Crysis 3 Konfa

Pozdrav!
Sjecate li se kako je bilo ljudi na ovom forumu koji su govorili kako su procesori od 4 jezgre previse a da je i7 totalno bezazlen to se najvise spominjalo u temi za svima na drag Far Cry 3,e pa crysis 3 je ovdje da potvrdi sve moje navode iz priajsnjih postova.Dakle danas je obavljena potrebna konfa za pokretanje ovoga cuda od igre.Pa mi vi recite dali se isplati dati toliki novac na nadogradnju PC-a evo konfe

Minimum System Operating Requirements for PC

• Windows Vista, Windows 7 or Windows 8
• DirectX 11 graphics card with 1Gb Video RAM
• Dual core CPU
• 2GB Memory (3GB on Vista)
• Example 1 (Nvidia/Intel):
• Nvidia GTS 450
• Intel Core2 Duo 2.4 Ghz (E6600)
• Example 2 (AMD):
• AMD Radeon HD5770
• AMD Athlon64 X2 2.7 Ghz (5200+)

Recommended System Operating Requirements for PC

• DirectX 11 graphics card with 1GB Video RAM
• Quad core CPU
• 4GB Memory
• Nvidia GTX 560
• Intel Core i3-530
• Example 2 (AMD):
• AMD Radeon HD5870
• AMD Phenom II X2 565

Hi-Performance PC Specifications

• Latest DirectX 11 graphics card
• Latest quad core CPU
• 8GB Memory
• NVidia GTX 680
• Intel Core i7-2600k
• Example 2 (AMD):
• AMD Radeon HD7970
• AMD Bulldozer FX4150
COVJECE:D

Lies! Rade ga u crytek engine 3, za 2ku su isto govorili da ce trebati jaka konfa a pokrenula ju je moja pentium 4 hyperthreading, gforce 9500gt, 2gb ram ddr2 kanta bez problema na 1680x1050 na mediumu, kako ce ga uraditi za konzole ako je ovoliko zahtevna. Ovo sluzi za hajpovanje

werta@

Recommended konfiguraciju ima svaki gamer koji voli da se igra. Tako da nije problem. A sto se tice high end masine to niko i ne treba da gleda. Ne moras ti da nabudzis detalje do plafona. Ionako se to i ne vidi u igri. A svaka opcija koja se povecava smanjuje fps. A i ako ih sve smanjis ne vidi se velika razlika, ali igra mnogo bolje ide. Veci je fps. Valjda igras igru a ne detalje.

To sto oni pisu je vise reklama za nove racunare. Moraju nekako da prodaju sve te nove graficke. Ja znam da meni sa i 5 2500k ( 4,2 ghz), 8 gb ram i gtx 460 neca raditi u full-u, ali mi to i ne treba. Bitno je da mogu da igram u dovoljnom broju frejmova i ja srecan.

I ti ces moci, osim ako nemas neki prastari komp. Mada tu je box i opet je ok. Ne znam zasto se cimas oko toga.

I od kad je amd FX4150 parnjak za i7 2600, kad je on entry level proc.

To da je i7 bezveze je rekao onaj jedan lik koji se cisto ubacio na onu jednu temu zato sto mu je bilo dosadno i cuo je to negde pa ajde da kaze nesto.
Da je quad core nepotreban, to vec niko i nikad nije rekao.
A ovo tvoje zadnje da li vredi, pa gaming je skup hobi, uvek neko ima nesto bolje sem ako ne kupujes stalno najbolje, tako da ne znam sta hoces da kazes? Da li vredi? Naravno da vredi imati najskuplju konfiguraciju ukoliko imas za nju i ukoliko hoces da uzivas. Da li imas novac? To vec svako neka pita sebe, u ostalom, skupa je samo najbolja konfiguracija, pc nije toliko skup ukoliko ne probiras bas toliko da ti igra ne padne ispod 120 frejma na ultra. :slight_smile:

Pa brate koji da stave kad nema amd konkurenciju za i7 2600k pa onda moraju neki amd staviti i oni napisali fx-4150.Intelovi i7 nemaju konkurencije ovi amd fx su ******.

