Crni ekran nakon pokretanja igre

Često mi se dešava da kada pokrenem igru sa internog ili externog HDD-a iz Rogera istu moram pokrenuti uz pomoć bilo kojeg BD-a koji je ubačen u konzolu. Da li je to normalno ili ja nešto pogrešno radim. Da pojasnim - igru pokrenem iz MM-a i ekran bude potpuno crn nakon čega konzolu moram ugasiti tako što ću duže držati prekidač za paljenje. Nakon toga ubacim BD i igru pokrenem u MM-u pa u sistemu gdje je pokrećem sa slike BD-a
Izvinjavam se svima na forumu jer sam podosadan ali prelaz sa jedne konzole na drugu je ponaporan…

normalno, za ajde recimo 70% igara moras da imas BD igru ubacenu u drive da bi uopste pokrenuo iz MM-a kako treba, u protivnom crn ekran…

jos trebas da jedes pasulj za PS3 heheheh :stuck_out_tongue:

A i za te igre imas 3.55 fix ili neki drugi fix pa radi i bez BD, naravno ne smes da radis update. Eboot fix se zove a ima alata moEs da ih potpises da radi kao PSN eboot.bin… Ima mnogo resenja.

Sent from iPhone 5

Covek tek presao na ps3 a ti ga ubi u pojam sad hehehe, bolje neka drzi disk unutra…

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Mora da se zna da ima resenja, nije lako a ni tesko sve se moze

Sent from iPhone 5

i pasulja i leće i kiselog kupusa…

Mislim da je puno bolje raditi sa BD u drajvu :angel
Geenralno - koliko držanje tog BD-a u drajvu može “naštetiti” la**** na neki relativan vremenski period trajanja i korištenja konzole?!?

manje nego kada non stop igras sa BD diska, samo za autentifikaciju se koristi BD disk posle toga prestane, tako da bi trebao da potraje poprilicno.

Hvala svima - i dalje tvrdim i svima govorim da nema boljeg foruma na “dunjaluku”!!!
može lock