Da li flesovana konzola gubi garanciju? Konzola je pocela da se pregrejava

Nedavno sam kupio Xbox 360 preko interneta
Rec je o “refurbished” konzoli. dobio sam garanciju od 3 meseca na nju.
E sada, kada mi je stigla konzola, odneo sam je u virtual shop u beogradu da je flesuju
Medjutim 2 dana nakon toga, konzola je krenula da se gasi posle nekih 10ak minuta nakon paljenja jer se navodno pregrejavala (2 crvene lampice su mi se palile)
Zanima me da li sam time sto sam flesovao konzolu izgubio garanciju nad konzolom ili je mogu poslati nazad na popravku?
Ili u koliko je neko imao slican problem sto se tice pregrejavanja, ili zna kako se to resava, moze li nekako da mi pomogne?
Hvala u napred :slight_smile:

Pitanje je sta su joj jos radili jer refurb konzole iz iskustva i dan danas rade bez problema

Sent from my HTC One X using Tapatalk

Pa pre flesovanja je radila okej, pa mi je proslo kroz glavu da su ono tamo u servisu nesto ili otkacili ili zeznuli…
Dok konzola radi topao vazduh dopire samo iz jednog od 2 ventulatora, drugi je hladan, i cinimi se da ne duva nista
ne znam da li je to tako uobicajeno ili je to potencialni problem kkoji izaziva pregrejavanje

Pa pre flesovanja je radila okej, pa mi je proslo kroz glavu da su ono tamo u servisu nesto ili otkacili ili zeznuli…
Dok konzola radi topao vazduh dopire samo iz jednog od 2 ventulatora, drugi je hladan, i cinimi se da ne duva nista
ne znam da li je to tako uobicajeno ili je to potencialni problem kkoji izaziva pregrejavanje

Onda ili gpu ili cpu ne lezi lepo pa se pregreva, nije iskljuceno da su lose postavili dvd i da kablic naleze vise na cosku gpu kulera i samim tim ga krivi i zato se i ne hladi lepo, to ti je problem “shopova”, imas nas ovde koji to radimo pedantno i kako treba…

Da, definitnivno ne radi jedan ventulator, gurno sam sada na da proverim gumenu trakicu neku da vidim da li ce da “tandrce”
Jedan reaguje, drugi nista.
Je l’ to znaci da je jedan ventilator pregoreo ili mozda nije dobro nakacen?
I koliko kosta servisiranje toga? i s obzirom da sam dobio garanciju kada sam flesovao na to sto sam je flesovao, mislis da bi mozda odradili to za dzabe u slucaju da je njihova greska ili…?
Ako ne , da saljemem vama, kako me ne bi ponovo nesto iznenadilo

Da, definitnivno ne radi jedan ventulator, gurno sam sada na da proverim gumenu trakicu neku da vidim da li ce da “tandrce”
Jedan reaguje, drugi nista.
Je l’ to znaci da je jedan ventilator pregoreo ili mozda nije dobro nakacen?
I koliko kosta servisiranje toga? i s obzirom da sam dobio garanciju kada sam flesovao na to sto sam je flesovao, mislis da bi mozda odradili to za dzabe u slucaju da je njihova greska ili…?
Ako ne , da saljemem vama, kako me ne bi ponovo nesto iznenadilo

Nosi njima imas garanciju, zali se buni se, to je izgleda neki xenon cim jedan ne radi, kod novijih rade oba uvek

Nosim od ponedeljka, hvala ti puno na informaciji :slight_smile:

Da li je moguce da se ovo desava, obavezno da rade oba jer ce se brzo pregrejati konzola.
Za pocetak nosi njim ako je u garanciji da srede, ocigledno da nije uredu.

Pa moracu da nosim da proverm sa njim
na garanciji pise samo da je pod garancijom to sto je flesovana… ali gledacu da izvucem neku besplatnu popravku s obzirom da je kvar nastao odmah nakon sto je konzola pokupljena iz sopa, pre toga je sasvim normalno radila

Recice ti da to nije do njih, i naplatiti jer ne daju oni garanciju kupio si je preko neta. Javi sta su ti rekli, ako trebaju ventilatori samo reci koja konzola je u pitanju, MFR date i 12V XX A , xx vrednost gde guras dzek od napajanja u konzolu?

pa verujem da ce reci tako nesto, ali potrudicu se da izvucem najbolje, ako ne bude nista od toga, javljam vam se sa svim potrebnim podatcima

ne znam zasto si uopste isao u taj virtual shop kad ovde imas pouzdanije i bolje clanove koji to rade vec godinama i koji ne gledaju ovo sve kao biznis sa strane nego rade ovo iz zadovoljstva…

ma isao sam zato sto sam glup, manjak iskustva, al sta da ti kazem, na greskama se uci…

uci se ali se gube zivci i vreme :wink: