Crimson Desert - Release Date Reveal Trailer

Sve zvuci top, videcu samo vreme je najveci problem :frowning:

Hmmm čudno, nisam to primetio jer ne koristim luk i strele baš toliko za sada…

Ja sam zamislio da oslobodim inventory slot i ne nosim obične strele misleći da taj skill regeneriše količinu strela konstantno, al neće da može :rofl:
I ja ih do sad koristio samo da roknem ptice pa ih tako istražujem, al kako sam se dobrano udaljio od hernanda moram da koristim sve moguće

1 Like

Još jedan actually wtf momenat, uradio 2 ekspanzije kampa, jedna voćnjak, zabodeš seme i posle ne znam kolko in game dana poraste u drvo da možeš da obereš, druga ekspanzija ranč, kupiš domaće živuljke, ili ukradeš divlje pa možeš da ih toviš i kolješ :rofl:
Uradio sam dosta researcha i neku misiju koja bi trebala da mi otključa hot air baloon, i dobio sam ga u inventory al kad god pokušam da ga summonujem javlja mount summon fail, verovatno negde grešim.
Koliko vidim po netu baloon je bugged, nije još sredjeno.
Sad već radim research koji bi trebao da mi da mecha sa jetpackom, 500 silvera, ludilo

2 Likes

Wtf :grinning_face:

1 Like

Pada malopre poslednji Boss i dodjoh do kraja… glavne price. Sporedne misije su pocele malo da mi budu dosadne kad sam dosao do dela prelaska u pustinju i od tog momenta sam fokurirao samo glavnu pricu i misije.

Utisci su da u igri ima svega i svacega, od nekih veoma dobrih stvari do nekih veoma losih. Sa graficke strane nije idelna ali je lepa. Pogotovo kad se ode u severnije delove mape gde ima brzo razlicitih vrsta vegetacije koje prelepo izgledaju.

Od stvari koje su mi smetale su platformisanje, nekako je bas tromo i vrlo lako se pada i cooldown za zmaja, najvise zbog misije u kojoj je potreban kako bi se nastavilo dalje. Takodje hrpa mehanika od kojih pola nisam ni koristio i onda kad se dodje do dela gde treba da se iskoristi vrtim se 15 minuta, pa skocim na net da vidim sta igra hoce od mene da uradim :sweat_smile:.

Sve u svemu preporuka da se proba, da se pregura na silu tih nekih prvih 6 sati koji mogu da stvore odbojnost i onda napravi realna slika da li vam je ok ili ne.

3 Likes

Ja mislim da sam na oko 100 sati na svom steamu, plus ~30tak sigurno na ruskom steam nalogu. I većinom sam i dalje u hernandu.
Kamp sistem je ludilo koliko je dubok, zapravo sve one silne namirnice mogu da se doniraju iz camp funds. Kad se npr doniraju pare iz camp funds u crkvu raste reward multiplier za sve kamp misije i onda to treba sve skalirati. Za misije koje donose coinse treba camp hrana, za misije koje donose hranu treba coinsa itd, mora da se napravi dobra matematika da bi misije za resurse kontinuirano radile.
Sistem sa vešticama, i abyss coreovima je isto ludilo. Zapravo sav armor i oružje je manje više isto sem izgleda, i coreovi ga čine onim što jeste.
I dalje mi nije uopšte dosadno, razbih se od side questova, mislim da sam tek chapter 7.
Balon na pcju i dalje ne radi. Ali sam imao side misiju gde mi daju njihov da provozam, poprilično meh iskustvo jer ima samo vertikalu.
Sad sam išao kroz fow do checkpointa i rekoh ajd da počistim stronghold, boss, završim lagano, idem dalje opet boss, izrokam ga do pola healtha i on ode, stignem na checkpoint i opet tvrđava sa bossom :rofl:
Od 78 bossova mislim da sam 30tak počistio, a većina ih je bila upravo iz side questova ili tako iz eksploracije.

