Crvena linija misstype

Nakon sto sam apdejtovao telefon sa 4.0 na 4.1 verziju androida, nikako ne mogu da otklonim crvenu liniju koja mi javlja da mi je srpska rec pogresno iskucana (valjda zato sto uparuje sa nekim engleskim recnikom) iako sam pogasio sve moguce sugestije. Jel imao jos neko ovaj problem?

Daj screen od language & input screena u settingsu. Ne znam jel cm based rom ali ista stvar i na Šljlamsung romovima. Ako ti je tamo (pre nego što uđeš uopšte u ekran sa jezicima) čekiran spell checker da se on odnosi na sve jezike

Evo ovako iz dve slike. U pitanju je oficijelni Alcatelov android, nikakav CM ili slicno.

A kad odeš na settings od android keyboard nema ništa za spell check i predictive text?

Ima ovako.
Auto correction je na off.

Iskljuci ovo sto pise kod Auto correction
Spacebar and punctuation automatically correct mistyped words…
Sa time sam ja imao problem na blade 3… Dok nisam skontao :smiley:

Pa kad udjem u tu opciju, vec mi je odabrano off.
EDIT: Inace, primetio sam da on ne uparuje ni sa engleskim recima.

Ne znam stvarno nisam pametan, čudno mi da nema spell check nigde. To je ono što tebi treba, ovo autocorrect je korigovanje reči itd.
Kod mojih na ovom novijem alcatelu iz telenora (valjda one touch p5) ima. Ali on je na 4.4.4 jbg
Da probaš možda neku drugu tastaturu?
Swiftkey,Ai keyboard ili nešto treće?
Ja konkretno na s3 koristim tastaturu od xperie z3 i ona ima svoja podešavanja, spell check, autocorrect na našem itd.

Probao sam da instaliram neku drugu, i opet se javljaju crvene linije. Jedini nacin je da se nakon selektovanja nove tastature disable-uje android keyboard. Onda sve radi, al mi te tastature nesto mnogo ruzne sve.

E jbg evo kako je kod mojih na njihovom one touch pop d5

a kod mene na CM based romu

Što ne bi probao neki custom rom?

hahaaha ma to je ono klasika. Glavni problem sa androidom, ~10 proizvodjaca i od svakog ~100 modela a za svaki drugaciji sistem.
Ali dobro, važno da si sredio :slight_smile:

Kadar nevera. Resen problem, moze lock.