dva dela, ali ja ovo nisam ni probao. Drugo, igranje u souls fazonu je samo poboljšalo iskustvo, jer se ipak više pazi da se ne pogine, jer onda mora da se prelazi deonica ponovo i da se vrate duše nazad. Najlepše u svemu ovome je činjenica da checkpoint- a gde se iskorišćavaju duše i radi se upgrade ima koliko vam duša želi, lepo su rasporedjeni i zaista nisu daleko jedan od drugog, taman dovoljno da malo podigne tenzija, ali ništa više od toga. Ako zaginete, možete da protrčite do duša mnogo lakše nego u souls igrama, ovde to nije samoubistvo. Dodatno, ako baš neko hoće, može da farmuje duše, ali za ovo nema potrebe, jer je ovo ipak metroidvania tip igre i ima dosta backtracking-a, jer neke stvari jednostavno ne možete da uradite na početku igre u nedostatku moći za iste. Pred svaki boss fight, bukvalno na 50-100m se nalazi jedan checkpoint, tako da se sve iskoriti i idemo u borbu rasterećeni i nema nikakvih gubitaka duša. Koliko se daleko išlo u kopiranje souls igra govori i činjenica da imate obnavljajuće izvore energije, koji se obnose sa svakim posećivanjem checkpoint-a, a takodje se respawn-uju i protivnici.
Imam dve manje zamerke igri:
- izbegavanje na R1 je dobilo malo više značaja, pa se neke borbe svedu na blagovremeno stiskanje R1 i ako ste dovoljno dobri da ugledate kako telefoniraju šta će uraditi, borbe postaju mnogo lagane.
- mapa igre mi deluje da je daleko manja od prethodnih delova. Da li je ovo prouzrokovano time što su lokacije ovoga puta isprepletane i sa otvaranjem novih putanje i prečica možete da se vratite do lokacije gde ste već bili, ili je samo moj lični utisak, a možda su me i razmazile velike open world igre, gde su nepregledne mape.
Kao neki zaključak bi naveo, da mi je treći deo daleko zanimljiviji od drugog dela. Nesrazmerno zanimljiviji, dinamičniji, grafički lepši, sve u svemu mnogo bolji. Na nivou sa prvim delom.
Ko se dvoumio i bio skeptičan, slobodno neka proba, neće se pokajati.
Pa i nije nesto los skor na metacritic-u 71 a user 7.4
S vremena na vreme se ti klinci tako udruze protiv neke igre i saspu drvlje i kamenje ko da su se dogovorili.
Primecujem da je obicno u pitanju neka srednjebudzetna igra. Ko da se ne usudjuju da tako napljuju petnaesti cookie-cutter Far Cry, pa istresu frustracije kad nije veliki developer posredi.
Slicna stvar se desila i sa Dying Lightom – jedna od najboljih zombi igara ikad, a mlade budale sve odreda ispisale mlake recenzije, potpuno promasujuci koliko je igra genijalna. Tek danas kad je word-of-mouth spasio igru i napravio od nje kultni hit su promenili stav i kao, ah da, ipak je to bila dobra igra.
U medjuvremenu ja na ovom forumu hvalospeve pisao da spasem fantasticnu igru od brzog zaborava. Ponekad ih bas dozivljavam ko razmazene milenijale.
Slazem se sa svime sto je zorule napisao, meni je igra bila 10x zanimljivija nego(sad kad krene hate) mrtvi rdr2!!! Kome su se svideli prva dva i ovaj ce, licno sam odabrao da igram na klasican nacin a ne na souls i ako sam fan svih souls alike igara, jednostavno sam hteo darksiders smek a to sam i dobio. Sa recenzijama mozete u glavnom da obrisete prkno i to ne bas kvalitetno, vise verujem utiscima ljudi sa ovog foruma nego celom internetu kombinovano… Toliko. *drops mic
Moras da uzmes u obzir da je igrano dobrano nerfovana i klasican sistem je ubacen naknadno. Tako da to pljuvanje je itekako imalo smisla kad je igra izasla. Ni ja se ne slazem ali imali su osnove.
Iskreno, igra uopšte nije teška dok je u souls modu, a igram je na normal težini. Trenutno sam na 4-tom boss-u i LVL 28. Verovatno je više bila stvar principa ili nostalgije za starim sistemom igranja, pa se zbog toga digla buka. Posle kažu developeri neće da eksperimentišu i probaju nešto novo. Meni je lično ovo bila lepa i voema prijatna novina.
Kada završim sa prelaskom u souls fazonu, probaću da se prebacim na klasik, pa da vidimo kolika je razlika. Nešto mi se javlja, da će klasični mod manje da mi se svidi 
Odigrao sam u souls fazonu nisam ni znao da može drugačije😀. Igra je odlična
Meni je to bas bilo cool.
Završih igru i moram priznati da je odlična.
Odigrao sam je sa zadovoljstvom u souls fazonu i nije me smorila kao drugi deo, već naprotiv, bila je jedno 3 koplja ispred po svim aspektima.
Uh kada će sad 4-ti deo i zvaršetak priče. Ovde je načet kraj i sada grickamo nokte čekajući rasplet kao u Avenger-sima