To govori koliko je ozbiljno napisano. Trebali su makar high end amd a ne najslabiji. I kako je to najjaca preporucena konfiguracija?

Nzm ko zna da li je ovo tacno i meni je nelogicno al ajde da su bar stavili fx-6100 ili fx-8150 ali sta je tu je.Ma i oni znaju da nema amd konkurenciju za i7 2600k pa su stavili bilo koji amd cisto da ne bude da za high performance moze samo intel :slight_smile:

procesor i ne igra toliko bitnu ulogu kada se digne sve na max i podesi rezulucija 1920x1080 ili veca, bitna je graficka. nebitno dal imas core i5 ili core i7 FPS ce biti isti.

upravo ,svi se hvataju za taj procesor a veze nemaju ni zasta sluzi.Za igre je dovoljan x4 procesor ,kakav god da je i nema potrebe za jacim sem ako ne radite nesto zahtevnije pa uzimati nesto jace…

To da. Zato nisam ni hteo da uzimam i7, nego sam i5. Koliko sam video, svaki iole pristojan procesor ce da pokrece igre bez problema. Bolje je raziku u parama dati za graficku.

Totalni bullshit, kao što je neko napisao ovo je samo marketing da bi se prodavale komponente, neki solidan quad-core i 660Ti će moći da pokrenu igru na max u full HD-u, samo bez paljenja AA i ostalih čuda koji ne služe ničemu osim da znaš da si sve odvrnuo na najjače.

Dok ovo izadje moj komp ce biti zastarela kanta. Ako je verovati njima. Nadam se da je marketing kao sto kazu. Ja imam i5 2500k, AMD 7770, 16gb rama, ssd hdd. Mislim da nece bas moci na najjace detalje.

Samo promeniš grafičku na neku jaču i eto ti na najjače.

Dobra fora!

Nije nikakva fora, 7770 nije dovoljno jaka karta da izvuče sve na max.

Potpuno realno, sta ste ocekivali? Naravno da ce za high performance biti potrebna poslednja graficka karta i procesor. Crysis je uvek gurao standarde. Bolje i to, nego kada je izasao prvi Crysis, nije ni postojala konfiguracija za najekstremnija podesavanja.

A po onome sto smo videli u gameplay trejleru, itekako vredi…

AMD high performance kombinacija graficka + procesor je tacno 300e. Tj, ako imate iole pristojnu graficku i procesor sada, doplata od oko 150e. Za najlepsu igru na ultra podesavanjima, to jeste smesno.

Najbolje resenje ti je ako ti ploca podrzava crossfire da kupis jos jednu 7770.Pod uslovom da imas dobro napajanje.Onda ce raditi na max sve sigurno

Crysis menja standarde u grafickom prikazu, ali ne i u zahtevnosti. Kec jeste, lose je bio optimizovan i tesko ko je mogao da gura ultra, ali dvojka je FANTASTICNO, GOTOVO DA NE POVERUJES DOBRO optimizovana, evo sad pikam 2ku na boxu i stvarno je boli glava u poredjenju sa drugim xbox igrama (pogotovo onima sa frostbyte2 koje izgledaju mnogo losije a furaju max 30fps). Stoga posto 3ku rade u istom engineu, smatram da ce ga takodje opet dobro optimizovati. Cry Engine 3 je buducnost, steta sto EA insistira na frostbyteu.

Pa tu je i pitanje kompromisa jer hoce da bude optimizovana i za konzole…

U svakom slucaju i dvojka zahteva slicnu konfiguraciju ako hoces sve na max, AA i tome slicno, zasto bi trojka bila MANJE zahtevna…

Nece biti manje, ali ne bi trebalo da bude mnogo vise, to je ono sto hocu da kazem. Trebalo bi da starije konfe mogu da je pokrenu a jaki kompjuteri da ciljaju ka maxu