Procesljao sam koliko sam mogao Pitanja i Odgovore (v1 , v2) ,ali nigde nisam nasao ovo . Danas ja ukljucio xbox i vidim kako se onaj krug okrece a sve crno/belo , ja kao ajde tek sam ga ukljucio ,ono i dalje. Probao sam da cupam kablove iz njega , iz tv-a , nista , da li neko zna o cemu se radi ? :[
EDIT: I zaboravio sam da kazem , kad vratim na pal50 ima boja , a na pal 60 nema
Kabel : Dobio sam ga uz xbox (Jasper,Elite) , nzm gde mi je HDMI tako da sad ne mogu da probam na led , al` cu da ga nadjem sad vajda
Tv : Neki stariji od biblie , samsung “debeli”
nije otislo nista na tv a ni na xbox-u, nego taj stari tv nema taj spektar boja koji je potreban za signal iz xbox-a, ja bas imam jedan takav tv povezivao sam brdo konzola na njega uvek je crno-bela slika, dok recimo vezem na VGA, HDMI bilo kako drugacije uvek radi sve u boji tako da iskuliraj tv je u pitanju konzola ti je ziva
pa rekao si da kada je na PAL-50 radi normalno a kada je na PAL-50 onda ne, to je zato sto taj tv izgleda ne podrzava pal-60 rezim rada pa zato i ne vidi boje lepo tj nema osvezenje od 60hz koje je potrebno jer 99% starijih tv-a je 50hz, inace ako imas drugi tv novije generacije lcd ili led povezi lepo tu mora da radi
Ovo se secam da se meni desavalo sa cipovanom ps2. Ima neka fora tu, sa starijim tv-ovima, bas se secam da sam tad citao. Valjda vecina ranijih PAL televizora, a oni su za evropsko trziste, ima 50hz, dok NTSC televizori daju 60hz, i onda je zato tad bila cela ta fora oko NTSC i PAL verzija igara. Normalno, cipovana konzola koja cita obe. E sad, i noviji PAL ti debeli ili CRT televizori daju normalan signal i lepo rade sve igre, ali takvi stariji ce ti uvek dati crno-belu sliku. Znaci, to mi se cak i sa PS2 desavalo, da igru koju sam skinuo za NTSC radila je crno belo, onda skinuo pal i sve ok. A na novijem CRT mi je pa sve radilo ok. Znaci to je sve ps2 ali ista je fora sa signalima tako da ti je i sa box-om verovatno to.
Pa da, ali ja kazem za ps2 je bila fora da salje signal razlicito jer je namenjen starijim televizorima kad su pal svi bili 50 a ntsc 60. Kod box-a ne verujem da su to isto napravili jer sad mislim da nema razlike u tome, sem ako ti sam ne vratis na 50.