Od stvari koje mi smetaju je definitivno indirektno osvetljenje. Zna da bude baš teško sranje kad je noć a krene kiša.
I sistem sa trgovanjem i cartovima. Kontao sam da trade goods koje pokupim mogu da prodam ali ne, javi uvek da nisu u dobrom stanju.
Malo mi je debilno da moram da kupim na jednom mestu i sam da vozim cart do drugog grada pa prodam. A imam pun mini grad likova koji bleje samo.

Edit: ispade može i u svemir, i na to su mislili :joy:

6 Likes

Custom diff?? Ugasili igru.

2 Likes

Ja na 115 sati i tek sam sad počeo da radim malo abyss deo mape.
Malo me smorili zemljani, napucao sam crit rate na max 15, attack speed za sad na solidnih 10, sa itemima koje imam više nije moguće.
Sad jurim elemente da bi malo proširio attack patterne.
I sad ono nema sredine, ili prolazim kroz talase regularnih neprijatelja ili imam neke ultra max pro bosseve koje ne znam ni kako igra ono oslovljava, mighty creature ili nešto sl.
Znači ono nije boss boss, nego čim mu se približiš igra te upozori da se dobro pripremiš pre nego što se oprobaš. Tanak sam sa palmer pillovima pa mi je trebalo jedno 20 smrti ali i on pade, dobiih neko ludilo full armor set

2 Likes

Za mene je igra Hernand Desert. Jedva da sam izlazio iz početne zone. :joy:

Ali kako je loš po default-u lock on…tek u borbi sa Ludvigom je bilo baš primetno. Nije klasična da te fiksira licem u lice nego mozes da vrtiš. Čudno, ali našao neki setings koji to pegla. Pa da vidimo kako će da se ponaša. :joy:

1 Like

Pa i ja sam nekako i dalje vezan za Hernand iako me priča odvela dalje, ne pomaže što svaki novi grad te izbombraduje sa milion side questova za čini se svakog mogućeg npc vendora, i po bruku bountyja. Ipak hernand nekako znam svako ćoše, i banku i zatvor, i svakog mogućeg vendora, kamp, vešticu.
Mislim bio sam i po crimson desert, i delesyia al nešto se nisam zadržao preterano.

Lock on jeste katastrofa, ja ga ignorišem iskreno, kao navodno su i to ispeglali sa poslednjim patchem od sinoć, ali čini mi se da su naveli da namerno i dalje ne možeš pojedine bossove da lockonuješ.
Moja pretpostavka zbog onog debilnog explosive arrow builda. Ipak bossovi imaju neku draž posebnu, da nije toga kontam da bi bila još jedna ubisoft igra.

Inače puzzleovi ili kako se vode abyss challenges su ludilo.
Lagano mi je trebalo jedno 3 4 sata da pokupim lightning, ice i fire. Ventilator vertikalno, horizontalno, mnogo dobre platformerske deonice, baci te u nebesa pa u padu moraš focused shot 3 mete da rokneš, zamrznuti delovi koje moraš da uvučeš sa axiom force u lava room da ih otopiš i umetneš na svoje mesto napolju pre nego se ponovo smrznu itd itd itd.

1 Like

2 Likes

Ne samo to, ne znam jel čitaš changelog, malo je teško ispratiti.
Znači bukvalno imam osećaj da ljudi bleje po redditu i nexusmods i ispunjavaju želje publike. Fast travel može i sa mounta, dok si u letu i u vodi. Može da se ubrza fast forward za dijaloge, i najjače onaj leteći sonic boom što je bio bug su ubacili ko novi ability, može da leti horizontalno a troši spirit.
Odma sam isprobao sa planina u pailune-u počistio maglu sa mape i obišao pećine :rofl:

1 Like

Da da, sve sam ispratio. Bukvalno kao da mi čitaju misli, na skoro sve što sam imao zamerku oni popraviše, stvarno slušaju i brzo rešavaju…

1 Like