Cronos: The New Dawn - Recenzija

Meni je igra odlična posle nekih 4 sata igranja. Nemam pojma doduše i dalje šta se dešava ali se nadam nekom raspletu naravno. U početku je baš bila brutalna igra što se tiče težine, ali veoma brzo upgrejdima i novim oružjima igra je prešla u neki “normal” mode težine.

Čak bih i rekao da nije bila toliko teška nego su resursi čini se jako ograničeni. Npr. imaš dva neprijatelja ispred sebe i svaki zahteva po 3 headshota da ga elimnišeš. Dakle treba ti 6 metkova, igra će ti shodno tome dati 6 metkova. Nije baš toliko ekstremno, ali nekada se čini tako. Tačno kao da su isplanirali gde na kom mestu ti treba koliko resursa i nema mesta za neke prevelike greške. :slight_smile:

Ali igra je baš baš dobra i uzima brdo inspiracija od mnogih igara. Nema ništa revolucionarno, ali ono što ima je odrađeno kao bombona. Da ne pričam grafika i atmosfera, muzika, ambijent. Top.

1 Like

Inače, nisam nigde napomenuo ali meci prave penetration damage.

Ako nanižeš neprijatelje da te prate i jedan iza drugog su, možeš da ih ubiješ sa 3 hica. Uradio sam to mislim dva puta

1 Like

kakav je to posao ako na njemu ne mozes da pises XBR utiske

Tezak, gde moras da dadiljas preko 20 odraslih ljudi, sektor koji ukljucuje par pod sektora itd… Sve u svemu posao koji isisa energiju jer dnevno dobijem po 8346924823 pitanja i da li imas minut :sweat_smile:

Nego aj sad da napisem kojim utisak. Stvari kod kojih imam podeljeno misljenje su sama prica, duzina igre, tezina i malo oko gameplay-a.

Sto se tice price dobra je, vuce te da saznas sta se desava i zasto je doslo do svega ovoga kroz sta prolazis. Ovo je jedna od retkih gde sam svaki list papira i/ili voice memo pokupio i preslusao koji sam uspeo da pronadjem. Retko kad ovo radim ali ovde me je bas zanimalo sve da bi na kraju pa moze se resi ostao bez objasnjenja. I zasto ovde imam podeljeno misljenje je zbog toga da koji god kraj da odaberete (da ima ih vise, jedan je cak zakljucan i iza NG+ :unamused_face:) ostajete bez objasnjenja odredjenih prema mom misljenju vaznih stvari i samo tako dobijete The End. Tako da smatram da nije bas lepo napisano, da nisu lepo objasnili ono sto treba, a imali su prostora i vremena da to komotno urade jer igra traje oko 12 sati.

Sad dolazimo do tog dela oko duzine igre, licno mislim da je barem 3 sata duza nego sto je trebala, barem ovakva kakva je izasla. Dosta nepotrebnih cutscene-a koje jedu vreme, dosta razvlacenja do destinacije, pogotovo deo kad se dodje u posed gravity cizama i put do bolnice. Taj ceo je toliko nepotrebno dugacak, nista vitalno se ne dogadja da bi mogao da se opravda, a traje oko sat vreme i duze zavisno od toga da li ginete ili ne. Mislim da bi bilo sasvim ok da igra traje oko 8-9 sati bez ovog nepotrebnog rastezanja. Ovaj deo put do bolnice mi je bas ostao u pamcenju jer sam poceo sa igrom tog dela, bilo je kasno uvece i bas sam bio u fazonu to ce brzo da bude, daj da se dovucem do bolnice i polako da gasim igru da nastavim onda sutra. To se toliko razvuklo da sam mislio da nikad necu stici, a tokom tog puta nista vazno se nije desilo, nista vazno nisam pronasao i bilo je oko dve malo jace borbe. Sve ostalo je bilo ides ides pa jedan, dva protivnika i tako u krug.

Ovo me taman uvodi u deo oko tezine. Igra jeste teza nego sto sam ocekivao, ali i to je nekako cudno. Vise je nekako teska zbog skupa part cudnih stvari, jedna od stvari je ta sto vam se resursi koji vam trebaju daju na onu malu kasicicu za espreso nego sto je igra teska teska. Takodje nekako je bas da se tako izrazim ne toliko dobro rasporedjeno sve. Upravo zbog ovog gore recenog, gde neke deonice traju predugo i nemaju bukvalno nikakve akcije, a onda odmah za njima cete upasti u borbu koja ce da vas iskida. Koliko god se trudili da budete oprezni, da obracate paznju na sve, da budete u alert modu paznja ce vam opasti, a onda upadate u borbu pogubljeni. Velikoj tezi takodje doprinosi to sto neka neka light varijanta Dodge/Parry opcije, za ovim cete plakati kod poslednjeg boss-a. Prosto nije moguce izbeci ni jedan napad koliko god se trudili da pobegnete. Ako imate srece dobicete jedan udarac (koji inace skida oko 1/3 healtha) ako niste te srece mrtvi ste.

Taman dolazimo do Gameplay dela. Ovde nemam preterano puno zamerki glavna je ta kao sto rekoh gore light Dodge/Parry opcije. Mislim da bi veoma doprineo tempu igranja, mogao bi da se zanemari taj problem minimalnog broja resursa jer bi Melee mogao da udje kao neka opcija. Ponovo kazem kad dodjete do poslednjeg boss-a videcete da vam ova opcija treba, a nemate je.

Preporuka da je odigrate, nije idealna igra i ima svojih bubica ali imaju je i Medium. Nadam se nekom DLC-u za dalje pojasnjenje price i povratku u svet “Nove Zore”.

3 Likes

Završio. Mene je igra oduševila.

Nije savršena ali vrhunski vrhunski sci-fi survival horor. Top priča, grafika, muzika i stare dobre poznate survival horor mehanike. Prezadovoljan. Čak nije ni teška previše, ne razumem taj narativ. Moja igra godine za sad lično, jer je skroz po mojoj meri.

Kontam ovo bi svaki fan survival horora morao odigrati kad tad. Nadam se da će Blober da nastavi da se drži ovog žanra. Dobri su.

5 Likes

Evo i ja krenuo sa igrom. Nisam mogao da odolim kupovini za oko 4700 dinara na čileanskom store-u. Ne znam o kakvom teškom početku ste pričali, ali ja sam poprilicno lagano presao taj uvodni deo i upravo stigao u Pharmacy. Ni jednom me nisu gricnuli pa sada punim stash healing item-ima.

Ti zaboravljas da sam ja u načelu survivor igrač, da ovakve igre igram skoro 30 godina (RE 2, 1998) i da mi strahovito leže. Ja i kada mi igra ne ide ja to napišem. Pre svega sam iskren.

1 Like

Uh, kida igra, po mom ukusu kao sto sam predvidjao. Atmosfera, prica, gameplay,za sada gruva samo tako.

Šta znam, meni onako, gameplay mi je najlošiji deo igre…

Sloboda Čačak

3 Likes

Zavrsih igru. Prva polovina je bila vrlo dobra, zatim se ponavljaju i kvalitet pada. Najvise mi zasmetalo jedno isto okruzenje. Akcioni segment je solidan…atmosfera, frka sa resursima i municijon je prisutna drzeci taj survival vibe. Crafting managment takođe dobar. Mehanika charging shota mi i nije bila potrebna ali vidi se da je to bila jasna volja devova. Overall- Dead Space Remake i Silent Hill 2 Remake su mi znacajno bolje igre, jer da nisam hard core fan zanra sumnjam da bi odigrao do kraja. Od mene 7.

1 Like